שאלה רצינית

chiff4

New member
שאלה רצינית

בעולם הכדורגל הישראלי מתקדמת יוזמה שתכפה על ההתאחדות לכדורגל להזיז את משחקי הכדורגל בישראל לימי חול. אשכרה כפייה דתית , הכל מאז שלבייב החליט לקנות את הפ' ת"א והוא הרי אדם חרדי ומאז אחד הרבנים מקריית אתא התחיל במסע החתמת שחקנים על עצומה הקוראת להזיז את הכדורגל לימי חול. איפה והאם שינוי נאבקת בנושא ???

tapr

New member
חקיקה או לחץ ציבורי?

יש הבדל בין לחץ ציבורי לגיטימי הכולל, למשל, החתמה על עצומה, לבין חקיקה כפייתית התאסור משחקי כדורגל בשבת. אני לא מכיר את הנושא יותר מדי, ואשמח אם תפרט. העמדה של שינוי היא, כמובן, התנגדות לכל נסיון כפייה דתית. אם מדובר בכפייה בצורת חקיקה, אין מה לעשות בנושא כרגע, גם מבחינת הצד השני. אם ינסו להעביר חקיקה, זה יהיה רק אחרי הבחירות. אני יכול להגיד בודאות כי נצביע כנגד עניין שכזה, גם לאור נסיונות העבר בהן התנגדנו ל"פשרות" על מרכזי קניות בשבת.

chiff4

New member
מהלך כזה לא ידרוש שום חקיקה

אלא החלטה של הנהלת ההתאחדות לכדורגל שאם היא תחליט שעוברים לשחק בימי חול ולא בימי שבת , אז כך יהיה . זה לא קשור לחקיקה פרלמנטרית בכלל.

tapr

New member
אבל אמרת...

ש"מתקדמת יוזמה שתכפה על ההתאחדות לכדורגל". אם זאת לא חקיקה, איך יכולים לכפות עליהם? ואם זאת עצומה, ואתה לא מסכים איתה, תקים עצומה נגדית. אני לא מבין על מה אתה מלין בדיוק, אין כאן מקרה של כפייה דתית.

פשוט מאוד, יסגרו להם את הברזים

ואדם צמא יעשה הכל בכדי שיפתחו לו את הברז.

chiff4

New member
זה לא חקיקה

כי ההתאחדות תקבל את היוזמה אז זה לא שהכנסת צריכה לאשר דבר כזה,לכן זה לא חקיקה ! ואם זה לא כפייה דתית - אז באמת חבל על הזמן פה... אם שינוי היו חכמים , הם היו הולכים על הנושא הזה , מפתחים אותו ברחוב הישראלי , אז גם הייתם מתחילים להרוויח מנדטים. אבל זה שוב מוכיח , שברגע המבחן אתם לא עושים דבר ועוד בנושא כזה. מצער,זה כל מה שיש לומר

tapr

New member
אני אשמח אם תסביר לי

עוד על הנושא. אני לא מתיימר להבין בפוליטיקה של התאחדות הכדורגל (וגם לא בכדורגל...). בכל זאת, מהמידע שנתת, הבנתי שאין כאן כפייה דתית, ושיש גוף אוטונומי שרוצה להעביר את המשחקים ליום חול בגלל לחצים ציבוריים כאלה ואחרים. אם מדובר בלחצים לגיטימיים, ההחלטה יכולה להיות גם טובה. אולי הם רוצים לקבל רווח נוסף, ע"י זה שדתיים יוכלו להגיע גם?... שינוי מתנגדת לכפייה דתית. אנחנו לא מתנגדים לכל צעד שיש בו דבר טוב לדת...

vladiadom

New member
תגובה

החלטה מצויינת ודבר מבורך להעביר משבת את המשחקים שישחקו מוצאי השבת וימי חול ולא בשבת לבייב נלחם בזה טוב מאוד ומקווה שזה אכן יצא לפועל תומך 100% בהחלטה...מאז שקנה אותנו רק דברים טובים.... הפועל אימפריה!!!!!אדום עולה ומה קורה חדש במפלגה ?אין ישיבת מזכירות של הנוער?

אשרת

New member
זה יכול להיות מגניב ../images/Emo6.gif

בטוח שתהיה שם פחות אלימות ממה שיש שם עתה.

זה לא רק לבייב, זה גם גאידמק.

אבל אתה יודע איך אומרים, בעל המאה הוא גם בעל הדעה, ולצערי כבר מזמן שבעלי המאה במדינה שלנו מכתבים לכולנו את סדר היום החדש.

למעלה