שאלה רצינית

burning spirit

New member
שאלה רצינית

קרה לי נשבע לכם אני כבר הרבה חודשים מתאמן (ללא השגחה) על העלאת עוצמת המכה שלי (מכות לקיר, ריכוז צי, ידא ידא). אז לפני מספר חודשים באימון קארטה נלחמתי עם יריב מיומן יותר ממני, והכתי אותו (בין השאר) בחזה. אחר כך הוא (שבוע או שתיים אחרי) אומר לי שפצעתי אותו ושברתי לו את הגב עם המכה הזו. מישהו ידוע אולי מה לעז.. עשיתי ???

כן, גרמת נזק

לעצמך! לא פחות מאשר ליריב. כל הנסיונות של חיזוק מפרקי האגרוף ע"י מכות בעצמים קשים, רק גורמת לנזקים לטווח ארוך. אולי זה ישמע לך קצת תלוש מהמציאות (בעיקר לאור המקרה עם החבר שלך), אבל האדם שחוטף ממך את המכה - זה ממש לא משנה לו כמה פעמים ביום אתה מרביץ לקיר, ומה גודל מפרקי האגרוף שלך... מה שקובע זה העוצמה שאתה מסוגל לייצר. דבר נוסף - לפי התיאור שלך, האימונים הללו גרמו לך לחוסר ביקורת ושליטה על המכות שאתה מוציא. כל מכה שיוצאת (באימון או בסטואציה אמיתית), חייבת להיות תחת שליטה וביקורת. שליטה וביקורת = העוצמה שפגעה ביריב, זו אותה עוצמה שהתכוונת להוציא.

קרוקדיל

New member
איזור הדימדומים

סלבו כשאתה אומר שחיזוק מפרקי האגרוף רק גורמים לו נזק אתה נכנס לתחום מאוד מאוד לא ברור כי הדיעות בנושא הזה חלוקות יש דעות שאומרות שזה גורם נזק ויש דעות שאומרות שזה לא גורם נזק חוץ מכסוי העצם בשכבה של תאים מתים ומה שבטוח שזה כן מוסיף כוח למכה בין אם זה גורם נזק ובין אם לא

Kenshinkan

New member
?

הוא לא אמר כלום על חיזוק המפרקים! אל תכניס לו מלים למקלדת!

h a p k i d o

New member
למה לא התיעצתה עם המאמן שלך?

לפי דעתי אם אתה מתאמן בקראטה נגד יריב יותר מנוסה ממך אתה אמור לתת לא 100% כח אלא 110%! אין מה לעשות ,מדי פעם כואב קצת . צריך להתאמן עם השגחה של מאמן אבל גם עם השגחה שלך ושל היריב...אם היריב שטיפה יותר מנוסה ממך לא מבקש ממך לעבוד יותר חלש אז תמשיך ככה... בקשר לחיזוק העצמות...בכלל לא מומלץ...אבל בכלל לא!!!!!!

איך אפשר לתת 100%?!

בהגדרה שלי, 100% זה אומר שהבן אדם צריך לדמם על הריצפה עם נזק בלתי הפיך.

h a p k i d o

New member
100%....

הכוונה זה לתת את כל מה שיש לך... זה לא כזה קל להשכיב אותו על הרצפה מלא בדם כי בכל זאת הוא יותר מנוסה ממך...

לא הוא, אתה.

אם אתה נותן 100%, לא נשאר כלום לריאות, ללב, למערכת העצבים, למוח או לשרירים אחרים. אתה פשוט צריך להשאר פודינג רוטט על הרצפה, אם באמת נתת 100% בהתקפה.

h a p k i d o

New member
חלאס כבר לנתח כל דבר כאילו

ראיתם את זה בספר סיני עתיק!!!!!!!!! באתי להגיד שייתן את כל מה שהוא יכול ...לא 100% מבחינה פיזית ממשית של הגוף...כי זה לא הגיוני!!!!

לתת את כל מה שיש לך...

אני עדיין בדעה, שאם אתה נותן את כל מה שיש לך, אז לא סביר שהבחור עדיין עומד (כי אחרת, מה תיתן אם באמת תרצה לגרום לו נזק או להרוג אותו - את כל מה שאין לך?!).

h a p k i d o

New member
אתה באמת חושב שזה כזה קל

לפגוע במישהו מיומן ממך?!!?!?!?!?!?!?!? יש לוחמים שאם תתן להם את ה-200% שלך הם ייצאו בלי שריטה!!!!!!!

אז כמה צריך כדי לגרום נזק ממשי???

(ואני כבר לא מדבר על להרוג). אגב, בכיתה ד' לימדי אותי, שאין יותר מ 100 אחוז.

h a p k i d o

New member
אין נוסחאת פלא...ככל שיש לך יותר

ניסיון ככה אתה הופך להיות קטלני יותר...

bennyTKD

New member
זה היה בחשבון, במתמטיקה זה אחרת...

סלבו, אתה פשוט משתמש רק בשיטת לחימה אחת, אז יש 100%. אם תשתמש ב- 2 שיטות משולבות (נניח ולה-טודו-הפקידו) אז אתה כבר יכול להגיע ל- 200%.
(אסף, אנחנו צוחקים, כן? אני יודע שגם לך יש חוש הומור, אז לא לכעוס)

burning spirit

New member
תגובה 22

חברה לקום! אבל לא נתני לו 100% אני שולט במכות שלי אני נתתי לו בין 40 ל60. אני התיעצתי עם המאמן שלי על זה. ואני לא שובר את העצמות וגידים שלי על הקיר אני עושה את זה בצורה הנכונה, ואני לא סובל מכאבים או שבירת ידים או אצבעות, אני כבר כמעט לא מרגיש כאב.

זה כי כבר כמעט הרגת את כל העצבים

באיזור. תמשיך ככה ולאט לאט תאבד שליטה מוטורית עדינה fine motor skills באצבעות.

למעלה