מה רע?
נתחיל מרמת הלימוד (תעשה טובה ותקשיב לי בתור אחת עם שכל, שכל החיים הייתה בכיתות עם מקצועות מוגברים), הרמה מאוד מאוד מאוד נמוכה. גם אם יש לך מפקדים טובים ומחנכים טובים, אתה ממילא תידפק כי מי שיושב למעלה אימץ את זה לתחביב. תידפק מאיזה בחינות? לדוגמא מפקד ירים עלייך יד והמפקד בית ספר יעסוק בלהעלים עין ויום למחרת יעשה לכל בית הספר מסדר בנושא אלימות ועל חומרת האלימות בבתי ספר אחרים ושחלילה לא תגיע לבית הספר שלנו. רוצה לשמוע דוגמא לעוד דפיקה כואבת? הכיתה שלי נכשלה במקצוע מוגבר בגלל שהמורה לא ידע איך להעביר לנו את החומר. מורה חכם, אבל ללמד אחרים? קצת קשה לו. בכינו במשך כל כיתה י', מה עשו עם זה? הצמידו לנו תיגבורים, שעה בשבוע. בהחלא הבנו כל מה שהעבירו לנו בתיגבורים כי אדם אחר העביר את זה. אבל איך אפשר להשלים בשעה אחת של תגבור את מה שלא הצלחנו להבין בשש שעות שבועיות עם המורה? וככה זה נמשך עד סוף כיתה י"ב. הורים הגיעו, בכו, תלמידים בכו כי זה באמת מקצוע קשה שצריך שאדם שיכול להסביר טוב, יעביר לנו אותו. בזמן שלכיתה השניה שלמדה את המקצוע החליפו מורה, אותנו המפקד בית ספר והמד"ר שלח לאזעזל במשך 3 שנים!!! מכיתה שלמה נשארו אולי חמש אנשים שניגשו לבגרות ועל מי מהם שעבר את הבגרות אני מתפדחת לדבר. לא כי אנחנו טיפשים, אלא כי לבית ספר היו דברים אחרים לעשות על הראש, כמו ללכת לחרבן (בעיקר עלינו) ושתות קפה.