שאלה רצינית

big2small

New member
שאלה רצינית

לאנשים רציניים ! אוקיי בואו ותסבירו לי מה כל כך רע בבתי הספר הטכנולוגיים של חיל האויר ? ואני מבקש תענו ברצינות ולא כמו ילדים בכיתה ג' !

זה קשה להסבר

זה ממש קשה להסבר קשה לעלות הכל לדפים פה כמו שאמרתי זה דיון של שעות יכול להיות.... אתה צריך לבוא ולראות בעצמך ולהבין ....... יש רע ויש טוב

MirkuSH

New member
תראה

אף אחד לא אמר שכל כךךךךך רע שם... אבל גם לא ממש טוב .. אני אגיד ככה. אצלינו לא הכי רע שבעולם יש את הניצנים האלה של הטטניקים החדשים שחושבים שהם ה"שולטים בטכני" או משו עד שבא מישהו ומוריד אותם לרצפה.... אבל הרוב בסדר... אצלינו עדיין אפשר ללמוד בכיתות חח (טוב אצלי בכיתה לא ממש אנחנו האלקטרוניקה הכי בלגאניסטת בשכבה)

ShadysSoldier

New member
../images/Emo45.gif אלק 58 האלקטרוניקה הכי בלגיניסטית

אלק 59

מה רע?

נתחיל מרמת הלימוד (תעשה טובה ותקשיב לי בתור אחת עם שכל, שכל החיים הייתה בכיתות עם מקצועות מוגברים), הרמה מאוד מאוד מאוד נמוכה. גם אם יש לך מפקדים טובים ומחנכים טובים, אתה ממילא תידפק כי מי שיושב למעלה אימץ את זה לתחביב. תידפק מאיזה בחינות? לדוגמא מפקד ירים עלייך יד והמפקד בית ספר יעסוק בלהעלים עין ויום למחרת יעשה לכל בית הספר מסדר בנושא אלימות ועל חומרת האלימות בבתי ספר אחרים ושחלילה לא תגיע לבית הספר שלנו. רוצה לשמוע דוגמא לעוד דפיקה כואבת? הכיתה שלי נכשלה במקצוע מוגבר בגלל שהמורה לא ידע איך להעביר לנו את החומר. מורה חכם, אבל ללמד אחרים? קצת קשה לו. בכינו במשך כל כיתה י', מה עשו עם זה? הצמידו לנו תיגבורים, שעה בשבוע. בהחלא הבנו כל מה שהעבירו לנו בתיגבורים כי אדם אחר העביר את זה. אבל איך אפשר להשלים בשעה אחת של תגבור את מה שלא הצלחנו להבין בשש שעות שבועיות עם המורה? וככה זה נמשך עד סוף כיתה י"ב. הורים הגיעו, בכו, תלמידים בכו כי זה באמת מקצוע קשה שצריך שאדם שיכול להסביר טוב, יעביר לנו אותו. בזמן שלכיתה השניה שלמדה את המקצוע החליפו מורה, אותנו המפקד בית ספר והמד"ר שלח לאזעזל במשך 3 שנים!!! מכיתה שלמה נשארו אולי חמש אנשים שניגשו לבגרות ועל מי מהם שעבר את הבגרות אני מתפדחת לדבר. לא כי אנחנו טיפשים, אלא כי לבית ספר היו דברים אחרים לעשות על הראש, כמו ללכת לחרבן (בעיקר עלינו) ושתות קפה.

טכני חיפה.

ואני חייבת לציין שבהחלט המפקדים שלי היו נפלאים, גם מפקד השכבה והממ"ח, הרכזת והמחנך. אבל קצת מעליהם אף אחד לא שם כלום על אף אחד מלבד על עצמו.

big2small

New member
אוקי...

אז את אומרת שבכל בתי הספר של ח"א זה ככה ? אני מאמין לך שכאלה דברים קורים אבל אני בא מבצפר דפוק לגמרי שהיה בו מצב כמו שאת מתארת ואולי יותר גרוע... אנחנו שנתיים ביקשנו שיחליפו לנו מורה למתמטיקה שהיה באמת גאון אבל הוא לא ידע להסביר כמו שצריך ולא הבנו כלום במשך שנתיים !!! היה מזל שמדי פעם היו מביאים לנו מורה מחליף שהיה מנסה לתקן את המצב... נראה לי שבהולץ המצב לא יהיה ככה

לא הייתי בכולם- רק בטכני חיפה

אני לא יודעת איך היה בית הספר הקודם שלך, אני לא נוטה להשוות את הרמה האישית שלי לאחרים שיש להם רמה נמוכה יותר משלי אלא תמיד להשוות לטובים יותר כי לשם השאיפה, להיות מעל הטובים ולא להתגאות מזה שאני מעל הגרועים. בגלל זה יכול להיות שהפרספקטיבה שלנו שונה כי בית הספר הקודם שלי נחשב לאחד מבתי הספר הטובים בארץ, ורמת הלימוד בו היא בין הגבוהות ביותר שיש (בית ספר רגיל, לא פרטי). למה עברתי? כי הייתי טיפשה אבל לא בוכים על חלב שנשפך. בהולץ יש מנהל שהוא נהדר בתור אדם, אבל אין לי מושג איך הוא מנהל את בית הספר שלו.

nirze

New member
....

כל הזמן משקרים לך שבית הספר הזה הוא בין הגבוהים בארץ בעיניין הרמת לימודים ואין עוד בתי ספר עם משמעת גבוה כמו שבטכני! הכל בולשיט! בית ספר רגיל ואפילו פחות ממנו! עד שלא יבוא מפקד בית ספר וישנה את הכל, בית הספר הזה רק מתדרדר! אין בבית הספר הזה משהו מיוחד...! אם תלך (למשל) לראלי אז שם זה באמת צבא!!!! לא הטכני! חבל שאני לא הלכתי לשם... לראלי... ::[ אבל כמו שאומרים (ואמרה קודם) - לא בוכים על חלב שנשפך! ::]

ortalbo

New member
כנראה שאין מנוס מלענות ברצינות.

אני דווקא חושבת שהחלק הפחות טוב במסלול הוא לא הלימודים עצמם. הלימודים בפנימיה צבאית לא יכולים להתאים לכל אחד, הרמה שנויה במחלוקת, יחס המפקדים תלוי בהרבה גורמים. הכללה לכאן או לכאן תהיה שגויה ותטעה את המועמדים. באמת שאין לי שום אינטרס, אני סך הכל מרוצה מהבחירה שלי, בהמשך אסביר למה. קודם כל, לטובת כל אלה שהגיעו כמוני לבית הספר בחוסר ידיעה לגבי העתיד שלהם אני רק אציין שהשירות שלכם עתיד להיות המערך הטכני של חיל האויר. התפקידים שונים, לרוב אלה לא קורסים המבוקשים ע"י מלש"בים. אלה קורסים שלא מצריכים קב"א גבוהה או יכולות מיוחדות. כל השוחרים יכולים להגיע לכל הקורסים שנפתחים- מכאן רמת הקורסים הירודה. עוד משהו שכדאי לדעת זה שברגע שנכנסתם למערכת לא ניתן לצאת ממנה ומי שאומר לכם אחרת משקר. לצאת הכוונה היא לא לעזוב את בית הספר- זה דווקא קל. הבעיה היא שברע שנכנסתם למסלול אתם מסומנים בכוכבית אדומה שתייעד אתכם עם גיוסכם למערך הטכני של חיל האויר שממנו ברחתם. מי שלמד בבית הספר חודש שקול למי שלמד 4 שנים. כמעט ולא ניתן להתחמק, ההכשרה של שוחר (באשר היא) גבוהה מהכשרתו של בוגר כל בית ספר אחר וחיל האויר לא יוותר על אף אחד. למה אני מרוצה? כי לי בית הספר התאים, נפלתי על מחנכת מקסימה ששמרה עליי מפני כל המדריכים שניסו להרוס לי בכל דרך את הילדות. חוצמזה, אני גם הצלחתי לצאת. שיהיה לכולכם בהצלחה.

nirze

New member
יש לך טעות קטנה... ::]

אם נכנסים לטכני ואז יוצאים מבית הספר (אפילו כיתה י"ב) אז אפשר ללכת לאן שרוצים ואפילו שולחים מנילה... כאילו אם מתעקשים... זה לא כזה קשה... מתקשרים ללשכת גיוס ואומרים שעזבת את בית הספר ואתה דורש מנילה... מניסיון של תלמיד שלמד איתי... ועכשיו הוא בקרבי (לא התנדבותי) זה נכון שאומרים שאי אפשר.... אבל עובדה שאפשר... ::] את אמרת שזה קשה... יכול להיות במידת העקשנות של הבן אדם. אבל מי שעזב את הטכני לפני י"א אז אין לו בכלל בעיה... שזאת הטעות שלך... ::]

למעלה