שאלה רצינית לחברי הפורום

בוא נעשה קצת סדר

למקרה שכבר התבלבלת בעצמך בין כל הבדותות שלך. אתה הפרחת את הבדייה שלפני 101 שנה היו בארץ 6000 ערבים. אני שלחתי לך לינק שמראה שהיו כ 500,000 מוסלמים באותה שנה 1902. אתה הגבת בבדייה נוספת שרוב המוסלמים היו תורכים. ואז הפניתי את תשומת לבך (לא רק אני) שאתה משקר שוב. ואז המשכת בספקלוציה מוטעית שאני מקבל הנחיות (והוספת שקר נוסף שאתה יודע זה). אני מפנה אותך לדיון הרלוונטי בפורום הסטוריה המפריך את טענותיך השקריות. ממליץ שתקרא את כל השירשור, כי יש שם לא מעט הודעות שמפריכות את טענותיך. וגם היו הקשקשושים האילו עם המשחן וה 40 מיליון... אבל למה אני קטנוני...

התולעת 1

New member
התיר הגדול

לפני 101 שנה היה פה אחד מההסתוריונים הגדולים שהסתובב באזור שלנו והוא כתב בספר נדמה לי ``התיר הגדול`` כתב בספר שם שמספר היהודים שהיו פה לפני 101 שנה בדיוק היה 45,000 יהודים והיו פה רק 6000 ערבים

למה פעמיים תולעת. למה?

כבר כתבתי לך: אני מעדיף להקשיב להסטוריונים ולא להסתוריונים. אם אתה רוצה שבכלל נתייחס, אז שלח את שם הספר ומספר העמוד, והיכן ניתן למצוא את הספר, או עדיף מכך - שלח לינק למקור רלוונטי באינטרנט. אז למה עוד פעם?

התולעת 1

New member
התיר הגדול...

לפני 101 שנה היה פה אחד מההסתוריונים הגדולים שהסתובב באזור שלנו והוא כתב בספר נדמה לי ``התיר הגדול`` כתב בספר שם שמספר היהודים שהיו פה לפני 101 שנה בדיוק היה 45,000 יהודים והיו פה רק 6000 ערבים זה כל כך פשוט להכנס לחנות ספרים ולבקש את ספר. כל כך פשוט.למה אתה עושה מזה ענין?

כפי שבוודאי הבחנת

גם אם אכן קיים ספר כזה ואכן זה מה שכתוב בו, זה כמובן לא משנה את העובדות ההסטוריות, ואת זה שבחרת לצטט משהו שהוא מוטעה, כשעומדים בפניך מגוון מקורות לדעת את האמת. כפי שבוודאי הבחנת, אני די הפסקתי להאמין למה שאתה אומר. אני מפקפק לחלוטין בכך שאכן דבריך השקריים שאובים מספר בשם זה. אבל בשבילך, בדקתי ב IBOOKS של סטימצקי. הדבר היחידי שמצאתי זה ספר ששמו... "שירי התיר הגדול"... העוסק בשירה... (בהוצאת שוקן). נו, תולעת, מה יהיה?

עוד משהו, אני פשוט לא מצליח להתאפק

תולעת, מאיפה בדיוק אתה מביא את הציטוט "ירושלים של זהב ושל נחושת ושל חול"? לא מספיק שאתה לא יודע לאיית "הסטוריה", וממציא לנו "עובדות" הסטוריות מופרכות, אתה אפילו לא מסוגל לצטט שירים כמו שצריך? פויה. אני אביא לפה את נעמי שתיתן לך מכות על הטוסיק.

תודה שהיארת את עיניי

לצערי גוגל לא מצא לי את הציטוט הזה. הגוגל הזה, דווקא כשצריך אותו הוא מפקשש. אני הולך עכשיו לברר בפורום שירה עברית. וחסר לך שמה שאמרת לא נכון...

התולעת 1

New member
תלויה בשמירת התורה והמצוות

בכל אופן א``י לפי מה שלמדנו תלויה בשמירת התורה והמצוות. עכשיו שם לב מה קרה: אתה זוכר שהקב``ה נתן לשבע העמים שישבו כאן להכין את הקרקע פרות תבואה בארות מעיינות שיבוא ישראל ויקבלו ``ועמל לאומים ירשו``? היום זה בדיוק הפוך: אנחנו בנינו ישובים בבקעה,מעיינות,בארות,השקיה,שטחים,הכל,פרות,עצים,דשא יפיפה.אומרים לנו: ``זוזו יאלא תחזרו בחזרה.תודה שהכנתם לנו עכשיו ``עמל יהודים נירש`` למה זה קורה לנו? כי יש תנאי: אם אנחנו שומרים את התורה אז א``י נשארת בגבולות שלה בשבילנו.אם אנחנו לא שומרים את התורה היא הולכת ומצטמצמת לנו.אנחנו מקבלים עונש פשוט מאוד לאט לאט. ומלחמה יש לנו פנימית וחיצונית. אבל מה הסיבה אתם יודעים? הסיבה מי שזוכר בבחירות 98 מה הייתה הסיסמה? ``ישראל רוצה שינוי`` קבלה שינוי בגדול.רצינו שינוי לכן ברק סגר צמתים ועורקי תחבורה חשובים כדי שיעבור המשחן בשבת. אתם זוכרים את המשחן? בסוף המשחן שחנו.מה קרה? המשחן התפוצץ נסדק לחלוטין 40,000,000 לפח. השבת נקמה את נקמתה.לא רק במשחן גם בברק.איך הקב``ה זגזג אותו ואי ואי ואי ואי ואי כמה זמן זיגזגים עשה לו הקב``ה. בסוף אמר: ``די,די,די, אני מתפטר לא רק מראשות הממשלה גם ממפלגת העבודה מהראשות וגם מהכנסת.באי באי``* רצינו ``שינוי``: מטוסים יטוסו בשבת כדי להרבות תיירים וכסף רב אבל יש שינוי לטובה אין טיסות לא ביום חול לא בשבת.שקט בלוד,באזור לא שומעים מטוסים.

sherif

New member
הפעם אי אפשר שלא להסכים אתך ../images/Emo45.gif

(אפשר לחשוב שבפעמים האחרות לא הסכמתי ) איזה פעמים ?

לא קראתי את מה שכתב התועלת 1..

יתכן והוא ציין את אותן דברים. שאלה שנשאלה באתר כיפה: מעלתה הרוחנית של ארץ ישראל תמיד מדברים על כך שארץ ישראל הובטחה לנו לא בגלל מיקומה הגיאוגרפי, אלא יש היבטים עמוקים הרבה יותר. רציתי לדעת מה הם ההיבטים הללו, ובמה זה מתבטא. תשובת הרב שמואל אליהו: ארץ ישראל - היא המקום שהדר בו זוכה לקשר עם אלוקים. "אכן יש ה' במקום הזה" - כאן בארץ ובמיוחד בבית המקדש הוא מתגלה. כך אומר ה' לאברם בספר בראשית (פרק יז ח) "וְנָתַתִּי לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ אֵת אֶרֶץ מְגֻרֶיךָ אֵת כָּל אֶרֶץ כְּנַעַן לַאֲחֻזַּת עוֹלָם וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים " ומכאן אמרה הגמרא במסכת כתובות דף קי/ב תנו רבנן לעולם ידור אדם בארץ ישראל אפילו בעיר שרובה עובדי כוכבים ואל ידור בחוץ לארץ ואפילו בעיר שרובה ישראל. שכל הדר בארץ ישראל דומה כמי שיש לו אלוה וכל הדר בחוצה לארץ דומה כמי שאין לו אלוה שנאמר "לתת לכם את ארץ כנען להיות לכם לאלהים". וכל שאינו דר בארץ אין לו אלוה? אלא לומר לך כל הדר בחוץ לארץ כאילו עובד עבודת כוכבים. וכן בדוד הוא אומר "כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה' לאמר לך עבוד אלהים אחרים" וכי מי אמר לו לדוד לך עבוד אלהים אחרים? אלא לומר לך כל הדר בחוץ לארץ כאילו עובד עבודת כוכבים!!! וסיבת הענין כי תחילת הקשר של אלוקים עם העולם הזה היתה בארץ הזו ובמיוחד במקום המקדש. מכאן התחילה בריאת העולם. מכאן נברא האדם. כאן הוא מקום הקשר בין אלוקים לאדם בתורה - מקום בית הדין הגדול שבירושלים. כאן הוא מקום הקשר בין אלוקים לאדם בתפילה - וזה שער השמים וכולם מתפללים לכיוונו. כאן הוא מקום הקשר בין אלוקים לאדם בנבואה. כאן רואה אברהם את השמים נושקים לארץ כי כא מקום חיבורם. לכן כאן נבנה בית המקדש שהוא מקום החיבור של שמים וארץ. לכן נבנה - הוא מקום השכינה כשהיו ליד הר סיני וכל אותו כבוד אלוקים שהיה להם שם הולך עימהם ומלוה אותם עד ירושלים ושם הוא שוכן שכינת עולמים. ולכן מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים גם לעתיד זה מקום השלום העולמי. מקום הצדק העולמי. מקום האור שהולך ומתפשט לכל הועלם. כל הדברים שכתבתי לך אינם אפילו בגדר התחלה למעלתה של הארץ הקדושה הזו שהתפלל עליה משה רבינו חמש מאות וחמש עשרה תפילות על מנת להכנס אליה. יש ספר שכתב עליה תרי"ג שבחים למעלתה ויש ספרים רבים על כך. אבל אלה יסודות הדברים ומכאן את יכולה להרחיב ולהבין את המשך המהות. קיראי בתורה עצמה כמה שהיא מעריכה את ארץ ישראל בכל מקום ומקום עד שהקב"ה בעצמו נשבע שלוש פעמים לאבות שהעם הזה יבוא לארצו. וכשפעם אחת הם פיקפקו בדבר הוא העניש אותם בעונש יותר חמור מחטא העגל. ראי כמה הדבר חשוב ורגיש והכרחי. עד שאברהם לא זכה להקים עם בלעדיה. ורוב המצוות תלויים בה ויש אומרים שכולם. אני חושבת שזה מסביר יפה מאוד, מאוד נבחרה ארץ ישראל להיות בית לעם היהודי.

selgarat

New member
זה יפה

איך שאתה בוחר מקרים מאוד פשוטים ובודדים ומראה עליהם איך הדברים נראים כאילו החוקים מלמעלה נאכפים בקפידה. וכמובן שאם עכשיו אני אתן לך אלפי דוגמאות יום יומיות של חוקי אלוהים שנשברים ואין עליהם עונש ישיר אז תגיד לי תחכה זה עוד יגיע, זה מאוד פשוט לעשות את הקישורים שאתה רוצה ולהגיע למסקנות שמהן התחלת.

selgarat

New member
אמת אבסולוטית

היא כזו שאתה בכלל לא צריך להציג או להסביר, כזו שאין לה פרשנות אחרת פרט למה שהיא. במילים אחרות כזו שלא קיימת מבחינתי. לכל דבר יש כמה הסברים ולכל הסבר יש כמה נקודות מבט. ישר בשבילי עקום בשבילך וכן הלאה..... דבר אחד אני יכול להבטיח לך, שום דבר אני לא אקבל אם אני לא ארצה.

התולעת 1

New member
תגיד לי דבר אחד

כמה זה 1+1 זאת אומרת שאם לכל דבר יש כמה נקודות מבט,אז לדבריך זה יהיה ערבע?

selgarat

New member
ברור שזה לא חייב להיות 2

נקח אנשים גבר, אישה, או ילד כיחידות וניקח כפעולת חיבור סקס או נישואין, נגדיר שפעולת החיבור מוגדרת רק ליחידות מבוגרות ממין שונה, ואם כך אחד ועוד אחד יכול להיות 2 או שלוש או ארבע.... אז כן, הכול תלוי בהגדרות ובנקודת המבט.

selgarat

New member
במבחן באיזה קורס?

במבחן בלינארית אני אקבל אפס אבל במבחן במתמטיקה בדידה יש לי מאה. וההבדל הוא רק בהגדרה לא ב-אמת.

למעלה