שאלה - רכב משומש.

שאלה - רכב משומש.

סיאט איביזה, במודלים שלפני פולקסוואגן <כלומר עד 92>. מה דעתכם?

© DrorZi

New member
../images/Emo31.gif ממש ממש לא

וזה עד 94. דעתי היא כי אין לגעת באיביכסות טרום 94. הרכב גרוע מכל זווית אמינות ונהיגה.
דרור זי, זוכר שפורש תבעו את איביזה על הטבעת השם שלהם על הבלוק מנוע.

חיים_K

New member
מבחינת נהיגה - צודק, מבחינת אמינות

לא בטוח. יש לנו כזאת במשפחה, 1200 יד ראשונה משנת 87. היתה שייכת לסבי, אח"כ לי ואח"כ הועברה אחר כבוד לאחותי. מבחינת נהיגה אכן מדובר במכונית מיושנת, עם הנדסת אנוש גרועה, התנהגות כביש עלובה למדי, הגה כבד בצורה כמעט אבסורדית ועוד ועוד. הביצועים, אגב, לא כל כך רעים. המכונית קלה מאד ומנוע ה 1200 מאפשר התקדמות בקצב סביר. לגבי האמינות - המכונית שלנו, שטופלה באופן סדיר לאורך השנים ושההסיטוריה שלה ידועה, הראתה רמת אמינות טובה ביותר. היא עשתה קרוב ל 200,000 ק"מ (אולי יותר, מזמן לא בדקתי) על טיפולים סדירים בלבד, ללא תקלות משמעותיות, ועם חצי אוברול באיזור ה 90,000. לא מזמן ´שכחנו´ להחליף רצועת טיימינג ונדפק ראש המנוע וזה היה מאד לא נחמד - אבל זאת הזנחה שלנו ולא אשמת המכונית. הראש תוקן והיא עדיין מתגלגלת כמו גדולה. בקיצור - אם אתה מחפש תחבורה בסיסית וזולה מאד ואתה מצליח למצוא מכונית כזאת שמורה במצב סביר, לדעתי זו אלטרנטיבה לא רעה.

© DrorZi

New member
אני חושב שהרוב לא כאלה

והרוב המוחלט שלהן מתפרק... הרכב שלכם יחסית זכה לטיפולים טובים אבל הרוב המוחלט העביר ידיים ברגע שהאוטו עשה סימני מחלה והרוכשים גם הם לא מיהרו להשקיע אלה להפטר ממנו וחוזר חלילה ...
דרור זי, חושב שאונו יכול להיות יותר עדיף (אבל גם אותה צריך לחפש שמורה יחסית)

dw2322

New member
איביזה עדיפה כאי ע"פ אוטו

הכרתי מישהו עם איביזה 86, והרכב עשה די הרבה צרות. מערכת החשמל שלה נוראית, הרכב רועש, מחליד והנסיעה קשה וקופצנית. ממש ממש לא מומלץ, ויש סיבה טובה למחירה הנמוך. עם זאת, לאספנים, כאלו שממילא נהנים לעבוד על הרכב אזי הדגם מהשנים האלה (86-88, אולי גם 89, בכל מקרה, לפני החלפת הגריל הזוועתית), אדום (ורק אדום!), ועם ג´נטים מגנזיום בעיצוב העדין (הרבה פסים) זה "הדגם", ככה פינינפארינה (אני חושב) רצה שתראה, דגם יפהפה, קשה לי לחשוב על רכבים יפים יותר בטווח המחירים הזה.

חיים_K

New member
גי´יוגארו, באחת מעבודותיו היותר

טובות. ואז באו הליצנים מספרד, הוסיפו עוד דלתות, פלסטיקים, מדבקות והרסו הכל. האיביזה 3 דלתות המקורית ביותר, היא אחת המכוניות היותר יפות מסוגה מהשנים ההן, במיוחד גרסת GLX עם הג´נטים הקלים הגדולים.

שי ©

New member
לאבי היו 2 מלאגות...

1.2 ליטר מודלים 86-87. הראשונה נמכרה כיוון שהיא גרמה הרבה צרות, והיבואן נתן הנחה על השניה (כבר אז "דלק מוטורס" היו נחמדים
), שגם הייתה בעייתית והלכה "טוטאל-לוסט" אחרי שנה. מיותר לציין כי המלאגה זהה מכאנית לאיביזה. שי

חיים_K

New member
היו לנו עוד 2 סיאטים

רונדה לאבא שלי ומלאגה לדוד שלי. כולן עם מנועי ה´פורשה´ המפורסמים. כל השלוש הוכיחו את עצמן יפה מאד. עניין של מזל אני מניח.

ac cobra

New member
סילחה אבל מה זה

המנועי "הפורשה "המפורסמים???? אני רוצה לדעת את זה (כי אז רק נולדתי) AC בין 15 וחודשים וכמה ימים

twingo

New member
מנועי ה"פורשה" המפורסמים הם...

תעלול פרסומי מתוחכם של אנשי השיווק של סיאט. פורשה תכננו משהו כמו את העיצוב של הקצה של הצופציק של האגזוז של הסיאט המדוברות, ובתמורה לסכום "סמלי", קיבלו סיאט רשות לטעון שפורשה "עזרה" בתכנון המנועים. קישקוש ותו לא!

ac cobra

New member
חחחחחחחחחחחחחח אהבתי

בטח פרדינדד היה מתהפך בקברו רק על זה

© DrorZi

New member
אני זוכר את זה טיפה שונה

אכן פורשה תיכננו את הצופציק של הקומקום ותו לא. בדיעבד הסתבר שסיאט הלכו והטביעו את השם פורש על כל ראשי המנוע של האיביכסות (/מלאגות). פורש התעצבנו ותבעו את סיאט ואז סיאט שלמה הרבה מאוד כסף א. כדי לפצות על השימוש בשם ב. כדי להמשיך להשתמש בזה ...
דרור זי, לידע כללי מנוע ה 1500 הוציא 90 כ"ס

מצמץ

New member
בקיצר

פיך דפק את סיאט פעמים: 1. הוא מחזיק המניות העיקרי בפורשה (לכן הוא בטח גילגל כמה K). 2. הוא "הבעלים" של סיאט כעת. אולי הוא קנה את סיאט בתור נקמה? (LOL)

גרמי

New member
יש להבדיל בין הדגמים לפני ואחרי 89

בשנת 89 האיביזה עברה מקצה שיפורים ששיפר באופן משמעותי את הנדסת האנוש ואיכות ההרכבה. מנוע ה 1.5 לפני 89 היה עם 85 כ"ס. מ 89 והלאה - 90. ההיגוי כבד מאוד במהירויות חניה. הבעיה פחות מורגשת ב 1.2 כי הצמיגים דקים יותר. בנסיעה מהירה יותר הכבשות הופכת ל"משקל" טוב בהגה. מנוע ה 1.2 לוקה בחוסר גמישות נוראי, ודורש "לקרוע" אותו כדי להתקדם בקצב נורמאלי. מנוע ה 1.5 בשרני וגמיש. לנו היה מודל 89 במשך כמה שנים, ולא היו איתה בעיות אמינות. כל עוד הכביש חלק ושטוח, האיביזה מתנהגת טוב מאוד. אחיזה יפה וכו´, אבל ברגע שיש מהמורות או סדקים בכביש היא מאבדת שיווי משקל, במיוחד בסיבובים. בכביש עירוני משובש היא ממש לא נעימה. ג´רמי, מנהל פורום המכוניות של YNET

be_roo

New member
לאחותי היתה אחת

אל תשאלו איזו שנה וכו´, כל מה שאני זוכרת שהיא היתה 1.2 ושזה היה מ-א-ו-ד מזמן. התמורה למחיר מצויינת מהסיבה הפשוטה שאתה מקבל חדש כושר מלא "בילט-אין" באוטו: ההגה, הדוושות, ידיות החלון, בלם היד, וכל חלק נע אחר משמש במקביל ליעודו המקורי לפיתוח שרירים ששוורצנגר לא היה מתבייש בהם. שיר, בכל זאת שמחה שיש כמה חוויות מוטוריות שהיא הפסידה מפאת גילה הצעיר

© DrorZi

New member
פחחחחח

שיפר באופן משמעותי ... LOL .... הצלחת להצחיק אותי
וכמו שאני תמיד אומר, חמור עם כתר מזהב לא הופך להיות מלך, הוא עדיין חמור רק עם כתר מזהב
דרור זי, מנהל פורום רכב תפוז

dw2322

New member
תודה על התיקון בשם המעצב

ואגב הג´נטים, זה אכן מה שהתכוונתי. זו היתה תוספת רשמית, מהיבואן, בשעתו (לא שמישהו סתם הוסיף על דעת עצמו).

למעלה