שאלה - רג'סטן

מנדלע

New member
שאלה - רג'סטן

שלום לכם, מה דעתכם על רג'סטן בהודו, כיעד לטיול בעל המאפיינים הבאים: מוגבל בזמן - מקסימום חודש; כנראה יהיה באוקטובר השנה; המטיילים - זוג, בני 28 ו- 30. זו לא הפעם הראשונה שלנו מחוץ לבית ולא הפעם הראשונה שאנחנו מטיילים יחד, אך לא טיילנו במזרח בכלל. פחות מעוניינים "לשרוץ" עם חבורות של ישראלים תוך עישון אינטנסיבי (אפשר גם בבית לא?), אך גם לא להתרוצץ בין אתרי תיירות. מחפשים חוויות חדשות אך גם חופשה, פתוחים להרפתקאות אך לפעמים קצת מפונקים. נשמח לשמוע הגיגים/המלצות/אזהרות ממי שהיה שם (או ממי שיש לו רעיון אחר לטיול מושלם בתנאים הנ"ל).

Yo-man

New member
יעד מצויין והתקופה נכונה מאוד

אני אתחיל מהסוף - בנובמבר יש את פסטיבל הגמלים בפושקר. אם אתם יוצאים באוקטובר לחודש - תכננו את המסלול כך שתגיעו בסופו של דבר לפסטיבל הזה. טיילתי בהודו אחרי הצבא, וחזרתי אליה בגיל 27 ל-3 חודשים (מפוצלים). אין כמו הודו, ואחת המדינות היותר מעניינות היא ראג'יסטן. חודש מספיק לראג'יסטן, דלהי, אגרה וורנסי - בלי לרוץ אבל גם בלי לשרוץ. הודו יכולה קצת להקשות על מבקרים חדשים. הכניסה הראשונה אף פעם לא קלה, אבל אם יוצאים מהערים הגדולות מהר (או שניחנים הכושר התעלמות גבוהה מאוד) הכל עובר בשלום והיופי מתחיל. אני הייתי ממליץ על יום-יומיים בדלהי, להתארגנות וסיור באתרי החובה; מקדש הבאהיים, המבצר האדום, במסגד שמולו, קברו של גנדי, הבית שלו והבית של אינדירה גנדי (שלא הייתה ביתו אלא ביתו של ראש ממשלה אחר). יש עוד אתרים, אבל אלה המרכזיים. אחרי זה לקחת אוטובוס או רכבת לג'אייפור - העיר הוורודה. יומיים יכולים להספיק; סיור רגלי בעיר הורודה (החלק העתיק של העיר), ארמון הרוחות, מצפה הכוכבים שמאחוריו וסתם להסתובב ברחובות. ריקשה ממונעת כמה שיותר קרוב ל-Tiger fort, שנמצא ממש מעל העיר וממנו מתחילה חומה ענקית שמנעה התקפות של "הברברים" מהמדבר (מקום מרשים). 11 ק"מ מהעיר יש את מצודת אמבר. ריקשה ממונעת, אוטובוס או מונית מגיעים לשם. אפשר לעלות את העליה למבצר על גבי פיל, ומאוד מומלץ לקחת הדרכה במבצר עצמו. זה מאוד מעשיר את החוויה. ג'אייפור מפורסמת גם בגלל השטיחים שלה. יש מציאות, אבל להתעקש על חנות ממשלתית ולהתמקח. אני קניתי שם שטיח שאיתי כבר 7 שנים ועדין נראה כמו חדש, אבל יומיים אחרי ראיתי את אותה דוגמה בדיוק, אותו גודל - 75$ זול יותר. אז הרכעתי את עצמי ששלי "מקורי" ואני לא יודע אם זה נכון או לא. אבל שלי עדיין שלם ויפהפה. בדרך כלל מכאן ממשיכים לאג'מר, שממנה יש אוטובוס של 25 דקות לפושקר, אבל אתם יכולים במקום זה להמשיך דרומה לאודאיפור. יומיים שלושה יספיקו. מדובר בעיר לשפת אגם, באמצע האגם מלון לא יקר מידי אבל מאוד רומנטי ואיכותי. אם הייתי מגיע עם בת זוג לאודאיפור - רק ל-Lake Palace hotel. בנוסף יש את הארמון ששם יש חנויות ממשלתיות לממכר חפצי אומנות, טכסטיל (כריות, כיסויי מיטה, וילונות וכו') ואבנים יקרות. והמחיר - ללא תחרות
מחוץ לעיר יש את ה-Monsoon Palace, שזה היה בית הקיץ של המהראג'ה, ועוד מקדש שאני לא זוכר את שמו, מרוחק יותר (שעתיים, אם אני זוכר נכון) ובו 1441 עמודים, כל אחד מגולף בצורה שונה. לחובבי ארכיטקטורה ואומנות. משם רכבת צפונה וטיפה מערבה לג'ודפור - יום אחד מספיק, ואפשר גם ללא לינה. יש מבצר גבוה על סלע של-50 מטר המתנשא מעל העיר, ונשרים מקננים בחרכי הסלע והחומות. אחלה תמונות יוצאות שם. ואז רכבת לג'ייסלמר. עיר מדבר קלאסית. מסביב אין כלום חוץ ממדבר, העיר עצמה יושבת על סלע מוגבה ומוארך, כולה מוקפת חומה, וכולה בצבעי אדמה. מהעיר אפשר לצאת לספארי גמלים. אני ממליץ על טיול ג'יפ עד לדיונה, וש לקחת שעתיים גמל. זה מספיק !!! הדיונה יפה, זה חול-חול-חול ועוד קצת חול (על שטח לא נורא גדול). השקיעה הכי יפה שראיתי בחיים שלי הייתה שם (וראיתי שקיעות...). אנחנו התארגנו בחבורה של 10 ונשארנו לישון במדבר. קנינו אוכל, עשינו מדורה, שכרנו שמיכות והיה נפלא. יש צפונית מזרחית משם את ביקנור, אבל לא הייתי שם, רק שמעתי שזו גם עיר ששווה ביקור. ואז לפושקר. עיירה קטנה, מאוד חשובה לבודהיזם - זה המקום היחיד בעום שיש בו מקדש לברהמה - אל המוות והחורבן, והוא לא אל רע כמו שזה נשמע. מתוך חורבן ומוות מתחילים חיים ובניה לפי הבודהיזם... אין בשר, לא ביצים ולא אלכוהול בפושקר. חומרים אחרים יש
. אגם קטן (ודי מטונף), הר ששווה לראות ממנו את השקיעה המדברית, הרבה שקט ושלווה - רק לא בזמן הפסטיבל. אז מגיעים כמליון גמלים לעיירה המנומנמת הזו, עושים מרוצים, תצוגות מכירה, מוכרים מוצרים גמליים וחוגגים (בלי אלכוהול - עם סמים) כמה ימים הזויים. מאוד ממליץ לקרוא על הפסטיבל לפני שאתם מתכננים כל דבר אחר, כדי שתוודאו שלוח הזמנים מסתדר לכם. אחרי פושקר (וכאן אפשר להיתקע שבוע ולא לשים לב בכלל) רכבת לאגרה, בטאג' והמבצר האדום (במבצר לא לוותר על מדריך!!!) ואם יש עוד זמן וכח - 8 שעות ברכבת לורנאסי. מקום מאוד תמוהה, מלוכלך ויפה בבת אחת. גדה אחת של הנהר צפופה עד מוות, גדה שניה רק חול (רק צד אחד קדוש). רוחצים ג'מוסים במים - אבל הגשר כולו צף על מיכלי פלסטיק עצומים, כדי לא לקבוע עמודים בנהר ולא לשנות את זרימתו... ניגודים מפה עד הודעה חדשה, והכל מצטרף למשהו שלם וגדול מכל מקום בו אני ביקרתי. אל תבחרו יעד אחר. זו הולכת להיות חוויה מדהימה.

עמית22

New member
תיקון קל לגבי פושקר

העיר חשובה מאוד להינדואיזם ולא לבודהיזם, זהו אחד המקומות הבודדים בעולם שיש בהם מקדש לברהאמה שהינו אל הבריאה ולא אל המוות והחורבן (זהו תפקידו של שיווה).

Yo-man

New member
צודק, תודה.

1. סתם התבלבלתי בין בודהיזם והינדואיזם בהקלדה. 2. התכוונתי שזה המקדש היחיד בהודו לברהמה, לא יודע איפה עוד בעולם יש מקדש שדמוקדש לו, אבל מקבל את ההערה. 3. לגמרי טעיתי שחשבתי שאני זוכר שברהמה הוא אל החורבן... תודה על התיקונים.

למעלה