שאלה רגישה

אחת21

New member
שאלה רגישה

שלום. אני בחורה צעירה ורווקה. כרגע אני יוצאת עם בחור כבר חודשיים. אני פונה לפורום שלכם בבקשה. הייתי מאד רוצה לשמוע מנשים בהליכי גירושין או פרודות שהבעלים שלהם אלימים מילולית או חלילה פיזית, האם הן במבט לאחור יכולות להגיד שהיו לכך סימנים לפני החתונה? הקטע הזה דיי מפחיד אותי והייתי רוצה לדעת האם אפשר לזהות אדם אלים לפני שמתחתנים איתו. אני יודעת שהנושא הזה הוא רגיש וכואב, אבל זה מאד יעזור לי. תודה.

seeyou

New member
../images/Emo28.gifרק ע"י ניתוח לאחר מוות!../images/Emo150.gif

He that will SWEAR will lie. האנשים משתנים,היחסים ביניהם משתנים... אין "ביטוח" למצבים כאלו ברור שאם בביתם ראו מצבים של עלימות ימשיכו באותה דרך! תמיד טוב לא להיכנס לאימותים...אי אפשר לדעת איך הם מסתימיים If you are patient in one moment of anger, you will escape a hundred days of sorrow. Three things drive a man out of his house - SMOKE, rain and a scolding wife. An open mind does not always require an open mouth.

חושבת שכן!

אבל צריך להכיר את בן הזוג פרק זמן ארוך יותר. צריך לבחון איך הוא מתנהג במצבי לחץ, אלימות מילולית ופיסית פורצת בדרך כלל במצבי לחץ, איבוד השליטה מתורגם לאלימות.

אנישו

New member
קשה, אבל אפשרי

את יכולה לנסות... אם לדוגמא אתם קובעים פגישה ואת מאחרת מאחרת מאוד, האם הוא דואג לך או ישר מתחיל צעקות עליך כשהוא רואה אותך? אפשר לעשות מבחנים קטנים... ולנסות... חונהלרגע, אלימות יכולה להיות גם בסתם מצב של קנאה. הוא רואה אותך מדברת וצוחקת עם מישהו אחר והוא יכול להרביץ (זה מה שהיה לשכנה שלנו, החבר שלה היה רואה אותה מדברת עם בחור אחר אז היא היתה מקבלת סטירות).

אלימות

בהחלט ניתן להבחין באלימות ולאו דווקא באלימות נגדך שימי לב להתנהגותו בכלל בכביש - כשמישהו "חותך" אותו בתור לסרט - כשמישהו נדחף לפניו בחוף הים - כשכדור בטעות נזרק לעברו ויש עוד אינספור דוגמאות וכמובן - שימי לב לתגובות שלו להתנהגויות שלך שאינן נושאות חן בעיניו או שאינן עולות בקנה אחד עם קו מחשבתו אישה1

adam33

New member
סמנים..

זילזול החלטות על פי דרכו בלבד הרגשה שאת נותנת והוא אפילו לא מרגיש אשם קנאות עצומה לקשרים שלך בכל מקום חשדנות ללא שליטה ואחרי שרבים הוא הופך את העולם בצורה מוגזמת בשבילך חוסר הערכה לדעות שלך קללות

סימנים????

בדקתי קצת על עצמי. כלומר, על היחס של בעלי אלי. זלזול - תמיד. יותר מסר קבוע של התנשאות, של מה שלא יהיה, בכל נושא, אני יודע יותר טוב. החלטות על פי דרכו בלבד - תמיד. לא משנה באיזה מחיר, לא משנה על מה זה משפיע. תמיד בהצדקה של הסעיף הקודם. אינפנטיליות אגוצנטרית במסווה כל חכמה. רגשות קנאה - כמובן. בעיקר לכיוון של "תראי את העולם דרך המשקפיים שלי" זה הדבר היחיד שיעשה אותך ראויה להשתייך למין האנושי. חשדנות - לפעמים. במיוחד אם הבעתי דעה שעומדת בסתירה לשלו. חוסר הערכה לדעות שלך - מתבקש מכל הנ"ל. אחרי שרבים...... טוב, אני מודה בצער, אצלנו בבית לא היתה מריבה, אפילו לא וויכוח אחד, אפילו לא כשהייתי לפני מחזור וניסיתי לחמם עניינים כדי להזיז משהו לכיוונים שלי. (טוב, אולי הוא צודק, לדעתו נרווים של מחזור הם מנגנון מכני שעובד על ריק - יש בזה משהו - ולכן אין תוקף לשום טענה או אמירה המתבססת על ימים אלו). אלימות - מעולם לא. ממלכת הסבלנות האינסופית. אפילו לא מילולית. אפילו לא הרמת קול. לכן, נראה לי שרוב הסימנים שעלו כאן, אינם מייצגים את פוטנציאל האלימות. אבל מצד שני - אני כנראה מקרה יוצא דופן שחי עם אדם יוצא דופן. רק סימן אחד שנתת כאן מטריד אותי באמת. למה שאת נותנת, גם אם נותנת יותר - הרבה יותר, מישהו צריך להרגיש אשם? מה החיבור הזה בין נתינה לאשמה? זה לא מתיישב לי טוב עם ההבנה שלי. נדמה לי שצריך להיות נתינה-קבלה, קבלה-נתינה. שואלת בכנות אני

adam33

New member
לתת ולקבל

היום היתה לי שיחה בנושא זה בעבודה וכך סוכמה השיחה יש נשים שבעצם נותנות מעצמן כאשר אנחנו מביטים מהצד ורואים נתינה ונתינה ובפועל אין קבלה את יודעת מה הן מקבלות? משהו שקשה להבין לצאת עם בחיר ליבן החתיך להיות עם מי שנותן להן כח וחוזק אז לטענתן הוא לא עוזר בבית ( בהנחה שהוא לא אלים) אך נותן להן את נוכחותו ואם תשאלי אותי זה רק אומר שכל בן או בת זוג רואה נתינה בצורה שונה ובעיקר מרגיש את הקבלה בצורה אחרת לפעמים שלא על פי הבנתנו אבל מה שחשוב שאם יש נתינה מאחד הצדדים וגם לא קבלה בצורה זו או אחרת כלל וכלל אזיי המצב גרוע.

ולמה צצה שאלה כזו בראשך?

אני תוהה. בחורה צעירה -יוצאת עם מישהו חודשיים מפחדת מאלימות אחרי נישואין. מאיפה באה לך השאלה... למה זה מטריד אותך עכשיו? המיקום של השאלה בעיתוי הזמן של הקשר בינכם מעורר אצלי תהיה. נתקלת בתגובות אצל הבחור, שאת תוהה אם הן מעידות על דפוס אלים?

פלסטיק

New member
לאירגוני הנשים יש "ערכת סימנים"

תפני אליהם זה כולל כל מיני סימנים כמו תלותיות קנאה וכו´ אבל כמו ש"אחותו" אמרה, אם את שואלת - מה זה אומר?

לשואלת הרגישה...

הנושא הזה הוא רגיש מאד ומכאיב מאד. אם את שואלת את שאלתך, סביר להניח שיש לכך סיבה, שהוא לא התייחס אליך באופן הראוי , ואם את חוששת לאלימות מצידו בעתיד, כבר עכשיו בירחי ממנו!!!! אני חוויתי אלימות פיזית מבעלי בשנות נישואיי הראשונות. לפני החתונה הוא היה הגבר העדין ביותר שהכרתי, לא הייתי אומרת עליו שהיה מועך אפילו זבוב. אבל, פעם אחת, אחרי שהחלטנו להינשא, וכבר קניתי את הדירה שלנו, אז הוא ברגע של כעס תפס את ידי בידו, והכאיב לי מאד בלחיצתו. אז לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל במחשבה אחורנית, כנראה שזה היה סמן להתייחסות האלימה שלו כלפיי בהמשך. ועוד סיפור של התראות מלפני הנישואים. חברה שלי מהעבודה התחתנה עם גבר שהכה אותה באכזריות, הגיעה לעבודה עם פנסים בעין. לפני הנישואים שמנו לך שהוא מתייחס אליה, מדבר איתה מאד בזלזול ובביטול - אולי זה עוד סימן לאלימות בעתיד. בחורה, שיהיה לך בהצלחה. תתרחקי מגבר שיש סיכוי שיתייחס אליך באלימות!

לשואלת הרגישה...

הנושא הזה הוא רגיש מאד ומכאיב מאד. אם את שואלת את שאלתך, סביר להניח שיש לכך סיבה, שהוא לא התייחס אליך באופן הראוי , ואם את חוששת לאלימות מצידו בעתיד, כבר עכשיו בירחי ממנו!!!! אני חוויתי אלימות פיזית מבעלי בשנות נישואיי הראשונות. לפני החתונה הוא היה הגבר העדין ביותר שהכרתי, לא הייתי אומרת עליו שהיה מועך אפילו זבוב. אבל, פעם אחת, אחרי שהחלטנו להינשא, וכבר קניתי את הדירה שלנו, אז הוא ברגע של כעס תפס את ידי בידו, והכאיב לי מאד בלחיצתו. אז לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל במחשבה אחורנית, כנראה שזה היה סמן להתייחסות האלימה שלו כלפיי בהמשך. ועוד סיפור של התראות מלפני הנישואים. חברה שלי מהעבודה התחתנה עם גבר שהכה אותה באכזריות, הגיעה לעבודה עם פנסים בעין. לפני הנישואים שמנו לך שהוא מתייחס אליה, מדבר איתה מאד בזלזול ובביטול - אולי זה עוד סימן לאלימות בעתיד. בחורה, שיהיה לך בהצלחה. תתרחקי מגבר שיש סיכוי שיתייחס אליך באלימות!

למעלה