שאלה קשה

יערית

New member
איבדתי את האידיאולוגיה מהרגע

שנולדו ילדיי,מהרגע שאביהם נפגע קשות במילואים על ציר ירדן, מהרגע שאין רגע דל במדינה הזו שרבים מבניה ובנותיה מתים בגלל אידיאולוגייה שלהם או שלנו. לא אעודד לקרבי,אבל בהחלט לשרת את המדינה כאחד מאזרחיה. נשמעת אגואיסטית ופחדנית? כן בהחלט!כשמדובר בילדיי בהחלט רוצה לשמור עליהם מכל משמר.

אני..

היתי רוצה את הבן שלי חי ובמקרה הזה לעזאזל המדינה..ודעת הקהל.. רק שדוקא כאן לא שואלים אותי.. לוקחים.. והוא זה שצריך להחליט בעצמו..גם כשלא ממש שואלים אותו.. ואישי.. הפחד הזה מקנן בי..כמעט כל יום...בלי שום קשר למלחמה.. ואם.. מישהו שאל אותי למה אוהבת את הנער הזה..אהבה כזו.. אולי כאן..התשובה. אז כן.. אם זה היה תלוי בי... גם רישיון רכב..היתי דוחה לעוד כמה שנים..

מה אני אגיד לך ../images/Emo141.gif

בתור אחד שהיה פטור מגיוס, ושירת שש שנים בעורף (בהתנדבות), לא נראה לי שיש לי זכות לענות לשאלה הזו בכלל.

deena

New member
בהתחשב בהתנהגות שלי בשבועיים

האחרונים, כשאני בערך 5 פעמים ביום מתחננת שהבנזוג שלי יסובב את גבו לצבא, ויצא מלבנון ויחזור הביתה; ובהתחשב במה שעבר על המשפחה שלי לאחרונה, בידיעה שאחי ביחידה שנהרגו ממנה 5 חיילים ביום חמישי האחרון, היה איתם כשזה קרה, ושהוא ממשיך להלחם שם כרגע; הייתי רוצה להגיד שאני הייתי מעודדת לעשות צבא ולהיות קרבי וכו' אבל בחיים לא הייתי רוצה לעבור שוב את מה שאנחנו עוברים כרגע. זה רע ונורא ואיום ואני רוצה שזה יסתיים ברגע זה ושכולם יחזרו הביתה בשלום. ואני חיה באשליות.

מיקי 43

New member
השאלה אכן שאלה קשה אך

יש תשובה מאד פשוטה לטעמי בנושא הספציפי הזה נער לפני גיוס הוא כבר איש חושב ויש לו את רצונותיו שלו שבנויים מהיכן גדל באיזו אוירה,חברה ,חינוך,תנועת נוער וגם מצבו הבריאותי מבחינה רגשית קשה להורה לעודד בן להיות לוחם והחשש מובן אך מבחינה הגיונית הורה לא יקשה על בנו עם בחר להיות קרבי ויש שיעודדו ועל לנו לשכוח שלצבא יש את צרכיו ועל פי הם משובצים החיילים למעט התנדבויות וזה כבר כתבתי עניין של חברה חינוך סביבה ואישיותו של הנער אני אישית אם וכאשר אעמוד לצידו של באם יבחר ללכת לקרבי יהיה לי מאד קשה עד בלתי אפשרי לקבל סרבנות ושישובו כולם הביתה בריאים ושלימים מיקי

ערסlight

New member
יש סתירה מובנית במה שכתבת

אם אתה מקבל שהילד "יש לו רצון משלו". לא אמור להיות הבדל מבחינתך בין אם יתנדב לסיירת או יבחר לא להתגייס. בשביל לכבד את הרצון שלו... דעתך האישית לא רלוונטית.

במצב הנוכחי אתה לא חייב להיות לוחם

אזרחים נהרגים גם בלי להתגייס. העורף היום עושה את העבודה לא פחות מהלוחמים. ולשאלתך, לא חושב שישאל אותי בכלל. ולא אני לא חושב שזו האווירה בבית. נותן להם קצת יותר קרדיט.

אתן לו לעשות מה שיבחר

אבל, רק מהמחשבה על זה הבטן מתהפכת לי. בנוסף לזה שאני חושבת שאין לי זכות להתערב פה. גם לא חושבת שאני או אדם אחר יכול להשפיע על גורל של אדם אחר. אפקט הפרפר. בנוסף - היה לו אבא שהיה פריק של ספורט אתגרי. רכב על אופנועים. קפץ ממצוקים. בסוף מת בבית. אז אני פטליסטית - אי אפשר לשמור אף אחד בצמר גפן. אבל הכי הכי - לא בא לי לחשוב על זה. אני בהדחקה גמורה של הרגע שהוא יתגייס. עזוב אותי באמאשך.

mars4

New member
גם אני חושב שלא צריך לעודד

וגם לא להסכים או לא להסכים. התנדבות ליחידה קרבית היא תולדה של האופי שהתגבש בבית, החינוך, החברה והאוירה. בני משרת כלוחם (חובש קרבי) בפלס"ר גבעתי. מבלי לשאול או לבקש תמיכה הלך לגיבושים הכי נחשקים עד שמצא את מקומו. היום אי אפשר להכיר אותו. עבר מטמורפוזה כללית.התבגר, לוקח אחריות. מתחנך על ערכים של שיתוף, עזרה הדדית, חברות, מסירות ועבודה קשה. לראשונה בחייו מצטיין בכל מה שהוא עושה [מועמד למכי"ם ולקצונה וגם רוצה לצאת]. לטעמי, ואם הכל יסתיים בשלום כמובן, ערכים ומטען שישרתו אותו בהמשך חייו. אנחנו גאים ומתגאים בו מאד ומשתדלים לתמוך בו ברגעים הקשים של השביזות [ולא חסר כאלה] . חיינו סובבים סביבו. נוסעים ביום ובלילה לכל נקודה בארץ שצריך ואין דבר שלא נעשה על מנת להקל עלו ולגרום לו הנאה ברגעים הקטנים שהוא בבית. אני חושב שכולנו צריכים להתגאות במיטב הנוער הזה , מלח הארץ, שמוכן להקריב את חייו למען המדינה ולמען ביטחונם של האחרים. אין לתאר איך חיינו היו נראים בלי אותם ילדים שמתנדבים למיטב היחידות. ולנו, לא נותר אלא לשאת תפילה לשמיים למען ביטחונם ושלומם של כל החיילים באשר הם.

Ianp

New member
ממש מסוכן להתערב בדברים כאלו...

תעודד את הילד שלך ללכת לכיוון מסוים כדי שאתה תהיה גאה בו? האם הגאווה הזו לא בטלה בששים והרבה יותר אם חלילה יקרה משהו ותחיה את שארית חייך בידיעה שבגללך הוא התנדב להיות "הם"? גם הילדים שלנו הם עולמות בפני עצמם ועדיף לתת להם לעשות את הבחירות שלהם...

בדד1

New member
הילדים שלי כבר בצבא

לאורך כל הדרך אמרתי להם שאתן להם גיבוי בכל מה שיעשו לבן שלי שרצה להיות קרבי ולא ניתן לו בהתחלה בגלל פרופיל היה משבר והוא אמר שאם הוא לא קרבי אז הוא לא רוצה לשרת אמרתי לו שלא אכפת לי מה יעשה תמיד אתמוך בו אבל שלא ישתמט לא אכפת לי שיהיה "מש"ק ממטרות" ובלבד שיעשה את התפקיד שלו כמו שצריך לבסוף מצא את מקומו והוא נהנה ממה שהוא עושה

R a c h e li

New member
על אמת לא ../images/Emo70.gif

אלך במקומם....אוףףףףףףףףףףף מאיפה הוצאת לי את השאלה הזו

קליל 1

New member
בודאי שכן..הרי הורינו שמרו עלינו

וילדינו ישמרו עלינו.. אז מי ישמור עלינו? נביא תאילנדים? או אולי הודים?

מזל חי

New member
אנחנו לא ממש מדברים הרבה כאן בבית

על הצבא וכו אבל הבן שלי הקטן למשל אמר כבר לפני שנה שהוא לא רוצה להיות חייל כשיגדל כי הוא לא רוצה למו.. ומידי פעם הם מחליטים שהם יהיו צנחנים כמו אבא ( חחחחחח הצנחן שלא צנח) אבא שלי היה בתותחנים ולחם במלחמות.. ואת האמת לא יודעת מה להגיד לך פעם חשבתי שבר מצווה זה משהו רחוק. עכשו נראה כאילו הצבא כבר בפתח והם עוד גוזלים קטנים שלי. מי יודע מה יהיה בדרכם. מה שבטוח הרצון שלהם נקודה חשובה בנושא.

לא, אנחנו לא רוצים שהילד שלנו ימות

וכשיגיע היום שגם הילד שלנו התגייס לצבא - כי זו תהיה חובתו, נתמודד בלית ברירה... עם כל הנילווה. וכשהילד יוצא למועדונים? ומקבל רישיון נהיגה? מחקרים מוכיחים שמתים יותר מתאונות דרכים. אפשר לחשוב שתהיה לנו ברירה בבוא העת - לא תהיה.

Dardar63

New member
לא מסכימה ולא מעודדת אבל..

הוא עושה את זה בכל זאת. ממש עוד שבוע.קרבי לגמרי. וניסינו הגרוש שלי ואני בכל דרך להניע אותו מזה,לא שלא ישרת, אלא שילך למשהו שהוא יתרום יותר, שהיכולות שלו יבואו לידי ביטוי. וגם מהצבא התאמצו- שלחו לו זימונים מכל יחידות המחשבים אבל לא הלך לנו. חושבת שלמרות התחושה שיש לך, לגבי המקום שלנו כהורים בשלב הזה, המציאות גדולה מאיתנו.

דנדי1

New member
בהחלט כן

ואפילו אגיד יותר מזה לאמא של הבנות שלי יש פתרון קל לכל העניין הזה יש להן אזרחות כפולה לכן יוכלו בעתיד לעבור לצרפת כדי לא לעשות צבא הבת הגדולה שלי כבר "זרקה לי" כמה פעמים שהיא תסע לצרפת כדי לא להתגייס הסברתי את החשיבות של הצבא ושזה יפגע בי אישית במידה ובאמת תברח השירות הצבאי הוא בעניי דבר עליון שכל אחד חייב לעשות (כל אחד לפי יכולתו)

דנדי למה אתה חושב שדעתך נכונה?...

מהודעתך צרם לי המניפולציה על הילדה לא חושבת שכהורה עליך להפוך את דעותיה או רצונויך לפגיעה בך לא חושבת שזה נכון להעביר לילדים את רצונינו וציפיותינו בדרך הזו אל תמנע ממנה או אל תתן לה לבחור על אף התנגדותך לפעמים ההחלטות שלהם הן האושר או ההתנסות אמור את דעתך אך אל תקח עמדה זו הצעתי

Snarc

New member
כשאתה אומר כל אחד

אני מניח מתכוון לכאלו שגם מקבלים בחזרה. שיכולים להתחתן במדינתם מבלי הצורך לעשות זאת בקפריסין, כמו גם להחשב ישראלים עלידי חבריהם גם כשאינם עולים הם לבר מצווה. כאלו שהקול הפוליטי נחשב על פי מספרו ולא דווקא דתו, וכו וכו וכו...כי אז אני לגמרי מסכים איתך. זה רק שלא נתקלתי עדין במדינה הזאת.

למעלה