שאלה קשה...

m i t a l y

New member
אין לי ספק בכך...

שהאקס מתחשבן איתי. למעשה הוא מאוד מקנא בכך ששיקמתצי את חיי, יש לי עבודה טובה, יש לי בעל ותינוקת... אבל למה על גב הילדה המשותפת שלנו? מה היא אשמה??? לגבי אביה של זוגתך, אני מאוד מקווה שגם הוא יום יבוא, ויאכל את הלב שלו ויסבול... תודה צוציק

אבא שכזה../images/Emo10.gif

למרות כל הנאמר לעיל, אני לא הייתי קופצת למסקנות מרחיקות לכת כמו ניצול מיני. לצערי, ויסלחו לי הגברים שבחבורה, אבות רבים מתקשים הרבה יותר מהאמהות להתמודד עם בעיות של ילדיהם. לא אחת אנחנו שומעים על מקרים שבהם אמא מתמודדת עם ילד חולה במחלה קשה, נכה או פגוע נפשית, והאבא איננו בתמונה מכיון שלא הצליח להתמודד ופשוט עזב (את אשתו יחד עם הילד החולה). משום מה יש גברים (כמובן שלא כולם, ושוב יסלחו לי הגברים) שמעדיפים להרחיק ולהתרחק מן הבעיה כי אינם יודעים איך להתמודד איתה. חבל רק, שהם תמיד יוצאים מתוך הנחה שהאמא, קשה המצב ככל שיהיה, תמיד תהיה שם.

ערפה

New member
השתדלי לא לדאוג דאגה מיותרת.

קודם כל שימרי על האנרגיות שלך כי עוד עבודה רבה לפניך! בקשר לעשיית צרכים שלא בשרותים יש לי נכד נפלא היום בן 16.5 כמעט 2מ' ילד מהמם שבגיל 2-3 סירב להשתמש בשרותים ועשה את הצרכים הגדולים בטיטול מאחורי הוילון, טיפלנו בו וזה עבר לכאורה לא היתה לו כל סיבה לחשוש משום דבר גדל בקרב הורים אוהבים ומסורים, ושעות רבות שהה בחברתי וכסבתא לנכד ראשון בהחלט לא החסרנו ממנו תשומת לב. היו שאמרו כי זו תגובה ליתר תשומת לב שקיבל. בקשר לאבא אני מכירה זוג שהתגרש ואחת הבנות היום בת 8 חוותה יותר באינטנסיביות את הדחייה מצד האב, לומר לך שאין עדיין גרורות למעשה זה לא אוכל אבל הילדה ילדה מקסימה חכמה, מעט יותר סגורה מאחותה אבל האמא החכימה להרחיק את האב בצורה מאד עיניינית עד שהוא הסכים להתנהג איתן כפי שהבינה שצריך וכפי שהמטפלים יעצו. אם היא תרגיש לידך בטוחה ולא תחשף לפגיעות המיותרות מצד האב, מי שיפסיד יהיה רק הוא. אבל כנראה שהיחסיים כרגע כה טעונים שהוא כלל לא שם לב לכך. אז המון כוחות והצלחה. ותשתדלי לבנות את חייך מחדש ומהר!!!! זה יכניס גם את הבת שוב למסגרת אוהבת ותומכת והכל (לפחות כמעט הכל) יסתדר.

שלום לך.

אני חושבת שהטעות שלך הוא שנתת לאביה של הילדה להתבטא כך לידה. לדעתי, מכאן הבעיה. הבעיה של הבת שלך נובעת מכך שהאקס ואת נפרדתם. הילדה מכך מרגישה שמשהו "זנח אותה" או "נטש" אותה. ומכאן נוצרה הבעיה הבעייתית הבריאותית. הבעיה החמירה יותר ונתנה גושפנקה למצבה הבריאותי הוא כאשר האקס שלך הביעה, ברוב טיפשותו, ליד הילדה את חוסר הרצון שלו להיות עם הילדה. לדעתי הילדה שלך צריכה טיפול פסיכולוגי. או שאת צריכה יעוץ מקצועי כיצד לטפל במצב הזה. לדעתי המצב כרגע הוא הפיך אך אם הוא ימשך זמן רב הוא עלול לפגוע בילדה ולהפך להיות בלתי הפיך. הילדה כבר פגועה נפשית וזה ימשיך לפגוע בה כל החיים שלה, אך אין צורך שהביעה הזו תהווה גם בעיה גופנית. פניה לגורמים המתאימים תמזער את הנזק. מאחלת לכם הצלחה.

למעלה