שאלה קשה

chack1492

New member
שאלה קשה

שלום לכם זו פעם ראשונה שאני מבקרת בפורום הזה. עד עכשו השתדלתי להתכחש לעובדה שאמא שלי כנראה חולה באלצהיימר ותשישות נפשית הענין הוא שכשאני איתה היא מגיבה אלי, מחייכת, מגיבה לנכדים שלה, היא כמעט לא מדברת ואם כן אז זה משפטים קצרים מאד לעיתים מבולבלים אבל היא בהחלט מגיבה אלינו ולאבי הבעיה היא שעם שאר הסובבים איתה היא לא מגיבה כמעט וסובבים אותה אנשים שכן אכפת להם ממנה אבל היא כאילו בחרה להתעלם מהם / לכעוס עליהם. והם כל הזמן אומרים לי שהיא לא בסדר - אבל איתי היא כן - והשאלה שלי היא האם כך נראית המחלה הזו? או אולי היא לא כל-כך חולה והיא באמת כועסת כשאני שואלת אותה תמיד הכל בסדר אצלה, כלום לא כואב לה אבל אני לא ממש יכולה להאמין לה כי היא מעולם לא מתלוננת, גם לא בעבר. תודה על זמנכם ותגובתכם אני

ענתי44

New member
ברוכה הבאה אני ../images/Emo140.gif

יש לנו מנהג בפורום לברך כל מצטרף חדש בלב חצוי. מחד צער על שנחשף למחלה ומצד שני על שהגיע לפורום. ולהציע להכנס לארכיון ולקרוא דברים שנכתבו בעבר, במכילים מידע על המחלה ועיצות של החברים לפתרון בעיות נפוצות. מה שאת מתארת נשמע כחלק מהמחלה. שאלה לי אליך : למה הכוונה " שאמא שלי כנראה חולה באלצהיימר" ? האם לא היתה באיבחון? אם לא חשוב שתקחו אותה לאיבחון. האם אמא שלכם קיבלה חוק סיעוד מביטוח לאומי? כל אלו מסייעים בטיפול. חוק סיעוד למשל מקנה לאמא סל שירותים כגון : עובדת שמגיעה הביתה לעזרה כמה שעות ביום, או עזרה במרכז יום, ועזרה במימון עובדת זרה. תלוי מה הצרכים של אמא. אמא שלך לא כטעסת, ולא משחקת אותה. היא באמת לא זוכרת את אותם אנשים. זה חלק מהמחלה. לצערי, יבוא שלב שגם אותכם לא תזהה. אחרי שתלמדי אודות המחלה תוכלי להסביר לאותם מכרים שנעלבו, שהאלצהיימר מדבר מגרונה של אמא, ואם היא לא מזהה או אומרת משהו פוגע ואפילו אם היא מאשימה אותם בגניבה או כל דבר אלר לא להעלב ולא לכעוס עליה אלא לזרום איתה. כי זה בהחלט לא אשמתה או בשליטתה. אמא שלך נשמעת כמי שהיתה תמיד אישה טובה צנועה ועצמאית שאינה מרבה להתלונן, ונשארה כזו גם עכשיו. אבל רק שתדעי שהרבה חולים אומרים שלא כואב להם ולפעמים הם כן סובלים ממשהו. אז חשוב לעקוב ולוודא שאמא בסדר. אם יש לך עוד שאלות או רצון לשפוך את הלב - אנחנו כאן בשבילך. תמיד יהיה מי שיענה ויושיט מטפחת וירטואלית.

chack1492

New member
המשך תעיות

ענתי 44 תודה רבה על תגובתך המהירה אכן אמא שלי היתה אמא נהדרת ומאד כואב לנו המשפחה הקרובה לראות אייך לאט לאט היא נעלמת לנו בין האצבעות, ולא סתם אני נאחזת חזק ברצון שלי לחשוב שהיא בסדר, כי היא כבר לא תמיד איתנו. לצערי הרב בגלל מחלת הסרטן והטיפולים הכימתרפים הקשים שאבי עבר בתקופה האחרונה נאלצנו להוציא את אימי למקום טיפולי, מצויין אבל כבר לא בבית שלה ולכן אין דרישה לעזרה בבית ובגדול, כן אנו מודעים למה שהביטוח הסיעודי נותן זו לא הבעיה במקרה שלנו הקושי הבאמת גדול הוא הפרידה ממנה, מהאמא שאני זוכרת בתוך ילדה, נערה ובתור אמא בעצמי וקורה לא פעם שאני אומרת לילדים שלי את זה נעשה עם סבתא, או סבתא תסדר ואני כבר יודעת שזה לעולם לא יקרה שוב ובכל זאת היא איתנו, חיה נושמת ואננו רוצים להספיד אותה אבל זה כמו אבל מתמשך ונוראי.

../images/Emo140.gif 1492 שלום- את צריכה לקחת את אמא לאבחון

אצל רופא ניורולוג. הרופא יבדוק אותה ויואמר לך מה יש לאמא , ולא כמו שאת אומרת כנראה אלצהיימר. גם בדיקות דם אמא צריכה לעבור כדי לראות אם יש לה חוסר בויטמינים וברזל.בשורות טובות

אני כמעט תמיד מסכים עם אריאלה. הפעם...

לפי השעות אריאלה כתבה לפני שאת כתבת את "המשך טעיות" ולכן אני מוסיף. מאחר שאמא שלך נמצאת במוסד, ודאי ערכו לה בדיקות. במידה שלא, יש שם וודאי צוות, לפחות עו"ס. אם אין, אז זה מקום משונה. במידה שלא נערכו לאמא בדיקות, אני ממליץ ל-כ-ו-ל-ם שגרים בת"א או הסביבה לפנות למרכז הגריאטרי באיכלוב שהוא ממש מעולה, וגם עובדת בו כאחות אסתר (אסתרס) שהיא חברה בפורום ואת יכולה להתייעץ איתה בפורום או במסר. כתובת המרכז באיכילוב: הנרייטה סולד 17, מזכירה כרמלה טל: 03-6974817 פקס: 03-6973631 מוקד טל' 6973325 עו"ס לאה גביש, שלוחה 4 אחות שלוחה 5 לפי כל הסימנים אשמח אתך אבל אהיה מופתע אם זה לא אלצהיימר. אגב, יש מרפאות דומות גם בבתי חולים אחרים ברחבי הארץ. אני רק צריך להוסיף שהייתי מאוכזב מאד ממרפאת הזכרון באיכילוב. יעקב

למעלה