שאלה קשה

yaeli20

New member
שאלה קשה

חשבתי הרבה האם לשאול את השאלה הזו בפורום אבל זה משהו שאני חושבת עליו כבר הרבה זמן ומכיוון שסרטן זה נושא שלצערי משותף לרבות ממשתתפות הפורום החלטתי לשאול בכל זאת.... לאנשים שאחד ההורים שלהם נפטר מסרטן יש סיכוי גבוה יותר לחלות במחלה, וככל שיש יותר אנשים במשפחה שחלו ככה הסיכוי גובר, ישנה בדיקה שבעזרתה ניתן לגלות האם אדם נושא את הגן המעוות שגורם לסוגים רבים של סרטן (לרבות סרטן השד וסרטן השחלות והרחם), אם נושאים את הנגיף הזה יש סיכוי של עד 85 אחוז לחלות במחלה, וכידוע גילוי מוקדם מציל חיים. האם הייתן עושות את הבדיקה?

eshkolit32

New member
אכן יעלי הטלת ../images/Emo59.gifבפורום../images/Emo67.gif

אני מכירה את ההתחבטות בשאלה הזאת ואני אכתוב איך אני רואה את הדברים. מהשנה שאמי נפטרה אני הולכת לבדיקות באדיקות כל חצי שנה (בהוראת רופא מומחה, בגלל הסיכון הגבוה) ופעם בשנה שולחים אותי לאולטרסאונד. מדי כמה שנים אני גם הולכת לימי עיון בנושא הסרטן הספציפי שהיה לאמי. שמעתי על הבדיקה הזאת ורופאים מומחים מאד מעודדים לעשות אותה. יכול מאד להיות שיום אחד אני אחליט לעשות אותה. עד היום הייתי במעקב אצל רופא שסמכתי עליו (אני בתהליכי מעבר מקופ"ח אחת לאחרת בין היתר גם בגלל שהוא עזב ורוב הסיכויים שפשוט אתחיל ללכת אליו באופן פרטי, מבחינתי הוא סופר מקצוען וכרגע אין לו תחליף). אני מרגישה מכוסה כרגע. יש משהו בבדיקה הגנטית הזאת שמזכיר לי קצת מגדת עתידות רק שבמקרה הזה אין שרלטנות...הרי יש בעולם המוני סיבות למה יכול לקרות לנו משהו מבחינה בריאותית, ואנחנו לא רצות לעשות את כל הבדיקות שקיימות עלי אדמות. הבדיקה הזאת נמצאת אצלנו במודעות רק בגלל מה שקרה לאמהות שלנו. אני לא חושבת על זה ביומיום, מבחינתי פעם בחצי שנה אני מתה מפחד ואחרי הבדיקה מקבלת את החיים שלי בחזרה ותמיד מרגישה טוב אח"כ. יש לי תחושה שבעתיד אני אחשוב יותר ברצינות על הבדיקה הזאת. מה שבאמת מטריד את מנוחתי לגבי הבדיקה הזאת הוא לא התוצאות אלא העובדה שלקראת הבדיקה אני צריכה לברר למי במשפחה היתה המחלה הארורה הזאת וזאת קצת בעיה. המשפחה שלי מבחינתי מתחלקת לשלוש - 1. האחיינית שלי (המהממת, יש לציין) שאיתה אני בקשר. 2. אלה שכבר לא בחיים.3. אלה שאני לא בקשר איתם (שזה אומר כל השאר
)...מענין אותי לשמוע מה את חושבת יעלי על הנושא ומה שאר החברים והחברות כאן חושבים?

A GIFT OF LOVE

New member
../images/Emo190.gifאוקי...

אני לא מכירה את סוג הבדיקה שדברת עליה והאמת שאני בכלל לא בררתי על בדיקות וכמובן שךא נבדקתי... באיזשהו מקום אני בת יענה, טומנת את ראשי בכל ומתעלמת.. לא רוצה להכנס לפחדים... כמעט ולא נזהרת מכלום [קרינה וכאלה] אולי בגלל שאמא שלי נזהרה והסרטן כן פקד אותה? היא נמנעה מלהשתמש בדורדוראנט כי היא טענה שהוא מסרטן... אבל היא לא ידעה שהסרטן לא שואל שאלות.... אני מתכוונת לבצע בדיקות כבר הרבה זמן אבל לא מוציאה את זה לפועל... מה גם, שאבי קצת לועג בענין שהילדה הקטנה שלו תחלה בסרטן? ככה שאין לי עידוד לכך... אבל אני אעשה אותם בסוף... רק שזה לא יהיה מאוחר מדי... אגב, מה שם הבדיקה? ו... למקרה שאני ארצה לבצע בדיקות ברצינות אני אשמח להעזר בך.... יום טוב

eshkolit32

New member
לאט לאט לך

גיפט כדי לך להתייעץ עם רופא בנושא הזה. תלוי באיזה סוג סרטן מדובר, הבדיקות שאת צריכה לעשות מתחילות מגיל מסוים (יכול להיות שאת בכלל צעירה מדי לבדיקות האלה), ובכלל - לפני שאת הולכת לבדיקות גנטיות שיגידו לך דבר גורלי כל כך כמו האם את נושאת את הגן הבעייתי, אפשר פשוט לבצע בדיקה רגילה של רופא/אחות עבור מי שנמצא בקבוצת סיכון (שהורה שלו חלה במחלה). מניסיוני, יש משהו בבדיקות השגרתיות האלה שדווקא מאד מרגיע ונותן תחושה שאת עם אצבע על הדופק, שומרת על זהירות, לא נכנסת לסרטים אלא פשוט בודקת כך שאם חס וחלילה משהו יצוץ, יהיה מספיק זמן לטפל בו.

למעלה