שאלה קשה מאוד ! נקווה שיש מה לעשות !

jojs8j3

New member
שאלה קשה מאוד ! נקווה שיש מה לעשות !

שלום רב,
קצת קשה לי להסביר את זה
אבל זה דבר שלא הייה קיים בהתחלה,אך הוא נוצר לאט לאט.

מה עושים במקרה שיש בלבולים כשמדמיינים כול מיני דברים ?
אני לא יתחיל לפרט מה קורה לי בדמיון, כי זה מורכב, אבל בכללי כול מה שאני לא רוצה לדמיין אז אני כן מדמיין את זה... וזה גורם לי להרבה מאוד שיבושים
בדמיון, אני יודע שיש אפשרות להתרכז רק במה שאני כן רוצה אבל משום מה זה לא כזה פשוט משום מה ...... המוח שלי מתרכז לבד במה שאני לא רוצה !
ויש לי גם בעיות בלשלוט בדמיון .(לא בכול המצבים )
בקיצור איך אני מתרכז בדמיון רק במה שאני באמת רוצה, ואת מה שאני לא רוצה שפשוט לא התקיים. הבעיה שמה שאני לא רוצה לדמיין זה פחד שנוצר בתוכי.. כי תמיד יש לי בראש מין פחד כזה שמפחד שדברים לא יעבדו .

יש משהו לעשות בנידון ?
גם לכם יש את זה?
מכירים אנשים שיש להם את זה?

ommerl

New member
באיזו מסגרת אתה מדמיין כל מיני דברים?

אם זה במסגרת טיפולית יכל להיות שפשוט קשה לך להתרכז.
במצב כזה צריך להכניס אותך למצב רגוע יותר (גלי אלפא, כמו בדמיון מודרך) ואז להדריך את הדמיון.
&nbsp
אם גם במצב רגוע יש "בלבולים" כנראה שיש התנגדות של תת המודע לשינוי וצריך לטפל בהתנגדות קודם כל (התנגדות לשינוי זו הגנה טבעית שקורת כמעט בכל טיפול).

שאלה קשה?

האומנם שאלה קשה?
זה שאתה רוצה או לא רוצה להתרכז במשהו גורם לך באמת להתרכז בדבר עצמו.
בעצם זה שאתה לא רוצה להתרכז בדבר מה הוא כאילו רצית את זה, כי כדי לבטל דבר מה אתה צריך לקיים אותו.
יש לזכור גם שהפחד מתקיים בזכות היכולת שלנו לדמיין דברים שלא התרחשו עדיין.
היכולת לדמיין משותפת לילד קטן שפוחד בחושך ממפלצות וגם למבוגרים שמדמיינים דברים אחרים שקשורים לחיים שלהם.
בשני המיקרים הם מדמיינים דברים שאינםם קורים במציאות.
מכיוון שהפחד קיים אצלך זמן מה בוודאי שמת לב שהדברים שאתה פוחד מהם לא מתרחשים במציאות או שהם כבר מתרחשים, הם לא כל כך נוראיים כפי שדימיינת.
לכן אני מזמין אותך להפסיק לפחד מהפחד או במילים אחרות לא להילחם בו כי המלחמה שלך משמרת ומעצימה את הפחד.
הכלי שאתה יכול לעבוד איתו הוא: הסטת תשומת הלב.
בכל פעם שמופיעה התסריט הדימיוני לשאול האם הוא מתקיים עכשיו? ומה באמת קורה ברגע הז?
ותראה כיצד הסטת תשומת הלב מפוגגת את הפחד, פעם אחר פעם.
בהצלחה

jojs8j3

New member
ליהודה ולעומר

עוד פעם .. קצת מסובך להסביר את זה

זה לא קשור לריכוז.. וזה לא קשור לזה שיש התנגדות מהתת מודע...
השורש הראשוני שיש לי בעיה, שמרוב שאני רוצה שדבר מסוים יצליח, אז אני מפחד מצד שני שלא יצליח . אני יודע שקצת מסובך להבין את זה.
תמיד יש לי פחד שמשהו השתבש . אם אני למשל מדמיין כדור בצבע צהוב
אז קופצת לי מחשבה, שאומרת רק שהכדור לא יהיה בצבע ירוק (הפחד נוצר בגלל שאני מתמיד מפחד שמשהו השתבש ) עכשיו בלי קשר לצבעים זה קורה לי בכול דבר .... אני בעצם לא מצליח תמיד לשלוט על הדמיון .
הסבהרתי את זה בעניין של הצבעים כי קשה להסביר את זה בדוגמא אחרת .
עוד דוגמא אם אני מדמיין בנאדם באמצע המרכז, אז עוברת לי מחשבה שאומרת לי רק שהבנאדם לא יילך לצד ימין ופשוט ממה שאני מחפחד זה מה שקורה.!
אני יודע שמה שאני רושם זה נשמע מוזר ומפגר.... אבל זה ממש מפריע לי
ויש לציין שזה התפתח לאט לאט ...

תודה רבה

?

אני תמה אם אתה בכלל קורא ומנסה להבין את התשובות שאתה מקבל כאן?
כי נראה לי שאתה חוזר ומשנן את אותן שאלות מבלי להתייחס באמת למה שנאמר.

jojs8j3

New member
יהודה

יהודה היקר , תודה רבה.

אבל אני לא בטוח שהבנתי את הפתרון שלך אחי
אני מבין תחשיבות של שאילת שאלות אבל לא הבתנתי תשאלות האלו אחי...
מה הפירוש האם הוא מתקיים עכשיו (לא הבנתי את זה )
וגם תשאלה השנייה

תודה!

"בכל פעם שמופיעה התסריט הדימיוני לשאול האם הוא מתקיים עכשיו? ומה באמת קורה ברגע הז?
ותראה כיצד הסטת תשומת הלב מפוגגת את הפחד, פעם אחר פעם.
בהצלחה"

ommerl

New member
עדיין לא הבנתי מה אתה מנסה לעשות בעזרת הדמיון..

אם אתה מנסה לשנות משהו נפשי בעזרת הדמיון ואז בגלל פחד שזה לא יצליח/פחד שמשהו השתבש הדמיון לא יוצא כמו שרצית- אז יש התנגדות של תת המודע. ההתנגדות נובעת מהפחד שתיארת.
&nbsp
וכמו שאמרתי קודם- כדי להצליח לשנות את הדבר הראשון שרצית לשנות אתה צריך קודם לטפל בפחד שמשהו השתבש ובפחד שזה לא יצליח כי הם מתנגדים לשינוי.

הכח שבדמיון

גם המח שלנו צריך אימון. מחשבות לא רצויות תמיד יהיו אבל הבשורה הטובה היא שיש לנו שליטה עליהם. טיפ קטן כל פעם שמחשבה לא רצויה נכנסת בדרך פשוט להיות מודע אליה לנשום עמוק ולא לתת לה להיכנס. להחליף אותה במחשבה אחרת...נעימה יותר. ככל שנתאמן על זה כך יהיה לנו קל בפעם הבאה...תנסה

למעלה