שאלה - קשב סביל

שאלה - קשב סביל

שלום לכם, עברתי אבחון פסיכודידקטי. האם מישהוא יודע מה זה פניות נמוכה של מאגרי קשב סביל? האם הערכה שכוללת קשיי התארגנות, התנהלות איטית, אופי עבודה אימפולסיבי וחוסר תשומת לב לפרטים מעידים על הפרעות קשב? (מה לעשות הלאה אחרי האבחון? מבחן TOVA?) תודה מראש!!!

05 מיכל

New member
אבחון הפרעת קשב

אבחון של הפרעת קשב מתבצע ע"י נוירולוג או פסיכיאטר או פסיכולוג קליני. למבוגרים מומלץ פסיכיאטר או פסיכולוג, כי בד"כ מעורבים כבר בתמונה גורמי רגש. מצד שני, אם יש אפשרות שתרצי טיפול תרופתי אז רק רופא יכול לתת את זה. שורה תחתונה: מומלץ פסיכיאטר. ובכל מקרה, אך ורק מישהו שהתמחה ב ADHD במבוגרים! המאבחן כבר יחליט אם יש צורך גם בבדיקת טובה.

תשובה לקשב

שלום עקרונית העלת מאפיינים שמופיעים בשכיחות גבוהה עם ADHD. אבל, רק איבחון מסודר אצלח בר סמחא (מבוגרים אני ממליץ פסיכאטר מומחה ADHD) אך כם נוירולוג מוגדר כפרופסיה מתאימה לאיבחון, כדי לקבל איבחון ואבחנה מבדלת מקיפה. לצערי לא נתקלתי במונח "פניה למאגר קשב סביל" בספרות הנודעות לקוגנציה של קשב או של הפרעת קשב. ייתכן וזהו מושג דידקטי ולא קליני. גיל

אם כך האם עברתי אבחון מיותר?

לא ברור לי מה נותן לי האבחון הזה יועץ לי לעבור אותו ע"י המכללה האקדמאית בה נרשמתי ללמוד (אגב בטלתי את הלימודים - אני לא רואה סיבה שוב לחזור על אותו דפוס ובמילא לא לסיים לימודים). האם זה לא אותו אבחון שעל פיו מחליטים אם יש לך בעיית קשב או לא? האבחון אינו קובע חד משמעית אלא רומז על בעיית קשב ומציע סדנה לאסטרטגיית לימודים (אינני שוללת זאת, אך נראה לי שהבעיה יותר עמוקה ואין לי הסבר ובטח לא פתרון) השאלה שלי - נניח ואעבור אבחון אצל פסיכיאטר. האם במכללה יקבלו את זה בכלל? (או שבמידה ואדרש לפתרון כימי זה ייטיב עמי ובזה בעצם הפתרון). (אני כ"כ מתוסכלת!) אודה לתשובות

למעלה