שאלה קקי מוקצף

בבצוק

New member
שאלה קקי מוקצף

שלום לכולן
אני חדשה בעניין , יש לי תינוקת בת שבועיים ואני שואבת חלב אם ונותנת בבקבוק בלבד כי התינוקת לא מצליחה לאחוז טוב בפטמה.
אבל כבר כמה ימים שהקקי שלה בצבע חרדלי עם קצת גושים קטנים כמו קוטג אבל שהיא עושה קקי בזמן ההחלפה אני רואה שהקקי יוצא ממש כמו קצף , רירי ומלא בועות אויר.
יש למישהי מושג ממה זה יכול לנבוע? האם יש סיבה לדאגה????

חג שמח ....

איך הקטנה עולה במשקל ?
כמה נולדה ? כמה השתחררתם מבית החולים וכמה היא שוקלת היום ?
איך את מסתדרת עם השאיבות ? כל כמה זמן את שואבת ? ואיך הכמויות שאת שואבת ?
כמה פעמים ביממה את רואה צואה רירית ?
האם נראה לך שהיא סובלת מזה ? או בכלל האם נראה לך שהיא לא מרגישה טוב ?

בבצוק

New member
תשובות

חג שמח
הקטנה נולדה שלוש חמש מאות והאמת שרק בעוד שבועיים יש לי תור לטיפת חלב אבל אני בטוחה שהיא עולה יפה במשקל.
אני שואבת בערך כל ארבע- חמש שעות ומכל צד מצליחה בדר"כ 100 מ"ל (זה די משתנה ) אבל לוקח לי לשאוב (שואבת דו צדדי) כעשרים דקות, חצי שעה...
נראה לי שכל הקקי שלה הוא די רירי אבל זה נספג בחיתול ככה שקשה לומר אבל שיוצא לה בזמן ההחלפה אני רואה שזה יוצא כמו קצף, מלא בועות אויר...
היא דווקא רגועה מאוד וישנה טוב חוץ מזמן האוכל שאז אני מוכרחה לעשות הפסקה לגרפס כי נראה שהיא מתפתלת ואח"כ זה נרגע...
קצת אחרי הבקבוק היא צריכה שיחזיקו אותה בידיים ונראה שיש לה התכווצויות אבל כפי שציינתי, זה עובר אחר כך
בחיתול האחרון שחיתלתי שמתי לב שהצבע השתנה למעט ירוק ועד עכשיו הוא היה חרדלי... מה זה אומר?
אוף, ילד שלישי ומרגישה טירונית..
בכל מקרה תודה על ההתייחסות

אור 84

New member
גם אצלנו היה ככה

בדיוק בדיוק כמו שאת מתארת-קצף

חיפשתי תשובות ברשת ומצאתי מענה של רופאת ילדים שזה בסדר ונרגעתי..
לדעתי עד היום (בן חודשיים) הקקי יוצא בצורה כזו..
דרך אגב, גם אצלי עידן לא הצליח לתפוס את הפטמה ובעצתה של יועצת הנקה התחלתי להשתמש בפטמת סיליקון, הוא תפס יפה והתחלתי להניק אותו ישירות ככה. בהמשך בעזרת יועצת נגמלתי מהפטמות עכשיו יונקים רגיל, אולי זה יעזור לך?

אני ממליצה לך לנסות לגשת לטיפת חלב

לשקילה בלבד לפני הפגישה הראשונה שנקבעה לך בטיפת חלב.אומנם כמות יציאות, שתן וצואה בטיטולים הם האומדן שעל פיו את אומדת את העליה במשקל בבבית, אך זה גם מרגיע ונוסך בטחון
לראות את המספרים בעיניים.
חבל שלא כתבת באיזו משאבה את משמשת, שכן יש משאבות טובות ומקצועיות שמאפשרות לשאוב בצורה יעילה וטובה במיוחד בגלל
שכראה את רק שואבת ולא מניקה.
זמן השאיבה שלך הוא בהחלט סביר. אולי אם תנסי לשאוב לסירוגין בשיטה של 7 דקות, 5 דקות ו 3 דקות עם הפסקות בין פרקי השאיבה, לשתיה, לעסוי השד,וכו זה יעזור לשחרור החלב
עדיין מדובר על כ 20 דקות של שאיבה אבל מעט יותר אפקטיבי מאשר שאיבה רצופה ללא הפסקות .
את צריכה לשאוב מינימום 8 שאיבות ביממה- כלומר כל 3 שעות.

תשמעי, צואה שהיא מעט רירית , מעט מוקצפת ולפעמים קצת ירוקה יכולה להיות בהחלט נורמלית לחלוטין, ולאו דווקא שיש משמעות לצבע או למרקם.
זה יהיה נכון כול עוד העליה במשקל תקינה והתינוק לא סובל מכלום.
אם הדברים ישתנו (סבל של תינוקת, מה שהורים קוראים "קוליק" אי נוחות, הרבה צואה ירוקה,מאוד "מתפוצצת" בחיתול, ציפית תמיד,...אלו הם סימנים אחרים של אולי קבלת חלב
יותר "סוכרי" / קדמי, ופחות אחורי , זה קורה בזמן שאיבה שלא מרוקנת מספיק ועד הסוף את השד ואז יש לתקן את הצורת שאיבה, לשאוב בצורה יותר תדירה ביממה, וכך הלאה).

בהחלט מומלץ לעשות כמה שאפשר הפסקות לגרעפס בזמן האכלה, ובהחלט לקרוא מעט על מתן בקבוק לתינוק כפי שמתואר בשאלות נפוצות.
במידה ואת מעוניינת לנסות להחזיר את התינוקת הקטנה ליניקה ישירה מהשד, בהחלט ניתן לעשות זאת על ידי טריקים שונים ועבודה ממך , מה שמאוד יסייע לך גם בהמשך
תקופת ההנקה. זיכרי כי בשבועות הראושנים לעיתים נדמה שיותר קל ונוח "רק" לשאוב אך למעשה ככל שהתינוקת תגדל תגדלי שמשימה זו איננה פשוטה כלל וכלל
בייחוד שיש עוד ילדים בבית וכל ההתעסקות היא כפולה ומכופלת, גם שאיבה, גם בקבוקים, גם ניקוי, עיקור,הטיפול בתינוקת בואי לא נשכח ומעל כל זאת הלחץ עליך "לספק" את הסחורה
בשאיבה ....ממש לא פשוט.
לעומת,..הנקה ישירה, מהשד, כאשר היא יונקת לא מודדים כמויות מהשד, לא יודעים כמה CC היא מקבלת, ו..כן נכון גם זה לוקח זמן, אבל זמן של מנוחה על הספה,בישיבה, בנוחות
מבלי כל המתח והלחץ , בדיוק להיפך.
גם אם קשה לך לחבר אותה לשד, יש מי שתראה לך איך ומה לעשות ובכלל תתמוך ותסייע לך להצליח במשימה .
את מוזמנת להתסכל ברשימת יועצת המצוייה תחת קישורים - סרגל כחול למעלה- ולמצוא מישהי הקרובה למקום מגורייך, או לפנות לבנות הפורום ולבקש המלצה אישית .

מזל טוב

למעלה