שאלה קצת תכנותית

DanDan1

New member
שאלה קצת תכנותית

אני צריך לתת גישה לכמה אנשי תמיכה, כדי שיוכלו לחפש למשל מחשב מסוים (ע"פ mac address) בכל הרשת. עד עכשיו - השתמשתי ב secureCRT ודרכו בניתי כל מיני קבצי סקריפטים שידעו להריץ פקודות בסוויצ'ים ובנתבים השונים. עכשיו אני רוצה להפסיק עם זה, ולפתוח להם אתר פנימי ששם יוכלו להריץ פקודות על הנתבים והסוויצ'ים ברשת. אני מתכנת ASP/VBS/JS - איזה אובייקטים משתמשים בכדי לגשת לציודים האלה ולהריץ עליהם פקודות? תודה רבה.

DanDan1

New member
ושאלה נוספת

איפה אפשר למצא תיעוד או מדריכים בשביל להתחבר לSNMP של אותו ציוד ולשלות משם פרטים (בדיוק כמו שעושות תוכנות אחרות שדוגמות את הרשת בעזרת גישה ל snmp-trap)

antidot

New member
שאלה לי

למה לך להמציא את הגלגל מחדש ? יש לא מעט אפליקציות NMS (וחלקן אפילו חינמיות) שידעו לאסוף את המידע שאתה מבקש בצורה אוטומטית וכל מה שתצטרך לתת לטכנאים זה הרשאות גישה שונות לאפליקציה. לדעתי או NAGIOS או NTOP יכולות לעשות את מה שאתה צריך. כל הנ"ל בד"כ משתמשות בSNMP בשביל לתשאל ציוד תקשורת ומגיעות לרב עם MIB-ים שמספיקים בשביל להוציא מידע גנרי על הציוד. בנוסף בתיעוד של ציוד, תוכל למצוא אם הוא תומך בMIB-ים סטנדרטיים או שיש צורך לטעון MIB-ים של הוונדור.

marvin2

New member
נגיוס לא עושה את מה שהוא מחפש

גם אני מחפש כלי שבודק בעזרת SNMP מיקומים ברשת, ועוד לא מצאתי אחד טוב. יש כלי של 3COM (בהנחה ש SW הם שלהם) שמאפשר לך לשרטט באופן אוט' את הרשת ולאחר מכן לחפש מחשבים ע"פ MAC עד רמת הפורט. הבעיה היא שהוא מאוד לא נוח ומגיע חינם לשימוש של 60 יום. מי שמכיר כלי כזה חינמי ופשוט אני אשמח.

DanDan1

New member
תשובות

בעיקר כי אני אוהב ליצור את הדברים האלה בעצמי גם בשביל תהליך הלמידה, וגם בשביל ההתאמה האישית שאני יכול לבצע באפליקציה שכתבתי בעצמי.

ping2004

New member
netdisco

אם אתה לא רוצה להמציא את הגלגל למרות שבמקרה הזה זה לא כל כך קשה נסה את netdisco netdisco.org

marvin2

New member
נראה טוב מאד

מוזר שזה לא תומך בציודים של 3COM. למישהוא יש נסיון עם המוצר הזה?

gregp

New member
כן

תוכנה נהדרת (אם כי לא טריוויאלית להתקנה). עובדת מצויין עם ציוד CISCO.

למעלה