שאלה קצת שונה :)

TempGuest

New member
שאלה קצת שונה :)

היי לכם,
האם יש לכם קישורים לאתרים/מאמרים (עדיף בעברית, אבל גם אנגלית סבבה) שמסבירים מאפס על אופנועים?
אני מתכוונת ממש מאיך בנוי האופנוע, איזה חלקים קיימים בו ומה התפקיד של כל אחד מהם בהפעלה שלו ועד קטגוריות של הסוגים השונים של האופנועים וההבדלים ביניהם.
משהו שממש מתחיל מהבסיס.
מעדיפה בעברית כדי להצליח להבין טוב יותר ולא לתרגם כל מילה טכנית שמופיעה P: אח״כ אעבור לאנגלית כי יותר קל למצוא על זה חומר...

תודה מראש

ניסיון לתשובה

כנראה שלא תמצאי את כל מה שאת מחפשת במקום אחד, בטח לא בעיברית. אז את הסדר תצטרכי לעשות בעצמך. בכל זאת, יש מעין מדריך לרוכב המתחיל שיכול להיות נק' התחלה טובה.

כדי שלא תקבלי המלצות לא רלוונטיות רצוי שתפרטי קצת יותר לגבי מה את מחפשת או מה המטרות שלך. לא ברור אם את רוצה ללמוד על אופנועים מנק' מבט של רוכבת, מכונאית, מהנדסת, חובבת ספורט מוטורי או אחרת (בדר"כ רוב הרוכבים רוצים "לטעום" מהכל, כשכל אחד מעמיק יותר במה שמעניין אותו...)

TempGuest

New member
תודה!

אני מתחילה ללמוד עיצוב אופנועים וכשניסיתי להתחיל עם זה הבנתי עד כמה אני צריכה להכיר את החלקים הטכנים בשביל זה.
אין לי רישיון (הכי קרוב זה כמה שיעורים בודדים שלקחתי על קטנוע) אז אני ממש לא מבינה בזה כלום

בכיף

אם ככה אז בתור התחלה כדאי לך להכיר את הז'אנרים השונים ובמה הם נבדלים זה מזה מבחינת עיצוב, פונקציונליות, קהל יעד, אילוצים הנדסיים וכו'.

את יכולה להסתכל גם כאן וברשת תמצאי עוד אינסוף מידע רלוונטי, אבל הכי יעיל יהיה למצוא מישהו שמכיר את התחום שייתן לך סקירה קצרה בסביבה מרובת אופנועים. זה יכול להיות באולם תצוגה של סוכנות אופנועים (עדיף אצל סוחר יד 2 שם המגוון גדול יותר) או במפגש רוכבים כזה או אחר.
אם את לא מכירה מישהו כזה חפשי בפייסבוק בקבוצות כמו: פורום 8, מועדון האופנועים הישראלי, israel bikers, מועדון זולו - דו"שים גדולים.
בטוח יימצא איזה סטודנט לעיצוב או סתם חובב אופנועים שישמח לעזור.

יש גם סדנא שנקראת Back On Two שלדעתי שווה להכיר ואולי אפילו לקפוץ.

jekyll1

New member
נקודת מבט נוספת

באתר נשיונל גאוגרפיק מדי פעם ישנה תוכנית על סדנה בארה"ב שמייצר/ משפצת אופנועים. אז נכון שלפעמים יוצאים שם כלים מוזרים אבל עדין תחת קטגוריית אופנועים. כשמשווים את מה שמיוצר שם לאופנוע ספורט מודרני ההבדל עצום אבל לצורך קבלת רעיונות זה המקום

TempGuest

New member
תודה, עברתי על זה

ואני גרה בחו״ל ככה שכל הקבוצות האלה לא ממש יכולות לעזור לי...
אצטרך למצוא כאן מישהו שיראה לי.
בינתיים מצאתי וידאו ביוטוב שמישהו פירק לגמרי את החלקים והוא מסביר ממש טוב איך זה עובד אז עכשיו אני מבינה טוב יותר

למעלה