שאלה קצת שונה

מלהגת

New member
שאלה קצת שונה

אנחנו משפחה עם שלושה ילדים (שני תינוקות), מתעתדים לעבור לרדינג - אנגליה ביולי לצורך השתקעות.
אנחנו נוחתים עם המינימום שבמינימום, ושולחים מהארץ רק דברים עם ערך סנטימנטלי. את כל השאר נרכוש באנגליה.
השאלה שלי היא לא בירוקרטית, אלא חברתית: איך מתחילים ליצור חיי חברה? כמי שחיה כל חייה בארץ, מעולם לא היה קשה לי ליצור חברויות. ברור לי שהאינטראקציה בחו"ל שונה, בעיקר כלפי זרים (ומה לעשות, אנחנו זרים...). איך מכירים חברים חדשים? לנו, לילדים? מה מקובל ומה פחות? (הבנתי שמאוד לא מקובל להרים טלפון ולהודיע "אנחנו באים"...), איך מוצאים פעילות למשך היום?

כל עזרה תתקבל בברכה.
מ.

shebrew

New member
שאלת מליון ה....מה שתרצי..

האנגלים הם עם קשה. לוקח המון זמן להכיר אותם ולהתחבר והדרך הכי טובה (אולי היחידה) זה אחרי 4 פייטים מינימום.. (הכוונה הרבה אלכוהול)

לכן, רוב (אולי אפילו כל?) חברי באנגליה אינם אנגלים. ואני יכולה להגיד שאחרי שנתים כאן יש לי כבר מספר חברים קרובים (מזרח ומערב אירופאים בעיקר).
הכרתי את רובם דרך עבודות שעבדי בהן ודירות שגרתי בהן ואחרים הם חברים של חברים.

אני חייבת לציין שכמו הרבה מהזרים פה, הדבר שאני הכי לא אוהבת באנגליה זה האנגלים... ולא בגלל שהם רעים (הם, ככלל, לא) אלא בגלל שמאוד קשה להם להפתח ולי אין כל כך סבלנות לזה...

לילדים יהיה הכי קל כי הם ילכו לבית ספר וילדים מוצאים שפה משותפת בקלות אנגלים או לא... אפשר לנסות ללכת לפארקים, אני תמיד רואה הורים עם ילדים משתובבים בפארקים..

annadolly

New member
מציעה לך

לשאול גם בפורום להיות הורים בחו״ל וישראלים באירופה, שלדעתי יותר מתאימים לשאלתך.

אני לא מסכימה עם הקביעה שכל כך קשה להתקרב לאנגלים. לדעתי זה גם מאוד תלוי באופי ובגישה שלך (ואם אני לא טועה, בעלך אנגלי? שזה גם עוזר).
את גם מוזמנת לשלוח לי מסר. אני גרה לא רחוק מרדינג ואשמח לענות על שאלות ולעזור

מלהגת

New member
תודה רבה!

אכן, בעלי אנגלי.
כמוך, גם לי קשה עם הכללה גורפת, בעיקר מאחר ואני מכירה סיטואציות בהן דווקא ה"אנגלים הקרים" היו האנשים החמים בחבורה...
תודה על ההפניה לפורומים השכנים, דווקא עליהם לא חשבתי...
מ.

למעלה