שאלה קצת שונה.

• פותח הנושא comm2
  • פורסם בתאריך

comm2

New member
שאלה קצת שונה.

שלום לכולם/ן, יש לי שאלה שעשויה להישמע קצת מוזרה, אבל בכל זאת... לפני מספר חודשים הכרתי בחור למשך ימים בודדים. מסיבות כאלה ואחרות הקשר הסתיים אבל העניין בלבל אותי מאוד, גרם לי לתהות על משמעות החיים, להרגיש ריקנות גדולה וכמובן - הרבה עצב. אחרי לא מעט שיחות עם חבר טוב, הגעתי למסקנה שכל ההשלכות שהזכרתי לעיל לא באמת קשורות לבחור הספציפי הזה אלא לעניינים שלי, כאלה שלא פתרתי עם עצמי. אותו חבר - בחור חכם שאני מאוד מעריך אותו - המשיך לטעון בתוקף שאני חייב להתחבר לעצמי, לראות את העולם בצורה יותר הוליסטית וכו'. למרות שבהתחלה הדפתי את ההצעה שלו, אני מתחיל להבין לאחרונה על מה הוא מדבר. כדאי לציין שלא מדובר בבחור "רוחני" במובן הקלאסי והניו-אייג'י אלא בבחור עם "רגליים על הקרקע" שפשוט מחובר לעצמו בצורה מעניינת ומעוררת הערכה. הבקשה המעט מוזרה שלי היא כזאת: אם יש מישהו (או מישהי) שמכיר ספר טוב שמומלץ לקרוא כדאי להשיג את המטרה הזאת, אני אשמח לשמוע על כך. אני לא מחפש ספר פופוליסטי שמציע "10 צעדים לאהבה עצמית" או משהו בסגנון אלא משהו קצת יותר עמוק ורציני. פשוט אבל רציני. אמרתי, בקשה קצת מוזרה, אבל בכל זאת
תודה.

bridges

New member
בכלל לא מוזר

החבר שלך הוא הוא האדם הרוחני הקלאסי. אנשים מרחפים ללא חיבור לאדמה עדיין לא באמת התחברו לעולם הרוח. כשאדם מחובר באופן בריא ומאוזן לרוח יש לו תוצאות מאוד ברורות בעולם החומר. אני לדוגמה, מאז שנכנסתי לעולם הרוח הפכתי מעוד מהנדס ממורמר במערכת לאדם שמוביל שינויים בארגון שבו עבדתי וכיום אני עוסק ביזמות היטק. עכשיו, מה שהחבר שלך אומר זה נכון. הדברים תמיד קשורים בנו. אפילו אם בן זוג שלך מרמה אותך ומועל בכספים שלך (ואני מדבר כאן על בן זוג שלי מלפני 14 שנה) עדיין יש מקום לראות מה יש שם עבורי. מה לא היה שם פתור אצלי. הבקשה שלך לא מוזרה, העניין הוא שאני יותר אדם של סדנאות ותהליכים בין אישיים ופחות אדם של ספרים. ספרים שעליהם קיבלתי המלצות (אבל כפי שאמרתי יכול להיות שעיינתי בהם אבל לא ממש קראתי בהם): כל הספרים של אושו ועבורך מומלץ: "חופש- האומץ להיות עצמך-תובנות לדרך חיים חדשה" "כוחו של הרגע הזה-מדריך רוחני להארה"-אקהרט טול "שיחות עם אלוהים"-ניל דונלד וולש - המליצו לי על הספר הזה מאוד, מאוד. נראה שהוא טוב לקריאה לאדם שמתחיל להיכנס לנושא. כמובן שאני ממליץ על הנחייה הוליסטית או סדנה/קורס שעוסק בתחום. זה המקום הכי טוב להיות בו.

comm2

New member
תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

היי, תודה על התשובה המפורטת. יכול להיות שסדנה או מפגשים בין אישיים הם שלב הכרחי להמשך אבל כרגע אני במצב שבו אני צריך ורוצה לעשות תהליכים מסוימים עם עצמי, לבד ובשקט. תודה על ההמלצות. מצחיק כי השם "שיחות עם אלוהים" היה מוכר לי, וכרגע ראיתי שיש לי את הספר. קיבלתי אותו לפני כמה שנים, התחלתי לקרוא וזנחתי אותו כי הוא נראה לי בעבר קצת שטותי. אני מניח ומקווה ש"שיחות עם אלוהים" זו סוג של מטפורה, כי בעבר זנחתי אותו בגלל שלא ראיתי את זה ככה. אנסה להתחיל לקרוא בו. שוב תודה

הספר של אנטוני רובינס

the giant within יש אותו בעברית - כרגע לא זוכרת את שמו בתרגום לעברית משהו כמו "להעיר את הענק מבפנים". בכל חנות ספרים יוכלו לתת לך אותו http://bookme.co.il/Books/39-5768/להעיר-את-הענק-שבפנים-א’--אנטוני-רובינס.aspx הספר הזה עשה פלאים להמון המון אנשים ואת נפילות האסימונים שומעים עד לכאן

shay289

New member
ספר נוסף מומלץ

ספר עליו הייתי ממליץ מאוד הוא "הכול משנה" של רון קיורי הוא אומנם ספר קריאה אך יכול בהחלט לקדם את מטרתך.

סקיווקר

New member
המלצתי

את שיחות עם אלוהים פחות אהבתי (קראתי רק את הראשון), לא הרגשתי שהוא נותן מספיק ידע מעשי, וגם התיאוריה שם נראתה לי סותרת לדברים אחרים שאני קורא. לא מזיק, אבל גם לא מועיל במיוחד. אושו שנוי במחלוקת אם כי לא קראתי ספרים שלו, רק פה ושם קטעים. מבחינתי כל ספר של סנאיה רומן ואורין מומלץ בחום, הראשון בסדרה הוא "לחיות מתוך שמחה" דומני שזה אומר הכל :) ספרים מאוד רוחניים ועמוקים אך גם מעשיים ומחוברים לחיים כולל תרגילים לעבודה עצמית. בסופו של דבר מה שחשוב זה ספר שמתחברים אליו. יכולה להיות המלצה מעולה אבל לא תמיד היא מתאימה לרמת המודעות שיש לאותו אדם באותו הרגע. אני מאמין מאוד בעבודה עצמית דרך ספרים, בהצלחה! :)

comm2

New member
תודה, ועוד התייחסות...

היי, ראשית, תודה על ההמלצות
שנית, בנוגע ל"שיחות עם אלוהים". ההתחלה היתה לא רעה, בעיקר בגלל שכל הזמן שכנעתי את עצמי שאלוהים שמוזכר בספר כ"כ הרבה הוא מטאפורה לעצמי. גם עכשיו, כשאני בעמ' 120, אני עדיין יכול לומר שאלוהים הוא מטאפורה לעצמי, אבל בספר יש יותר מדי איזכורים של ישו, ובתור אתאיסט - זה מקלקל מאוד. אני אסיים את הספר רק כדי לתת לו צ'אנס אבל אני בהחלט מחכה לסיום, ולו כדי להתחיל ספר אחר (אם כי אני לא יכול לומר שהספר לא נתן לי כלום). שוב תודה על ההמלצות.

למעלה