שאלה קצת קשה.

• פותח הנושא miki
  • פורסם בתאריך

miki

New member
שאלה קצת קשה.

התחלתי ממש לאחרונה לראות את ER, בתור חובש במגן דוד אדום, הרבה מהדברים שמראים שם פשוט סותרים (קצת) את תורת הרפואה או את תורת הטיפול ברפואת חירום. אין ספק שאני מאוד מאוד מאוד נהנה לראות את הסדרה. אבל שאלתי היא האם הסדרה באה לשקף את הטיפול הרפואי או סתם עוד אקשן?

אני חושבת שזה שילוב

מצד אחד הם כן מנסים להישאר true to life, ויש להם יועצים רפואיים בזמן כתיבת התסריט + לפחות רופא חירום אחד נוכח על הסט במזן הצילומים... מצד שני חייבים לשנות ולהגזים קצת כדי ליצור דרמה. ככה למשל, פרוצדורות שיכולות לקחת שעה בחיים האמיתיים, מוצגות לפעמים כלוקחות בדיוק דקה וחצי בER.

SG12

New member
ברור שבגלל שזו סידרת טלווזיה היא

קיצונית יותר והסיפורים הם יותר טראגיים שבמציאות זה לאוו דווקא קורה.. אבל גם במציאות במיוחד במקצוע הרפואה אין שחור ולבן ולא תמיד הולכים לפי הספר ויש הרבה רופאים שמאלתרים פתרונות יצירתיים למען החולה...(נראה לי..)

lightanddark

New member
דבר ראשון

מכל סדרות הרפואה הקיימות זאת הסידרה היחידה שעושה את הדברים הכי נכון דבר שני זאת רק סידרת טחוויזיה ולפעמים יש להם פשלות (כמו אינטובציות לא נכונות או מקרה ההפרין) אבל הרוב הם פשוט או מקצרים את התהליך כי עדיין זה רק 45 דקות או פשוט הופכים אותו ליותר דרמתי כדי שיהיה מעניין (קח לדוגמא את הפרק של קרול בחנות זה ממש לא מציאותי וגם דיי דבילי חלק מהזמן) אבל לפחות עם לא ממציאים דברים (ממ..ממ... שיקאגו הופ...ממ..)

E R 4ever

New member
מסכימה עם כל מה שכתבו ומוסיפה...

גם אני במד"א
באיזה איזור אתה
ולתשובה, בהחלט
הרבה דברים ממש סותרים את המציאות והרבה דברים לא הגיוניים אבל כמו שאמרו לך אי אר היא סדרת הרפואה הכי קרובה למציאות (פרט לסדרות ריאליטי למיניהן). אין ספק שיש הרבה דברים נכונים והגיוניים אבל ברגע שאתה מגיע מהצד שאתה קצת מבין ויודע איך מתנהלים דברים ברפואת חירום אתה מבין שהרבה שם קשקושים. בקיצור, אל תסמוך על סדרת רפואה כדרך כלשהי לטיפול או ליחס לחולה. אין כמו מד"א

איזה כיף לכם../images/Emo10.gif...

אני רציתי כל כך להיות במד"א... רק שאמא שלי לא הסכימה : ( תהנוו שם...אני בטוחה שממש כיף שם... הייתי מתחלפת איתכם בשמחה!

shujiko

New member
גם אני במד"א.

עברתי את הקורס 60 בקיץ,הייתי אמור לעשות תחיסון וכבר יכלתי עכשיו להתנדב אבל לא עשיתי תחיסון מישומה
. אני יהיה באזור כרמל כשאני אוכל להתנדב.

למעלה