תגובה
תראה, את השאלה אם אני מאמין או לא כבר שאלתי מזמן, ואני שמח בחלקי עם התשובה שנתתי לעצמי. לא יודע את זהותו? איך אתה יודע שהוא יודע את זהותו? אני מאמין, שהוא מגבש זהות עכשיו. שתאמין או לא אבל דבר כזה לא מבטלים. שדבר כזה אי אפשר להעלים כי התורה אמרה את זה. ומה אם בפרשיות שאני זוכר מכיתות נמוכות כי דוד עצמו...איך תקרא לזה? "התפתה לבשר" אולי "האסור" גם? לא יודע. היום לא נוצרה שום זהות חדשה, הזהות הזאת, נולדה עצמה. ובמשך כל חייו הוא יגבש אותה, כמו שאתה מגבש את הזהות שלך וכמו שאני מגבש את הזהות שלי. אני לא אומר שיש לחלל את השבת ולאכול חזיר, אני אומר שיש מקומות בתנ"ך, שהקשר שלהם למציאות של ימינו הוא רופף. אני אומר שאתם. לא לא אתם אתם, אלא הדרך שבא בחרתם לעסוק בתורה ובמיצוותיה הפכה את הספר, שכמו שאמרתי, שבא לתת לנו כיוון בחיים. שבא לתת לנו הבדל בין טוב לרע. שהספר הזה הוא גדול מכוחו של פרי הדעת, כי פרי הדעת יינגס בשניה, וייתן לאדם חוכמה, ואילו הוא ייתן לנו לשקוע בו, לפרש אותו, ללמוד אותו ואפילו אם נחפוץ בכך ללכת על פי דבריו ולבצע את מטלותיו. סליחה מדוע לא להכנס לתוך הפורום הנ"ל? הפורום ההוא הוא אוסף מידע שאנשים ליקטו וחיברו, בדיוק כמו התנ"ך. והמידע הזה אפילו מידע זה נכתב ולא נשמר בראשהם ורק להם. בדיוק כמו התנ"ך. האם כל ספר שיגיד שאלוהים הוא שונה ממה שאתם אומרים, אחל מעגל זהב ועד לאי קיומו הוא חוטא? האם להאמין באלוהים, בצורה שונה ממה שאתם בחרתם הוא דבר רע? אני מאמין שכל זמן שאתה אדם טוב, זה לא משנה. כל זמן שזה לא עוסק בכל הסיפורים שאפשר לשמוע על כת השטן, לא משנה איך תבחר להאמין באלוהים ובתנ"ך שלך, במצוות שלך. אותם דברים הם בסדר. וכן אני מתחרט על הצבועים. האמן לי. פשוט לא יכולתי להאמין איך אתם לא נותנים לו את הזכות לבחור. האם התנ"ך לא אמור ללמד אותנו לבחור את הדרך הנכונה? את הדרך הטובה? הדרך שתעשה לי טוב. הדרך שתגרום לי להרגיש טוב היא הדרך הנכונה והטובה. אתם מפחדים משינוי, ואני מבין את זה. אתה עצמך אמרת "תורתינו הקדושה המסורה לנו מדור דור". אתם מפחדים שאולי דרך חדשה לא תיהיה נכונה, לא תיהיה טובה, ואל תיקח אותי במילה כי זה פירושים, של מה לעשות, רק בן אדם. אני מאמין שברגע שאתם אומרים לאדם, ומצווים עליו לבחור בדרך מסויימת, שיכולה להיות מאוד לא מתאימה לו, היא דרך אסורה. היא כפייה שטנית. וזהו לפי דעתי חילול הרבה יותר גדול ממשיכות כמו שיש לו. אדם הנכנס לכאן, אתה צודק ב100%, הוא לשמוע דעת רב. אבל האם קיימים הרבה רבים בשביל שהם יתנו הרבה דעות ולא אחת? או שאולי צריך רק שופט אחד, רק רב אחד שיקבע לנו דרך חיים. התורה מציעה לנו דרך. ועלינו לבחור אם אנו רוצים אותה, חלקה, או לא רוצים. או שמה אנו חייבים ללכת בדרך התורה? האם התורה כופת עלינו ללכת בדרכה? אני לא מנסה לנבא את העתיד, אני נותן לו תשובות מניסיוני (לא אין לי משיכה לגברים, אבל מכרים שלי, כן). אנשים שבגיל 30 יוצאים מהארון, אנשים נשואים, עם ילדים, מגלים שהם יכולים לאהוב את בני מינם. אני מנסה לפרש את האירועים כי אני בן אדם. גם אתה רוצה תשובות בדיוק כמוני. אתה בחרת בדרך מסויימת ואני באחרת. זה אומר שאני לא צריך להקשיב לך? זה אומר שאתה לא צריך לפחות, הכי מעט שיש, לשמוע מה שיש לי לומר? לא ולא. אני שומע ומחליט בעצמי, כי אני בן אדם.