שאלה קצת קשה...

asaf2000

New member
שאלה קלילה

העבירה שאדם נמשך אליה הכי חזק זה סימן שזה התיקון שלו בעולם הזה. כל אחד יש לו יצר הרע, אצל אדם אחד זה לנשים ואצל אדם אחר זה לחלל שבת ואצלך זה לבני מינך, זו לא מחלה זה פשוט התיקון שלך בעולם להתגבר על היצר הזה והקב"ה לא נותן לאדם נסיון שהוא לא יכול לעמוד בו והעיצה לזה הוא ללמוד הרבה בספרי מוסר שמדברים על צניעות ולעסוק הרבה בעמל התורה, לאו דוקא בכמות הלימוד אלא בעמל של הלימוד ולדבר הרבה עם ה' יתברך כאילו אתה מדבר עם חבר בטלפון ולספר לו על הבעיות ולהתפלל הרבה שיעזור לך לעשות רצונו ולהתגבר על היצר.

א77

New member
שאלה קשה???

על ראשון ראשון ואחרון אחרון. בתחילה כתבת: "בסיעתא דשמיא". ואני גם מתפלל שאכן הוא יסייע בידך. מצוות בסיסיות אתה מקיים? אשריך. וטוב לך. איני יודע אם בעוה"ז ובעוה"ב או רק באחד מהם ואיני יודע באיזה. אבל מצוה / דבר בסיסי אחד ומיוחד מאד אינך מקיים, והוא: והיה עקב תשמעון, שתשמעו גם למצוות שהאדם דש בעקביו, ועיין שם ברש"י ובחז"ל. אין כזה דבר מצוות בסיסיות בלבד. התורה אינה חלקית. ואף אם תקיים את הבסיסיות. למה הדבר דומה, לקבלן שבנה את הבסיסיות של הבנין. את הבטון בקומת הקרקע. כמובן הוא לא שכח לקדוח באדמה לצקת בטון בסיסי איתן. אבל באיזה חדר יגורו קוני הדירות שלא נבנו. הרי הדירות אינן בסיסיות. ועוד משהו. אני יודע מה זה עב"מים, איני יודע מה זה אבר"חים. אולי זה מין עב"מים. בכל אופן לעניינינו. אני מכיר מושג "אברכים". ומקורו ביוסף שקראו לפניו אברך. ומשמעותו: אב בחכמה ורך בשנים. וכעת לשאלתך האחרונה והפשוטה הזו. האם אתה יודע מדוע לא אסרה תורה לקיים יחסי מין עם עלי תות, ועם רב בריח של פלדלת? כי לאדם אין שום יצר לקיים עם עלי תות, וגם לא עם רב בריח של פלדלת. ואין צורך לאסור דבר שאין אליו משיכה כלל. התורה אסרה עלינו דברים שהיצר מסית לזה. חבל שהנך חושב שאתה יצור משונה כזה, שיש לך מין משיכה ש... אוליי היא התפתחה אצלך במשך הזמן. משהו כעין הדרדרות. אבל אם יש ירידה אז יש עליה. פשוט, לסובב את הפנים, ולהתחיל לעלות. נכון שקשה יותר לעלות. את הירידה עושים במהירות של 120 קמ"ש על הילוך חמישי. ואילו העליה היא איטית ועל הילוך ראשון ואולי עוברים לשני ואחרי מאמצים והתמדה מגיעים להילוך שלישי. אבל הסוף טוב הכל טוב כשמגיעים לפסגה. זאבי.

asaf2000

New member
אממ

בגלל שהתורה אסרה יש יצר הרע לזה לא בגלל שאין יצר הרע התורה לא אסרה. לא?

Mr Boggy Man

New member
אני לא מאמין שאתם עונים לו ככה!

אלוהים! אתה לא יודע כמה אתה תתחרט אם תקשיב לצבועים האלו! לך לפורום זהות מינית ותשאל את השאלה. הם יתנו לך תשובות שלא רק שבעתיד אתה תבין שעשית את הדבר הנכון, אלה גם לא על פי ספר שעד כמה שאני אוהב אותו, מצטער מאוד, פשוט לא מעודכן לימים שלנו. מצטער, ברגע שאתם הופכים את הספר הזה, שבא לתת תשובות לשאלות קשות כמו מי אנחנו, מה אנחנו עושים כאן, מה מטרתנו בקיום וכולי, תשובות שייתנו לנו כיוון פילוסופי חשוב וישפרו את חיינו, ברגע שאתם הופכים את הספר הנפלא הזה לארככיה של תפקידים ומותרות. של מגבלות לא הגיוניות, ברגע שאתם מעוותים את הניסיון הפעוט של האדם ליצור טוב ורע בתקופות שחוקים היה דבר חדש, אתם מקבלים את זה. את המצב הקשה והלא יפה הזה בעולם. אני אומר לך. קח תשובה של רב, כי אני מבין כמה חשוב לך העניין. אבל בבקשה אני מתחנן בפניך לך לפורום זהות מינית או דבר עם מישהו שעבר משהו דומה, ולא מבחינה דתית, אלה מבחינה גילוי הזהות שלך.

א77

New member
אינך צריך להאמין

אינך צריך להאמין ביותר מי"ג עיקרי האמונה. י"ג ה"אני מאמין". כל השאר הם בהתנדבות. הי"ג חובה. מיהו האלוהים אליו אתה פונה בראש הודעתך. הרי הוא האלהים האחרים. כי הרי אלוקי היהודים אסר בהחלט את הדבר שהנך מתנגד לו ובא להתירו, וודאי כוונתך לאלוהים המונח אצלך אי שם בארון או במחסן, אליו אתה זועק בסימן קריאה. ובהמשך דבריך כינית אותנו "צבועים". הלואי והיית מעניק לי תעודת "צבוע" בחתימתך. הייתי נושאה בגאון על דש בגדי אם היא כאמור בחתימתך. והנה בהמשך אתה גם צופה עתידות או מגיד עתידות. אתה מנבא לההוא שהוא "עוד יתחרט". ספר התורה לא מעודכן לטענתך, לא משודרג לימים שלנו, כך הנך טוען. לטענתך יש לשדרגו, היום יש לחלל שבת מיכיון שבשבת יש תוספת משכורת. היום יש לאכול חזיר כי הוא איני יודע מה. היום יש לקיים משכב זכר כי פעם היה שונה מהיום, במה? איני יודע. לא ירדתי לסוף דעתך, ונראה כי אין לי לתור אחרי דעתך שאוכל לרדת אליה. והנה מהאדם הקדמון היינו הקוף נוצרה זהות חדשה ששמה אדם. היום נוצרה זהות חדשה לדעתך. אתה מציע לההוא שילך ויבדוק את זהותו. לדבריך, הוא אינו מכיר את זהותו. הוא אינו יודע מי הוא. הוא אינו יודע מאין הוא. הוא אינו יודע אם הוא זכר או נקבה או מה. זהות של מין יש או זכר או נקבה, ואוליי וזה כבר תלוי בשיטות החולקות ביניהם, נושאי טומטום ואנדרוגינוס. אלא שלא הייתי מעז להכנס לאותו פורום שהזכרת. כי מי שנכנס לשם, רוצה לשמוע מה בפיהם. אבל אדם שנכנס לכאן זה לא בשביל לשמוע מה בפי אלה השוללים דעת תורתינו הקדושה המסורה לנו מדור דור. זו דרכם של אנשי "דעת אמת". חודרים הם לבית הרב, לפורום "לשאול את הרב". כאן הם יתערבו ויגיבו. בביתם הם, לא דיים ששם הם מלעיטים דעותיהם. חייבים הם לעשות זאת כאן. די לי בזאת נכון לעכשיו.

Mr Boggy Man

New member
תגובה

תראה, את השאלה אם אני מאמין או לא כבר שאלתי מזמן, ואני שמח בחלקי עם התשובה שנתתי לעצמי. לא יודע את זהותו? איך אתה יודע שהוא יודע את זהותו? אני מאמין, שהוא מגבש זהות עכשיו. שתאמין או לא אבל דבר כזה לא מבטלים. שדבר כזה אי אפשר להעלים כי התורה אמרה את זה. ומה אם בפרשיות שאני זוכר מכיתות נמוכות כי דוד עצמו...איך תקרא לזה? "התפתה לבשר" אולי "האסור" גם? לא יודע. היום לא נוצרה שום זהות חדשה, הזהות הזאת, נולדה עצמה. ובמשך כל חייו הוא יגבש אותה, כמו שאתה מגבש את הזהות שלך וכמו שאני מגבש את הזהות שלי. אני לא אומר שיש לחלל את השבת ולאכול חזיר, אני אומר שיש מקומות בתנ"ך, שהקשר שלהם למציאות של ימינו הוא רופף. אני אומר שאתם. לא לא אתם אתם, אלא הדרך שבא בחרתם לעסוק בתורה ובמיצוותיה הפכה את הספר, שכמו שאמרתי, שבא לתת לנו כיוון בחיים. שבא לתת לנו הבדל בין טוב לרע. שהספר הזה הוא גדול מכוחו של פרי הדעת, כי פרי הדעת יינגס בשניה, וייתן לאדם חוכמה, ואילו הוא ייתן לנו לשקוע בו, לפרש אותו, ללמוד אותו ואפילו אם נחפוץ בכך ללכת על פי דבריו ולבצע את מטלותיו. סליחה מדוע לא להכנס לתוך הפורום הנ"ל? הפורום ההוא הוא אוסף מידע שאנשים ליקטו וחיברו, בדיוק כמו התנ"ך. והמידע הזה אפילו מידע זה נכתב ולא נשמר בראשהם ורק להם. בדיוק כמו התנ"ך. האם כל ספר שיגיד שאלוהים הוא שונה ממה שאתם אומרים, אחל מעגל זהב ועד לאי קיומו הוא חוטא? האם להאמין באלוהים, בצורה שונה ממה שאתם בחרתם הוא דבר רע? אני מאמין שכל זמן שאתה אדם טוב, זה לא משנה. כל זמן שזה לא עוסק בכל הסיפורים שאפשר לשמוע על כת השטן, לא משנה איך תבחר להאמין באלוהים ובתנ"ך שלך, במצוות שלך. אותם דברים הם בסדר. וכן אני מתחרט על הצבועים. האמן לי. פשוט לא יכולתי להאמין איך אתם לא נותנים לו את הזכות לבחור. האם התנ"ך לא אמור ללמד אותנו לבחור את הדרך הנכונה? את הדרך הטובה? הדרך שתעשה לי טוב. הדרך שתגרום לי להרגיש טוב היא הדרך הנכונה והטובה. אתם מפחדים משינוי, ואני מבין את זה. אתה עצמך אמרת "תורתינו הקדושה המסורה לנו מדור דור". אתם מפחדים שאולי דרך חדשה לא תיהיה נכונה, לא תיהיה טובה, ואל תיקח אותי במילה כי זה פירושים, של מה לעשות, רק בן אדם. אני מאמין שברגע שאתם אומרים לאדם, ומצווים עליו לבחור בדרך מסויימת, שיכולה להיות מאוד לא מתאימה לו, היא דרך אסורה. היא כפייה שטנית. וזהו לפי דעתי חילול הרבה יותר גדול ממשיכות כמו שיש לו. אדם הנכנס לכאן, אתה צודק ב100%, הוא לשמוע דעת רב. אבל האם קיימים הרבה רבים בשביל שהם יתנו הרבה דעות ולא אחת? או שאולי צריך רק שופט אחד, רק רב אחד שיקבע לנו דרך חיים. התורה מציעה לנו דרך. ועלינו לבחור אם אנו רוצים אותה, חלקה, או לא רוצים. או שמה אנו חייבים ללכת בדרך התורה? האם התורה כופת עלינו ללכת בדרכה? אני לא מנסה לנבא את העתיד, אני נותן לו תשובות מניסיוני (לא אין לי משיכה לגברים, אבל מכרים שלי, כן). אנשים שבגיל 30 יוצאים מהארון, אנשים נשואים, עם ילדים, מגלים שהם יכולים לאהוב את בני מינם. אני מנסה לפרש את האירועים כי אני בן אדם. גם אתה רוצה תשובות בדיוק כמוני. אתה בחרת בדרך מסויימת ואני באחרת. זה אומר שאני לא צריך להקשיב לך? זה אומר שאתה לא צריך לפחות, הכי מעט שיש, לשמוע מה שיש לי לומר? לא ולא. אני שומע ומחליט בעצמי, כי אני בן אדם.

Mr Boggy Man

New member
אם כן, עכשיו גיבשת לי את הדעה

האחרונה שלי. הייתי צריך לשמוע רב או אחד בעל הרבה ידע שייתן לי את הטאץ' האחרון לגבי האמונה שלי. יופי. בחרתי לי דרך

the eye2001

New member
בושה וחרפה....

הבנאדם רשם תגובה שלדעתי הדבר האחרון שאפשר לרשום עליה הוא שהיא רדודה... תתביישו לכם... תגובה כ"כ נכונה ואמיתית לא ראיתי הרבה זמן....

pomelit

New member
זהות מינית או זהות דתית

אני לא חושבת שהן יכולות להתקיים בו זמנית במקרה הזה. אולי הוא צריך להחליט איפה הוא רוצה להתחזק. השאלה בהחלט במקום, ולא צריך לתקוף אותו.

א77

New member
גם וגם.

למרות שמיד תקשיני הרי התורה אסרב גם דברים שאנשים אינם נמשכין לזה. אבל הנושא מאד ארוך, ונכתב עליו כברהמון בספה"ק. ואכמ"ל. זאבי.

abni

New member
תחזור בשאלה.ותתחיל לחיות כמו שצריך

תהנה ותיהיה מה שאתה.

אתה אינך חוטא והו אינו נסיון

שהבורא מנסה אותך כך הוא ברא אותך וזה מי שאתה כל עוד לא תפגע באחרים כפי שעשו רבנים מהוללים אחרים שניצלו מינית ילדים נשים ונערים תחת חסותם היה שלם עם עצמך הדת אינה רק אורתודוכסית יש גם זרמים נוספים במכירים גם בהעדפות מיניות שונות אתה בסדר גמור אין בך שום פגם להיות אחר זה לא חטא אם אין בקהילה בה אתה חי די סובלנות לשכמותך - חפש קהילה אחרת סובלנית יותר וקצת פחות חשוכה הדת היא אור ולא חשכה יש בה אהבה וסובלנות ולא רק צרות מוח רדיפת השונה ושנאת חינם

...

איש יקר, לא קראתי עדין את תגובותיהם של השאר, אך לך אוכל לומר את דעתי הכנה: השם מעמיד אותנו ב"ניסיונות" תמידיים, בכוונה ראשונית ללמד אותנו לקחים על עצמנו וכן על העולם סביבנו, שהוא למעשה השתקפות היחס שלנו כלפי היקום. אל תתחבט בשאלות ה"למה?"- והרי איש לא יודע את התשובה, השתדל לחיות עם עצמך בהרמוניה, אם אתה נמשך לנשים- מצא לך בבוא הזמן אישה טובה, שתתחתנו אותה תאהב, ואני בטוחה שברגע שתמצא אהבה, בין אם זה גבר או אשה לא תרגיש אהבה כלפי אחרים. משיכה אולי כן, אבל בינינו... אצל כולנו זה כך. במיוחד בעידן הליברלי בו אנו חיים. שיהיה לך המון בהצלחה, אם אתה צריך משהו, תרגיש חופשי לפנות אליי בכל עת ושעה!

Tatu4Taty

New member
אני כל כך מצטער בשבילך שאתה צריך

להקשיב לשנאת חינם של האנשים הללו. יש הרבה שנאה ושקרים בספר התנ"ך כלפי השונה וזה לא מפליא אותי שאתם אומרים לו שבוחנים אותו או כל דבר אחר כי התירוצים שיכולים להביא לך לא יגמרו לעולם, מה שאתה צריך לעשות זה להקשיב לעצמך ולהבין בעצמך מי אתה, אף אחד אחר לא יוכל להגיד לך את זה במיוחד לא ספר שבשמו נהרגו כל כך הרבה אנשים. כמו שציין כאן כבר מישהו, פנה אל פורום זהות מינית ותדבר איתם, אתה צריך דעה של מישהו שכבר עבר את זה והיה שם ולא ישלול אותך ויגיד לך מה נכון ומה לא נכון אלא שפשוט יקשיב לך ויבין אותך, ויוכל לתת לך דעה בתור מישהו שכבר עבר את זה.

כשכתבתי "בוחנים"

התכוונתי שזה משהו שחייבים לעבור בחיים. זה שנתקלת בעבר בפרשנויות סקפטיות יותר של המושג לא אומר שכך זה לגבי כולם ואבקש ממך לקרא בתשומת לב ועד הסוף לפני שתקרא לי בעלת שנאת חינם. תודה.

asaf2000

New member
אני חושב

שהשירשור הזה גלש משאלה לכבוד הרב לויכוח סתמי עם הודעות נגד התורה ואני מציע למחוק את השירשור חוץ מתשובת הרב שהיא ראויה לפורום הזה שנקרא "שאל את הרב" ולא להתוכח עם הרב שבשביל זה יש פורומים אחרים.

ת מ ו ז

New member
לדעתי כולכם טועים ואני יענה אפילו

ואני יענה אפילו שאני לא רב ואפלו לא קרובה לזה. אני נולדתי כילדה חילוניה, ותמיד הת עניניה אותי הדת והמדע. למה יש הוכחות שמשיכה של גבר אל גבר היא אולי ניתנת לדיכוי. אך יש גברים מסוימם שנולדו עם יצר לאהוב גבר בדיוק כמו שיש זכרים שנולדו עם יצר ומשיכה לאישה. אני לא חושבת ששינ הדברים פסולים. ולדעתי זה שגוי שאתם כחברה, בעצם שוללים את התופעה הזו, ואמורים שזה תוצאה מהשפעה מהעולם החילוני, ובעוד שיש כל כך הרבה כתבות על זה שרבנים מבצעים מעשי סדום בילדים זכרים ולשאלה לדעתי זה בסדר גמור שאתה אוהב גברים ושומר מצוות זה לא מנוג.... אפילו שיש אנשים אחרים שמנסים להכפות עליך אמונות שלהם!!!!! ולדעתי אתה צריך להמשיך עם הדרך שלך...

shiranush16

New member
שאלה באמת קשה...

ראיתי פה תגובה שאומרת לך לפנות לרב וללכת לפורום לזהות מינית אני דיי מסכימה עם העניין של זה כי העניין הדתי ברור שחשוב לך....אבל כשחושבים על זה דיי ברור מה הרב יענה לך וזה אולי יתן לך הרגשה גרועה ולדילמה קשה יותר.... בקיצור מה שאני אומרת לגבי הנושא של פנייה לרב שתלוי לאיזה רב אתה פונה (על סמך הכרות אישית שלך עם אותו רב) ואם אתה מודע לתוצאות של אותה שיחה עם הרב.... דרך אגב מצד שני יש סיכוי שרב יתן לך דרך פתרון את זה אני לא יודעת.... הקטע הוא אתה בכלל החלטת מה אתה רוצה? כאילו יש מצב שתתן סיכוי להתחבר לבן? או שהיה לך כבר ניסיון? אני אישית מציעה לך לברר קודם עם עצמך כי אמרת שאתה דו מיני והתורה, המצוות והאיסורים שלה ממש חשובים לך..אז אולי אתה פשוט יכול לוותר/להתעלם או לא יודעת מה מהמשיכה שלך לבנים? קיצר תברר עם עצמך.....בהצלחה במציאת הפתרון!!! הכי חשוב: Be youre self!!!!

למעלה