שאלה קצת קשה...

SexAngel

New member
שאלה קצת קשה...

בס"ד טוב אז ככה, אני לא יודע אם השאלה הזאת כבר נשאלה, אבל אני אשאל אותה שכן היא נוגעת לי אישית. אני תלמיד ישיבה תיכונית, שמקפיד על קיום מצוות בסיסיות, כגון תפילין, כשרות תפילה בית כנסת קידוש וכו'... אני בקיא בידיעת התורה, ולא אחת מנהל דיונים הלכתיים עם רבנים ואברח"ים שמזדמנים בדרכי.....אני נהנה מאוד ללמוד גמרא, ולא אחת מכוון לדעת גדולים ממני באופן אינטואיטיבי. כל הצד התורני שבי מתנגש התנגשות חזיתית איומה עם רגש/משיכה שיש בי לבני מיני זה שנים. כיום אני בן 18 ואני מרגיש את אותה משיכה לבנים זה כמה שנים. הניגודיות הזאת בין הידיעה מצד אחד-שזה אסור הלכתית, ומצד שני- הרגשות המעורבים בעניין הינן רגשות מעבר למשיכה מינית....רבות זאת אהבה. אני מרגיש קרוע, ובמקום מסויים חי בחוסר הרמוניה תמידית..... קשה לי להבין מדוע השם הטוב טבע בי את אותו היצר/רגש שמושך אותי גם לגברים( אני דו-מיני, ונמשך גם לנשים)?? הרי הוא עצמו יתברך, שאסר עלינו משכב זכר..., הטביע בי את הרגש הזה. אני אשמח לקבל תשובות, שבתקווה יבהירו לי מעט את התמונה, ואולי יעזרו לי להבין יותר טוב.... תוזה מראש

BaaMan

New member
...------->

בס"ד מה הכוונה מקפיד על מצוות בסיסיות? הכל תלוי ברצונך ה' יתברך ברא אותך בנאדם רגיל כמו כל בני האדם,ה' יתברך לא תבע בך את היצר הזה היצר הזה לא קיים! היצר הרע הכניס לך את זה לראש שאתה נמשך לזכרים זה הכל שטויות!! ה' יתברך מעמיד אותך בנסיון עכשיו אתה יכול להחליט שאתה בוחר לא לאהוב זכרים לשכוח מזה. אם אתה לא מצליח תתפלל הרבה לה' יתברך ועוד אמרו חז"ל שה' יתברך ברא יצר רע אבל הוא גם ברא תורה-תבלין אז בעזרת התורה תצליח להתמודד עם היצר הרע ולנצחו! בהצלחה

אני לא מסכים עם זה...

משיכה בין שני מינים מאותו סוג הנה טבעית לגמריי,אם הוא יתחיל עכשיו לנסות לשכנע את עצמו אחרת הוא יסתבך לגמריי,בסוף תיווצר מציאות כזו שהוא ינשא לאישה ויחיה חיי אומללות כל חייו... ובהחלט יצא להכיר אנשים מסכנים בפורומים שונים שחיים כך,מרגישים אומללים ועצובים כי ניסו להדחיק וחלק מהם אפילו לא עמדו בכך ונהלו סטוצ'ים מהצד ,מה שגרם להם לחוש יותר ויותר רע עם עצמם,אי אפשר להדחיק רגש כזה. אני בתור בנאדם מאמין ומסורתי חושב שאתה צריך ללכת עם הרגש הזה ,אתה לא שרוט ולא כלום,אתה בריא בנפשך... פשוט זוהי הפרמיטיביות של בני האדם שגורמת לך להרתע ,הם שומעים "הומו" הם ישר מדיימיינים אותך במיטה ,עובר על איסור דאורייתא בתורה לא נכתב שאסור לך לאהוב גברים וכבר ידוע הפירוש ש"משכב זכר" מדבר על משגל אנאלי בלבד ולא על אהבה ושאר דברים אחרים. אל תפחד מהסביבה ,הם אלו שלא מכירים אותך,אתה ההוכחה שאין לא שולט על נטיותיו המיניות אפילו אתה כבנאדם דתי. אל תפחד,ה' אוהב וימשיך לאהוב אותך.

אני מסיכמה איתך

אתה צודק לדעתי במאה אחוז! אם הקדוש ברוך הוא כל כך מתנגד לדברים מעין אלה היה דואג שלא יתקיימו כלל בעולם, הרי יש רבים כל כך שמאמינים בו ובתורתו אך מה יעשו כשבעצם המשיכה המינית שלהם היא שונה מ"הרגיל", כלומר יש כל כך הרבה דתיים ואף חרדים גם הם שנמשכים לבני מינם, הרי אלוקים לא היה רוצה בכך שבני אדם יסבלו בעולם הזה ולכן אני חושבת בדיוק כמוך, שהוא יאהב את האדם לא משנה לאיזה מין הוא נמשך ואוהב, שלא לדבר על לקיים יחסי מין...

הומוסקסואליזם

מצבו של מי שנמשך לבני שני המינים פתיר. היינו נישואין רגילים. או אז יבוא על סיפוקו הקבוע בדרך המותרת בתורה. קשה הרבה יותר הוא מצבו של מי שנמשך לבני מינו דווקא. אולם מסתבר שמשיכה שלבני אותו מין היא ענין שניתן לפתחו וניתן לדכאו במידת מה. היינו אדם שחי בתרבות כדוגמת התרבות היוונית בה משכב זכור היה חלק פשוט ולגיטימי מן החיים, עשוי למצוא עצמו מתפתח לכיוון זה על בסיסה של נטיה קלה שאולי אף לא חש בה מעולם לולי חייו באותה תרבות. כך גם להיפך. הנזקים של הומוסקסואליזם לפרט ולחברה הם עצומים. היינו. הפרט עשול למצוא עצמו מהר מאוד חולה במחלה מדבקת קטלנית ועשוי אף להיות בגדר רוצח אם יקיים אחר כך יחסי אישות כל שהם - הומוסקסואליים או הטרו סקסואליים. עם כל זה אין להכחיש שהמומחים לדבר טוענים שיש מקרים שבהם הנטיה להומוסקסואליזם הינה מוחלטת והיא בעצם מולדת ואולי אפילו גינטית. במקרים הללו התורה מגבילה את הפורקן המיני של פרט כזה ודורשת ממנו להמנע מכך. זו דרישה קשה אבל אפשרית. אנשים נדרשו בתולדות ישראל לקרבנות קשים מאוד, לא פחות מקרבן זה (כמו למשל נשים עגונות). קרבן כזה מקובל כנדרש גם בתרבויות אחרות. לדוגמה נזירים ונזירות המתנזרים מחיי מין כליל. התנגדותה המוחלטת של התורה מצמצמת למעשה את התופעה עד למינימום ובו זמנית משפרת את המאזן הדמוגרפי הלאומי וחוסכת בעיות רפואיות עצומות היקף. מחלת הaids מתפשטת היום באפריקה בצורה שמביאה למעשה לקטל המוני בקנה מידה גדול הרבה יותר מזה של מלחמה אטומית. יוצע לתומך בהומוסקסוליות לתת אומדן לתקציב הציבורי הנדרש כדי לסעוד את התחלואה הנובעת מהומוסקסואליות ישירות ובעקיפין. הדרישה מהומוסקסואל להמנע מנטיתו היא הרבה פחות פוגעת מן הדרישה שתבוא בעקבות הפרת האיסור, אל כל חולי הaids וצהבת הפטטיטיס בי וכיו"ב במרעין בישין אלו להמנע מקיום יחסי אישות. עובדה היא שהיום, מערכות השפיטה בעולם נוטות יותר ויותר לראות בחולים כאלו המקיימים בזדון יחסי אישות - רוצחים.

SexAngel

New member
תגובתי....

אני לא אכנס לעניין המצוות עליהן אני מקפיד, שכן אין הדבר רלוונטי לענין. לטענתך היצר הזה לא קיים, לטענתי כן! אני חי איתו זה כבר 10 שנים, כך שאני מתאר לעצמי שאני אמור לדעת, לא? אני גם לא אכנס לכל עניין היצר הרע ברשותך. בכל מקרה, תודה שהקדשת מזמנך והתייחסת.

BaaMan

New member
אני חושב שהוא קיים

בס"ד אבל אתה צריך להתגבר עליו ולא להשלים איתו. לנצח אותו!

rozin

New member
זה רק מראה עד כמה הדת לא סובלנית

הכי קל זה לבטל את דבריו ולומר שאין יצר כזה, זה משרת יופי את מחזיקי הדת, לא צריך לפתור בעיות אלא להנחית הוראות ולשמר את המצב הקיים. עד שהרבנים לא יתחילו להתמודד עם שאלות קיומיות/חברתיות/מוסריות ויעדיפו לשים את ראשם של הציבור בחול, עד אז יהיה אנטגוניזם גורף כלפי הדת. ולחשוב שרוב הציבור הוא מסורתי זו טעות כי רוב הציבור אולי מנשק מזוזות ומאמין באלוהים אבל רוב הציבור (ובכללם אותם רבנים הפוסקים נגד ההומוסקסואליות) לא מאמץ את ערכי היסוד של הדת שהם הערכים הבסיסיים לקיום האנושות ("ואהבת לרעך כמוך")בגלל שנאת חינם חרב בית המקדש ושנאה זו וחוסר הסובלנות עדיין קיימים בחברתנו במימדים אדירים.

TRANSFER

New member
אתה אדם דתי ...? ממבט ראשון

לא הייתי אומר שאתה דתי ושומר מצוות כי השם שלך.. סקס אנג'ל לא מראה על זה...

Ricki Lake

New member
סקס זה דחף טבעי מאוד שלהרבה

קשה להתגבר עליו. הוכחה: מה עם כל הרבנים הגדולים שניצלו מינית ילדות ואפילו ילדים זכרים? הצביעות חוגגת.

n1r2a3

New member
רבנים שמנצלים מינית

אני לא מאמין בדת היהודית (למרות שאני מאמין באלוהים) אבל למרות זאת את צריכה שתהיה לך הוכחה מוחצת שאכן הרבנים מנצלים ילדים מינית לפני שאת כותבת זאת בפורום. הוכחה מוחצת זה לא מאמרים שקראת בעתונים (שרובם אנטי-דתיים), לא מידע מאתרי אינטרנט ולא שמועות שונות.

Ricki Lake

New member
אל תיהיה צבוע

אתה יודע טוב מאוד שחלק גדול מרבנים ובכלל, אנשים דתיים מנצלים מינית בדיוק כמו חלק מהאנשים שהם לא דתיים. ואל תתחיל להגיד שמה שאני שומע זה מיתוס. אבל אצל הדתיים זה אחרת. אם מישהי נאנסת לפני החתונה מנדים אותה. וזה לא רק כתבות. זה גם ראיונות עם נאנסות וכ"ו.

SexAngel

New member
אני לא דתי........אלא מסורתי

אם היית טורח לקרוא את ההודעה, ובאמת להבין את הענין שניסיתי להעביר בה, ולא להתעסק בזוטות כגון הניק שלי וכו', אז היית יותר פרקטי! לדעתי אתה לא מורשה על-ידי איש לקבוע מי דתי ומי לא! ובמיוחד לא בהסתמך על ניקים באינטרנט.

uuuaaa

New member
ובכן

התלבטתי אם לענות לך, בגלל הכינוי שבחרת. אתה לא חושב שאתה מבייש את הישיבות התיכוניות בצורה הזאת ועושה חילול ה' ? ישנם אנשים שנולדו עם נטיה לגנוב (קלפטומניה), ה' הטביע בהם זאת, כי הוא רצה שהם יתגברו על כך, והוא יודע שהם מסוגלים להתגבר על כך. כך גם בנושא שלך. אני לא בטוח שאני ראוי להטיף לך מוסר, אבל אולי במקום להסתובב במועדונים ופאבים תסתובב רק בישיבות ? אתה בעצם מכניס את עצמך לנסיונות, ומסתובב בחברה רעה, ואח"כ בא בתלונות. ה' נתן לך הנאה מלימוד תורה, למה שלא תנצל את זה עד כמה שאפשר ? בהצלחה.

OZ MASTER

New member
אממממ

דבר ראשון הוא לא בא בתלונות הוא בסך הכל שאל שאלה! דבר שני אני לא דתי ואני לא מבין גדול ביהדות או בתורה אבל דבר אחד אני יודע ה' לא העניק לך יצר רע הוא העניק לך ייצר אבל בעצם זה לא ממש ייצר כי על ייצרים אפשר להתגבר מה שהוא העניק לך הוא חזק מזה ובלתי אפשר להתגבר עליו זה לא דבר רע בכלל אז במקום לנסות לחיות בשקר תחייה לפי איך שאתה מרגיש

uuuaaa

New member
תשובה

הוא קצת בא בתלונות לה'. אבל תראה באיזה מקומות הוא מסתובב. זו לא חכמה להכנס לבית בושת, ואח"כ לבוא בתלונות: "מה יכולתי לעשות ? ה' נתן לי יצר והנשים שם היו כל-כך מפתות..." אני בסה"כ מייעץ לו שלא יכניס את עצמו לנסיונות ולא יסתובב בחברה רעה. במחילה מכבודך, אני לא רוצה לפגוע בך, אבל אם אתה בעצמך טוען שאינך דתי - ואינך מאמין כלל בה' - על סמך מה אתה קובע מה הוא כן נתן ומה לא ? לחיות איך שאני מרגיש ? ומי שמרגיש שהוא רוצה לגנוב לאנוס ולרצוח ? אתה מציע לו שלא יחיה בשקר, ולא ינסה להתגבר על יצריו אלא יחיה איך שהוא מרגיש ?

OZ MASTER

New member
מה אני לא ראיתי את הדברים האלה!

בהודעה שלו לא ראיתי שהוא בא בתלונות ולא ראיתי את הציטוט הזה שאתה מביא. בקשר לדבר השני שאמרת אתה צודק בקשר לזה שאם אני לא דתי שאני לא יכול לדעת מה הוא כן נתן ומה לא (נ.ב מאולם לא אמרתי שאני לא מאמין בה'). אבל אני עדיין חושב שהוא צריך לחיות איך שהוא מרגיש משום שצורת החיים הזאת לא תפגע באף אחד. לעומת זאת אדם שמרגיש שהוא רוצה לגנוב, לאנוס ולרצוח צריך להתגבר על יצריו משום שאם הוא לא יתגבר על עליהם, הוא יפגע באנשים ויעבור על החוק...

למעלה