שאלה קצת קשה

chingoya

New member
שאלה קצת קשה

או שזו בעצם תהיה, אני לא יודע איך לקרוא לזה... יש לנו חתול שהוא חתול רחוב שחי אצלנו מחוץ לבית, אנחנו מאכילים אותו כאשר הוא מגיע "לבקר" ויש לו גם מקום לישון כשהוא מחליט "להישאר" כך שהוא קצת קשור אלינו. יותר נכון לבית של ההורים שלי. להם יש גם שתי חתולות מבוגרות שאף פעם לא הסתדרו איתו. ההורים שלי לא סירסו אותו, ולפני כמה ימים הוא נפצע בקטטה וכעת יש חשש גדול לעין שלו. הוטרינר אמר ש-90 אחוזים שהעין הלכה, ובכל זאת החלטתי להילחם עליה - הוטרינר הזריק לו מספר זריקות בקליניקה ואני משתדל לטפטף לו טיפות לעיניים עם הטיפות שהוטרינר רשם לי. רק שהחתול בא, הולך ובורח. ההורים שלי בחו"ל כבר יומיים, ורק זמן קצר לפני היציאה שלהם אמא שלי אמרה לי שהיא חושבת שהוא יתעוור. אילו היתה אומרת לי לפני כן, הייתי לוקח אותו ישר לטיפול וכל זה. ואחרי יומיים זה כבר כנראה היה מאוחר מדי. מוטב לציין שהוטרינר אמר שגם יכול להיות שבכל מקרה לא היה מה לעשות, יש פגיעות ויש פגיעות. מחר יש לו "ביקורת" אצל הוטרינר, אבל אני אפילו לא יודע אם אני אצליח להוריד אותו מהגג של הבית (או בקיצור, להביא אותו לביקורת). הוא כל הזמן בורח וכבר לא נותן לי לשים לו טיפות עיניים. הוטרינר אמר שאם לא יהיה שפור יהיה כנראה צורך לנתח אותו ולבצע עקירה, מה שלבחור רגיש כמוני נשמע כמו "סוף העולם". לא יודע איך החתול הזה יסתדר רק עם עין אחת. נראה לי שכבר יהיה כדאי לסרס אותו באותה ההזדמנות בכדי שלא יפגע שוב. כאשר ניסיתי להוריד אותו מהגג והוא ניסה לברוח דרך העץ הסמוך, הוא איבד את האיזון וכמעט נפל מהענף (לא בטוח שזה באמת קשור לעין). העין שלו נראית בצב נוראי. ונראה לי שיהיה כדאי לנתח אותו כמו שהוטרינר הציע. אין לי מושג מה תהיה העלות, משום מה אני חושב שכמה שזה יעלה זה יעלה ולא צריך לחשוב פעמיים בשביל בריאות של החתול. גם אם הוא חתול רחוב שאימץ אותנו ואנחנו אותו במידה כזו או אחרת. ההורים שלי לא כל כך רצו להוציא עליו כסף - ועד היום אני שילמתי על הטיפולים שהוא קיבל, אולי בגלל שיש להם כבר שתי חתולים ופעם היה גם פינצ'ר זקן (שגם היה עיוור בעין אחת). מעבר ליחס הנהדר והשרות המדהים, הוטרינרים שמטפלים בחיות שלנו בדרך כלל גובים סכומים "הוגנים" למדי ביחס למרפאות אחרות באזור. כל הסיפור הזה מאוד מציק לי ומטריד אותי והוציא אותי משלוותי. אשמח לפידבקים ועצות.

chingoya

New member
בדרך כלל=תמיד

התכוונתי שהם גובים סכומים לא גבוהים, כמו שאני שומע שוטרינרים אחרים גובים.

dimitrygo

Active member
מנהל
אם תצטרכו לעקר את העיין הוא יתרגל למצב החדש

יקח לו קצת זמן אבל הוא יתרגל. ובאמת כדאי לסרס אותו באותה הזדמנות. אגב מבחינת העלויות ייתכן ואם הייתם מסרסים אותו לפני זה הבעיה הנוכחית והעלויות האלה היו נחסכים מהחתול וממך.

shulman11

New member
הוא יהיה בסדר

יש לי בחצר חתול אחד שמם בלי אוזן ובלי עין עם רגל אחת קטועה ורגל אחת קצרה ברבע. הוא גם נראה דהוי כזה, אבל הוא בסדר גמור ואף אחד לא מציק לו. אני מביא גם לו אוכל כל יום. לחיות , כלבים וחתולים , יש הרבה חושים והם יכולים להסתדר גם בלי איבר או שניים

אני מסכימה איתך

אם כבר מורידים את העין לסרס- וחשוב להזכיר לוטרינר שיסמן לו את האוזן, שידעו שהוא מסורס. חתולים יכולים להסתדר בחוץ עם עין אחת, זה לא סוף העולם. יש לי חתולה נינג'ה בבית ומבחירתה היא כבר מזמן חתולת חוץ ונכנסת רק כדי לאכול- גם לזה היא עושה טובה.. היא איבדה את העין בגיל ארבעה חודשים והיום היא כבר בת שש כמעט
. מה שכן, במקומך הייתי מארגנת לו חדר משלו בבית של ההורים, מופרד מהחתולות, עם כלי מים, מזון, מיטה וארגז צרכים- כדי שתוכל לתת לו טיפול כמו שצריך. כדאי לסגור את החלון באותו חדר ולנעול את הדלת- חתול לחוץ יגלה כשרונות "הודיני" מפתיעים. היתרון לכך שהוא סגור הם שהוא יקבל את כל הטיפול הרפואי עד שיחלים- בייחוד אם יהיה אחרי ניתוח. אחרי הניתוח של נגה שלנו הגענו כדי לנקז ג'יפה שהצטברה בימים הראשונים מאחורי העין. על הדרך שים לו משהו נגד פרעושים, שלא יהיו פדיחות עם אבא ואמא

chingoya

New member
קודם כל

תודה על כל התגובות, כן... הייתי צריך לסרס אותו לפני כן.. חבל. זה היה יכול למנוע את התסבוכת עכשיו, למרות שיש המון חתולים משוטטים שנכנסים לטריטוריה שלו\אזור הבית. דווקא חשבתי להכין לו מקום אצלי בדירה..כמקום קבע. אם הכלבה שלי תסכים. בדרך כלל יש לו את החדר כביסה, שם יש לו קרטון עם מגבת, אוכל ומים ובעיקר מחסה מרוחות, קצת פחות כשמדובר בגשם... נצטרך למצוא לו מקום אחר, לפחות לתוקה של אחרי הניתוח. תודה על התגובות.

chingoya

New member
טוב,עדכונים

לקחתי אותו לביקורת היום בבוקר, הפעם הייתה הוטרינרית, הוטרינר לא היה. היא דווקא מאוד אופטימית לגבי העין וחושבת שיש סיכוי שהעין תחזור פחות או יותר למצבה הקודם. כמובן שהוא כנראה יתעוור בעין הזו. אבל היא חושבת שבינתיים אפשר להיות אופטימיים לגבי זה שלא יהיה צורך בעקירה. נראה מה יהיה,

ציפציף1

New member
שמחה על העדכון המשמח. בכל אופן חתול ללא עין

זה ממש לא סוף העולם. אני מגדלת בבית 2 +עוורים 1 חסרת עין ואחד עין אחת עוורת (מקוה שלא שכחתי אף אחד). בחצר יש לי כרגע חתולה עיוורת שמסתדרת יפה מאוד. אפילו העיוורים שלי בבית, אני כל הזמן טוענת כלפיהם שהם סתם עובדים עלי והם רואים טוב מאוד למרות שלשניהם אין את העיניים. הם רצים קופצים מקפצים ואפילו אחד מהם נתלה על הוילונות שהם לא וילונות עד הריצפה כי אם עד חצי הויטרינה איך שהוא הוא מרגיש את הוילון קופץ ומפוט מטפס מעלה. כך שאם ואכן הוא יאבד את הראיה זה ממש אבל ממש לא סוף העולם ובוודאי ובוודאי שלא מבחינתו. חג שמח

למעלה