שאלה קצת נדושה...

שאלה קצת נדושה...

מישהו כאן מאמין בישות-על בעלת כוונה ובחירה,כלומר אלוהים? לאחרונה יש לי מחשבות בנושא...בעיקר בעקבות שקראתי דברים הפוכים מהתפיסה הזו לחלוטין,כמו התיאוריה הביהייויוריסטית.. בטח כמו כל השרשורים כאן גם זה לא ישגשג ממש,אך בכל זאת מי שרוצה לשתף פעולה-מוזמן. -אם את/ה לא מאמינ/ה באלוהים,אנא הסבר לי למה!!!פשוט למה. -אם את/ה מאמינ/ה באלוהים,אנא הסבר לי למה... זהו,שיהיה לכם יום טוב.

mayayahe27

New member
תשובה קצת נדושה ..

שלום לך "מרחפת בין עולמות" אני מאמינה אך יש המון דרכים להגדיר אמונה ומתוך כך את האופן שבו אנו תופסים את האמונה שלנו בכל מקרה החלק הפחות מורכב הוא שאנו בוחרים במה להאמין ועצם והאמונה שלנו - אם היא חזקה מספיק תלויה אם היא באה מתוך בחירה חופשית. לכן, לא ניתן כל כך להסביר למה?? או מתוך מה? כי אנשים מאמינים שמאמינים באמת דיי לא יכולים להסביר מתוך מה זה בא להם.. ואני חושבת שזה היופי שבדבר... אני מאוד ממליצה לך לקרוא על כתביו של ישעיהו ליבוביץ' שכתב על הםילוסופיה של היהדות.. כאשר למדתי עליו דיי הבנתי מהי אמונה ומה ניתן לייחס לה.. אנחנו בני אדם וסה"כ אנחנו מחפשים תשובות לכל דבר.. לכן אני דיי מבינה את הצורך שלך למצוא הסבר רק שגם גדולי הפילוסופיה האמינו כי מושג האלוקים הוא מושג שטבוע בנו מלידה וכנראה צריך לצאת מנקודת מוצא מסוימת... זכרוני קצת בוגד בי לכן אני לא מרחיבה כרגע בכך אבל אני ממליצה לך לקרוא על דקארט ושפינוזה בהקשר הנ"ל.. :):) בהקשר של ביהביוריזם... הביהביוריזם אמנם מתבסס על אמפריות והתניות והשפעות סביבתיות בלבד .. ואני דיי בהביוריסטית באמונותיי הפסיכולוגיות אך יש דברים שלא הפסיכולוגיה ולא הבהיביוריזם יכולים להסביר - מכיוון שהם מתמקדים ברמת המיקרו של האדם ופעולותיו .. ואם מדברים על המחשבה ועל האמונה - הבהביוריזם דיי עושה רדוקציה של האדם מתוך מחקרים וכו' .. ובוא לא ניכנס לזה כי האמת זה יכול להיות דיון דיי ארוך ומבלבל ..:) אני יכולה לומר לך שלגביי, אני גם תקופה מסוימת הייתי מאוד מבולבלת בנושאים מסוימים כגון האמונות שהזכרת.. במיוחד אם לומדים את התיאוריות הנוגדות.. אבל בסופו של דבר למדתי - פחות או יותר - שהשאלה היא מאיזה פרספקטיבה את מסתכלת או בוחנת את האמונות שלך או המציאות שבה את חיה.. זה יעזור לך - כמובן לדעתי - להשיב על הרבה מן המחשבות שלך .. בהצלחה מאיה .

אי אפשר להסביר למה

אני מאמין ביישות מסוימת/כוח עליון וכו'. אני מאמין בקארמה...אני מאמין שע"י עשיית דברים טובים בעיני אני אתוגמל איכשהו בעתיד ולהיפך. אי אפשר להסביר למה...פשוט ככה. כמו שאני לא מאמין שתפילות או מצוות או שמירה על חוקי דת וכו' (כן אני אוכל ביום כיפור סנדוויץ' עם חזיר וגבינה) אבל אני עדיין מאמין באלוהים...ולא רואה סיבה לא לאכול חלב ובשר לדוגמא. אני חושב שלהסביר למה מאמינים או לא מאמינים באלוהים זה כמו להסביר למה מאמינים/לא מאמינים באהבה, בידידות, בחופש, בדמוקרטיה, בחברות וכו' וכו' וכו'. לגבי כל אחד מהנושאים שהצגתי אפשר למצוא אנשים שמאמינים ושלא מאמינים, ועל השאלה של "למה" כל אחד פשוט יביא דוגמאות לדברים שקרו לו או למכריו או הסברים למה לדעתו זה קיים או לא קיים. אף אחד לא יגיד למה הוא מאמין או לא מאמין, כאשר כל אחד יוכל בעצם להציג טיאוריות על הקיום או אי הקיום של הדבר. אבל מה בכל זאת גורם לאדם אחד להאמין לטיאוריות שלפיהן יש אלוהים אהבה ידידות וכו', ולעומת זאת אין...אף אחד לא ממש יכול להצביע על גורם שמטה את האדם לכיוון בו הוא נמצא... לדעתי האישית זה עניין של אופי, חלק יגידו על הכוס שהיא חצי ריקה, חצי שהיא חצי מלאה, וכל אחד מהם יאמין בטענה שלו, וכל אחד יציג אלפי טיעונים לתמוך באמונה שלו. ויחד עם זאת, המציאות קיימת, ואחרי כל הדיונים האחד יאמין שהיא עדיין חצי ריקה והשני שהיא עדיין חצי מלאה. לי אישית, אין מושג מה גורם לאד להאמין בחצי המלא ולאחר בחצי הריק...אולי לאחרים כאן יש.

nehud

New member
האם השאלה הנדושה מקורה

ברצון שלך ליצור שירשור ארוך ? "בטח כמו כל השרשורים כאן גם זה לא ישגשג ממש" אלוהים נמצא (מיוצג) אצל כל אחד בהתאם לפונקצית ההתפתחות האישית שלו ! כלומר "פניו" של האלוהים ישתנו עבורך בהתאם למקומך לאורך מסע ההתפתחות האישי והסוביקטיבי, אין זה משנה כלל מה היא דעת הציבור (לדעתי הבלתי מחייבת) ובמידה ודעת הציבור אכן קובעת עבורך או כל אחד אחר אזי ברור לך שהציבור הוא הוא האלוהים שלך , באהבה אהוד

khamala

New member
אלהים כמקל הליכה

אני גם התחבטי בשאלות האלו זמן רב - כמובן שעדיין אין לי ממש פתרונות. מה שכן שאלות מהסוג שאת מלאה מניחות איזה מציאות מוזרה שבה - אנחנו צריכים להחליט או להמר אם יש או אין. ואם יש? איזה מין אלהים יש? ואם אין? אז מה כן יש? ותחשבי על עוד משהו - כמה היה משתנה עולמך אם היית יודעת שיש? והיית יודעת איזה סוג אלהים זה? של היהודים? של המוסלמים? פרו ערבי אולי? אולי בכלל אלהים פמיניסטית? כלומר, התשובה לא יכולה להגיע מהשאלה, כי היא תהיה תשובה שתלויה בגורם שישאר אותה באופן חיצוני, ולכן אבסורדית. כאילו, נצפה שיהיה רשום בסופו של דבר איפושהו - " יש אלהים". הרי מה יגרום לך להאמין בו באופן מוחלט? גם אם תבקשי איזה נס וזה יקרה, אם תתעקשי על " ההגיון" תעדיפי להניח שאת פסיכית, מאשר לוותר עליו, ולהגיד שאכן יש אלהים. את צריכה להתחיל ממה שאת יודעת, ולא ממה שאת עוד לא יודעת. תחשבי מה את יודעת בוודאות? מה הדברים הכי וודאים מבחינתך? וזו תהיה נקודת ההתחלה שלך, תזרמי איתה, תראי לאן היא תקח אותך, ואז אני בטוחה שיהיו לך קצת יותר תשובות ממקודם. לי היה לילה אחד שחשבתי על טיבו של אלהים יותר כמקל הליכה.זו כמובן מחשבה שלי לגביו, אבל היא הבהירה לי שיותר משיש לקבוע אם יש או אין דבר מסוים, מהות מסויימת - יהיה יותר פורה לחשוב, איך הוא יוכל להשתלב בעולמך. ואז אולי אפילו תמצאי לו קיום ביניים.

nehud

New member
אלוהים הוא גם מקל הליכה

כפי שטען קוהלת לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים עת לאלוהי מקל ההליכה ועת לאלוהי הנבואה באהבה אהוד

khamala

New member
הכוונה במקל הליכה

אלהים, לדעתי הוא כמו המשל - אבל הנמשל הוא אחר. כמו ששמעתי פעם על כך שתפיסות שונות שלנו, כמו תפיסת הזמן הן בעצם מקל הליכה. אנחנו לא יכולים להבין את הדבר המופשט יותר, ולכן אנחנו נעזרים בתפיסת הזמן. אבל בסופו של דבר, האידיאל הוא לא להיעזר במקל ההליכה, אלא ללכת באופן עצמאי, אבל עדיין אם אנו לא מסוגלים ללכת בעצמנו, עדיף מקל הליכה מאשר למעוד וליפול.

nehud

New member
אכן גם מדבריך אלוהים הוא גם,,,

שהרי כתבת ",,,ששמעתי פעם על כך שתפיסות שונות שלנו, כמו תפיסת הזמן הן בעצם מקל הליכה,,," אזי בתפיסתך אלוהים כרגע משמש כמקל הליכה (משל) , אך האם באמת אדם יכול ללכת באופן עצמאי ללא עזרה / תמיכה של ,,, מהיכן האוויר שהוא נושם, המים שהוא שותה, האוכל שצומח מהקרקע,,,,,, כמובן שלא דיברנו על אנשים טובים באמצע הדרך עדיין באהבה אהוד

למעלה