שאלה קצת נדושה

Liz hashavuz

New member
שאלה קצת נדושה

אני מגיע מרקע חילוני וקצת מתעניין בדת. חשבתי על הקטע של הומו ודתי. איך זה מסתדר עם התורה שאתם מאמינים בה? זה כאילו דתי יגיד אני דתי אבל לא מתאים לי לשמור שבת. זה לא קצת מוזר? שלא תבינו אותי לא נכון אני לא שואל בהתרסה אלא מתוך רצון להבין... (בטח שאלו את זה כאן כבר כמה פעמים אבל אני חדש בעיניין של הפורומים, ולא מצאתי התייחסות לזה) יום מקסים לכולם!

avitano

New member
האמת ש...

שאלו את השאלה הזאת כל כך הרבה פעמים שאני שוקל לשים קישור אליה בראש הפורום לכל מי שמסתקרן :] אבל אענה באמת בקצרה... זה שאני הומו לא נוגד שום דבר מותר להיות הומו, יש איסור אחד נורא ברור והוא משכב זכר (והכוונה למשכב מלא = חדירה) אז אפשר לא לעבור על האיסור ועדיין להישאר הומו בנוסף גם כבן אדם דתי לא תמיד מצליחים לשמור על כל המצוות ולהמנע מכל האיסורים אני חושב שכל אחד צריך לעשות בסופו של דבר מה שהוא מרגיש שנכון לו מבפנים... אין סיבה לאמלל את עצמך כשאתה עושה משהו שאתה לא שלם איתו ובכל מקרה, יש הרבה הומואים דתיים שפשוט לא מבצעים משכב זכר ואז אין שום בעיה

konito

New member
הכל עניין של מה אתה מחליט להאמין בו

דת היא עניין של בחירה ופרשנות. אתה יכול לבחור להחליט שזה לא הגיוני ולא להאמין אתה יכול לבחור להחליט להאמין ואז לקבל פירוש מקל שזה מותר לרבות מין אנאלי ולא היתה כל כוונה להחיל את זה על הומוסקסואלים. אתה יכול לבחור להחליט להאמין ולקבל את הפירוש שלא נאסרה האהבה בין גברים אלא רק מין אנאלי. אתה יכול לבחור להחליט שהומוסקסואליות נאסרה על כל צורותיה. אבל כנראה דבר אחד אתה לא יכול להחליט והוא שאתה הומו. זה לא ניתן לשינוי.

Nחמן

New member
מממ... לפעמים יש לא מעט אמת בדבריך

הכותרת - אמת. כל שאר דברי התוכן - גם הם אמת. מה לעשות? אני צמוד לאמת, גם כאשר היא נאמרת מפי היריב הקשה ביותר שלי (יריב אבל לא אויב חלילה!). הבעייה היחידה היא, שהפרשנות איננה נחלתו של כל אחד. צריך ללמוד את יסודי התורה לעומק ורק אז ניתן יהיה לפרשה. בכל אופן דבריך נאים ומקובלים (גם אם אני חולק על חלק מהם) וצורת כתיבתם מעידה על שינוי התפיסה החילונית המובהקת. אני מאחל לך, שתמשיך כך תמיד, ושתהיה ראוי תמיד לכל המחמאות. שאבעס!!! שבת שלום וחג שמח!

למעלה