שאלה קצת מפגרת

ibs123

New member
שאלה קצת מפגרת

שלום לכולם
כאשר אני מבקש להזמין חדר במלון דרך האינטרנט אין אופציה לבחור כמות אנשים בחדר
אם אני מזמין Double זה אומר שאני מזמין חדר לזוג? כלומר המחיר שאני מקבל זה לזוג אנשים נכון?

אם כבר אני רושם הודעה אז אודה אם מישהו פה יוכל לומר לי אם המיקום של המלון הנ"ל טוב?

http://www.hotelsclick.com/indexe.p...language=en&gclid=CMTusfix57ECFfMdtAod3wwAlg#

תודה מראש לכל העונים!!

ruven7

Active member
double זה זוגי אבל שים לב

אם כתוב cost per person in a double room- ל-2 יעלה כפול
ברוב האתרים בהם מזמינים המחיר הסופי עולה אוטומטית ברגע שמכניסים את מס' האנשים

ibs123

New member
שאלה

בקישור שהוספתי אני לא רואה מקום לרישום כמות אנשים, יוצא לי DOUBLE BED
915 דולר, ולא רואה מקום לרשום אחד או שניים

ruven7

Active member
ההבדל

double bed אומר חדר עם מיטה זוגית כלומר ל-2 אנשים מראש
double room כלומר חדר עם 2 מיטות יחיד ואז המחיר הוא לאדם בחדר-per person in a double room

ההגדרה התיירותית

הגדרת חדר:
סינגל רום - חדר לבודד
דבל רום - חדר לשני אנשים
טריפל רום - חדר לשלושה אנשים

הגדרת המיטות בחדר:
סינגל בד - מיטה אחת רגילה בחדר
דבל בד - מיטה אחת ברוחב כפול לזוג (יש מקומות שהיא נקראת "מיטה צרפתית").
טווין רום - חדר לשני אנשים עם מיטות נפרדות.

ישנם בתי מלון רבים מאוד שמרמים בנושא החדרים לזוגות ולוקחים חדר עם שתי מיטות בודדות (טווין) ומצמידים אותן וכך הופך החדר כביכול לחדר עם מיטה לזוג (דבל) , מה שלא נכון, ופוגע בהנאה מהחופשה.
בעת ההזמנה לחדר יש לוודא שבהזמנה כתוב - double room - dblb זה הקוד המלונאי לחדר לזוג עם מיטה אחת כפולה. אי קבלת חדר כזה היא הפרת חוזה.
תפלאו לראות שבתי מלון שדורשים מהם זאת, מבינים שהלקוח מבין במלונאות ומודים שאין להם חדרים כאלו.

nitsansh

New member
אפרופו...

גם בחדר של 3 או 4 רצוי לברר בכמה מיטות מדובר... חדר ל-3 יכול להיות מיטה זוגית+מיטה ליחיד או 3 מיטות ליחיד... במקרה של 4 בחדר יש 3 אפשרויות: 2+2, 2+1+1, או 1+1+1+1...

וסיפור אישי טרי בעניין הנ"ל...
חזרתי לפני יומיים מנסיעה לאולימפיאדה בלונדון... הדיל שקנינו מאיסתא ספורט כלל 4 לילות במלון, והזמנו עוד 3 לילות באופן עצמאי...
השותף שלי עשה את ההזמנה עם סוכנת שהוא מכיר וכנראה סמך עליה בעיניים עצומות, כי כשקיבלתי העתק של הואוצ'ר גיליתי להפתעתי שכתוב DOUBLE )DOUBLE), כלומר חדר עם מיטה זוגית, וזה מאד לא נראה לי... הסוכנת ניסתה לשנות את ההזמנה אבל הסיטונאי טען שיש ביקוש גדול לחדרי TWIN ולא ניתן לדבריו להבטיח חדר כזה. הסוכנת שלחה אימייל למלון (באנגלית עילגת מאד) וביקשה לשנות את ההזמנה, וקיבלה תשובה בנוסח "WE WILL DO OUR BEST", שפירושה המעשי היא שהמלון לא מתחייב שנקבל חדר מהסוג הרצוי...
יום לפני המעבר התקשרנו בטלפון למלון, וקיבלנו תשובה שנקבל חדר TWIN... בסוף הכל הסתדר, אבל אפשר היה לחסוך את כל הבלגן אם השותף שלי והסוכנת היו מציינים מראש שיש חשיבות לסוג החדר...
בדיעבד הסתבר לי שהפרטנר בכלל לא ידע שאפשר לבקש מיטות נפרדות, וכנראה שהסוכנת לא טרחה לשאול...

אגב, במלון שקיבלנו בדיל היו בחדר מיטה זוגית ומיטת יחיד, כלומר שזה היה למעשה חדר ל-3... אני לא יודע אם זה הסטנדרט בחדר הזה או שזה חדר זוגי שהוסיפו לו מיטה.... אני נוטהלחשוב שזו האפשרות השניה כי ליד מיטת היחיד שלי לא היתה מנורה...

למעלה