שאלה קצת מסובכת

divx3

New member
שאלה קצת מסובכת

ובכן, הגעתי סוף סוף להחלטה. מרגע השיחרור ועד עכשיו לא הצלחתי להגדיר במה אני רוצה לעבוד ולכן לא התחלתי ללמוד. אני מסתובב עם הרגשה מגעילה ששרפתי 4 שנים מהחיים שלי לריק,בעבודות מגעילות שלא מובילות לשום מקום. לאחרונה התחילו להתגבש בראשי מחשבות מה אני רוצה ללמוד, ולכן אני כאן מנסה להעזר בכם. אני רוצה ללמוד את התחומים הבאים: תקשורת בין אנשים, שפת גוף, תורת הרטוריקה,אמנות השיכנוע, מה מניע אנשים (עם העדפה לתחום השיווק). גם עולם התת-מודע ודימיון מודרך מעניינים אותי, אבל הבנתי שבתחום הזה אין תואר, והלימודים הם בסדנאות וקורסים. חשבתי שתואר ראשון בתקשורת יענה לפחות על חלק מהתחומים אבל קיבלתי רושם שהתואר עוסק יותר בטלויזיה ועיתונות. מה בעצם התואר שיענה לי על הדרישות?

לימודי תקשורת

תהליך הקומוניקציה (תקשורת) הוא תהליך של העברת מידע, רעיונות, רגשות, דימויים וכו' באמצעות סמלים מילוליים וחזותיים. התהליך מהווה את הבסיס העיקרי ליחסי גומלין חברתיים בכל תחומי החברה והוא חיוני להתפתחותו של היחיד ולארגונן וקיומן של קבוצות חברתיות, וכן לאינטראקציה של היחידים והקבוצות עם אחרים בחברה. תהליך התקשורת מתבצע על ידי העברת מסרים ממקורות שונים אל יחידים וקהלים וקבלת היזון חוזר מהם. ניתן להעביר מסרים בערוצים שונים כמו למשל ערוצי תקשורת המוניים וערוצים בין-אישיים. מטרת העל של לימודי התקשורת היא להבין תהליכים אלו ולעורר מודעות להיבטים בעיתיים שלהם כדי להביא בסיכומו של דבר לתקשורת משופרת הן מהבחינה העניינית- תועלתית והן מהבחינה המוסרית. תוכניות הלימודים במוסדות השונים כוללים בדרך כלל קורסים עיוניים בתחומים העיקריים של הדיסיפלינה (תאוריות ומודלים בתקשורת; מוסדות תקשורת בארץ ובעולם; דיני תקשורת וכיו"ב). לצד אלו נלמדים בדרך כלל גם נושאים מדיסיפלינות המשיקות לתקשורת, אם זה בתחום מדעי הרוח (פילוסופיה, היסטוריה, תרבות וכיו"ב), או במדעי החברה (כלכלה, פסיכולוגיה, סטטיסטיקה, התנהגות ארגונית וכיו"ב). לימודים לתואר ראשון בתקשורת מתקיימים בכל אחת מהאוניברסיטאות. במכללת הנגב ע"ש ספיר לדוגמא ישנן מספר חטיבות / דגשים במסגרת ביה"ס לתקשורת: יצירה וביקורת, רטוריקה וחקר השפה ועוד. הלימודים לתואר שני בתקשורת ממוקדים יותר וההתמחויות הן בתחומים שונים: מדיה, חברה ותרבות, תקשורת פוליטית, דעת קהל ושכנוע ועוד. מקווה שסייעתי במקצת...

למעלה