שאלה קצת מטרידה

tapuzia

New member
שאלה קצת מטרידה

שלום לכולם. עד היום הייתי משתתפת פאסיבית בפורום זה והחלטתי לכתוב לכן שאלה בתקווה שקצת תרגיעו אותי (שאלה שאולי תראה לכן מוזרה אבל אני חייבת לשאול). עברתי עד היום 5 טיפולי IVF ,כאשר בפעם האחרונה, השאיבה בוצעה לא ע"י הרופא הפרטי שלי אלא רופא שאיננו מכיר אותי. כאשר הוא נכנס לשאיבה, הוא קרא לי בשם של מישהי אחרת ואני כמובן תיקנתי אותו ואמרתי לו את שמי. הבנתי ממנו שהיה מונח שם תיק של מישהי אחרת (נדמה לי שהוא הונח על התיק שלי) ,מה שגורם לי לתהות, האם במידה ולא הייתי מתקנת אותו או שהוא לא היה מציין את שם הבחורה האחרת, היתה יכולה לקרות טעות ובה הביציות שנשאבו ממני היו נרשמות במבחנות עם המדבקות שהיו בתיק של הבחורה השנייה. נראה לכן שיתכנו טעויות כאלו? אמנם על ידי היה צמיד עם פרטי האישיים אבל השאלה היא אם מישהו באמת מוודא את הזהות שבין פרטי הצמיד שעל היד לבין המדבקות שעל המבחנות. כיון שאני הורדמתי בשלב הזה, קצת קשה לדעת. מה דעתכם? יכולות להיות טעויות כאלו? איך מחלקות ההפרייה בבתי החולים השונים מבטיחות שלא יהיו טעויות מסוג זה?

שינובו

New member
ברוכה הבאה!

אין לי ניסיון בזה, אבל אני יודעת שאפשר לבקש השגחה של מכון פוע"ה - אני לא יודעת פרטים, את יכולה לחפש את האתר שלהם בגוגל - מוסבר שם הכל. בטח יבואו תכף הבנות המנוסות יותר. בכל אופן שיהיה בהצלחה!

סנונית 1

New member
תשמעי נשמע מפחיד../images/Emo5.gif

בבית החולים שאני עברתי את ההפרייה היתה בחדר ההמתנה מישהי אחת בלבד וזאת היתה אני. מה גם שהרופא שלי לא היה נותן לאף רופא לגעת בי מלבדו . מפחיד לשמוע דברים כאלו ולעתי טעויות יכולות לקרות. מזל שיש לי רופא מלאכי כזה.

עינת ב6

New member
הי לך...../images/Emo142.gif../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif

טעויות בהחלט יכולות לקרות, אבל לא סתם הוא קרא בשמך בקול... בבי"הח שאני נמצאת בו הרופא קורה בשם שלי ואז אני חייבת לאשר שזהו שמי ולומר אותו ואת מס' ת. הזהות שלי , אח"כ קוראת המעבדנית בשמי בקקול ומבקשת שוב שאני אחזור על שמי ות. הזהות שלי ולבסוף כאשר הרופא קיבל לידיו את המבחנות שלי הוא שוב קורא את השם הכתוב עליהן בקול... כן, בהחלט הרבה פעמים, אבל מה שבטוח בטוח!
זה לפחות לגבי ההחזרה...
אבל גם בשאיבה קראו את שמי מס' פעמים...
וכמו שכבר בנות כתבו לך ניתן לבקש משגיח מטעם מכון פוע"ה שנמצא איתך ומוודא שאכן אין שום בלבול!
מחזיקה לך אצבעות חמודה!!!

ואם כבר סיוטים...

לפני כמה שנים, באנגליה, קרה אסון. למשפחה לבנה שטופלה ב IVF נולד תינוק שחור. לזוג השחור, שהעובר היה שלו, לא נולד אף תינוק. שני הזוגות פרצו בדיונים משפטיים, שניהם טענו שהתינוק שלהם (ושניהם צדקו) חמישה אנשים אומללים, כך או כך (אני כוללת גם את התינוק). אין לזה פתרון טוב, לא זוכרת איך נגמרה הפרשה בסוף. כשקראתי על זה, לפני שחשבתי שאי פעם אגיע לIVF בעצמי, חשבתי "מעניין כמה מקרים כאלה יש שהתינוק נולד בצבע הנכון ואף אחד לא שם לב". נזכרתי בסיפור המטריד הזה שוב, לקראת ההחזרה הראשונה. מקווה שאצלנו זה לא קורה, וכמו שיעצו לך כאן תמיד אפשר להביא משגיח מטעמך. אצלנו בבי"ח כל הרופאים מכירים אותי, ולמרות זאת שמים לי צמיד זיהוי, הלבורנטית מוודאת, ואני משתדלת לחשוב על השתרשות ולא על שום דבר אחר.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif אני חושבת שעינת

צודקת. לא שטעויות לא יכולות לקרות, אבל נראה לי שהסיבה שהוא קרא בשמך הייתה למנוע טעויות.

שאלת שם?

מממ...על אפשרות כזו לא חשבתי. אני יודעת שבהחזרה שואלים כמה פעמים מה השם וגם מהמעבדה מוודאים.

tapuzia

New member
זהו, שלגבי ההחזרה גם אני יודעת

שתמיד שואלים את השם. השאלה היא כיצד מוודאים בשאיבה שזהות הנשאבת זהה לזהות שעל המבחנות? האם מישהו מסתכל על השם שמופיע בצמיד ומשווה למדבקות שעל המבחנות?

בוליקי

New member
מסכימה עם עינת../images/Emo20.gif

גם אני זוכרת שבשאיבה ווידאו מיליון פעם שאני זו אני. אותו דבר קורה גם בהחזרה. (ועינת ואני מטופלות במקומות שונים) אני מאמינה שבדברים הללו טעויות עלולות לקרות, כמו בכל סיטואציה אחרת בחיים, אבל בהחלט היחידות עושות ככל יכולתן כדי למנוע דברים כאלה (אף אחד לא רוצה תביעת ענק במקרה ו...). חוץ מזה, יש לנו מספיק צרות לחשוב עליהן, בואו ננסה לוותר על התסריטים הפאסימיים הללו, טוב? אה כן, ברוכה הבאה יקירתי. קודם כל בחרת שם של פרי וזה כבר טוב (לפי הרינונים האחרונים בפורום). חוץ מזה אולי דווקא הכניסה לפורום תביא לך את המזל.

למעלה