שאלה קצת מוזרה

noosh 19

New member
שאלה קצת מוזרה

אז ככה. החלטתי שאני רוצה לדעת להתחיל לאפות. ואין לי מושג בעלום החלטתי להתחיל עם עוגיות. לעשות לבית עוגיות עם גלוטן. ברגע שאמרתי את זה לאמא שלי היא אמרה לי. אבל אסור לך לגעת בחיטה . (אצלי הצליאק מתפיין בעיקר בפריחה ביידים) אבל רק כשאני אוכלת גלוטן, לא ניסתי לגעת בזה ממש. מה דעתכם? דבר שני. עם כבר אני כאן. אשמח למתכון הכי פשוט הכי קליל וגם שיוצא טעים למתחילים ללא גלוטן. תודה

לדעתי אמא שלך צודקת

חבל שתיקחי את הסיכון. למה שלא תאפי למשפחה עוגיות טעימות שגם את תוכלי לאכול מהן? לגבי מתכון הייתי שמחה לעזור לך, מישהו חביב (שאני לא אציין את שמו) הבטיח לי לפני חודש כמדומני את המתכון לעוגיות השוקוצ'יפס המדהימות של גיסתו, והוא כל הזמן שוכח. נראה לי שאני אתקשר כבר לגיסתו בעצמי כי... אני רוצה עוגיות! משהו שחשבתי שאפשר לנסות (ושהבשלנים פה יתקנו אותי אם זה לא פרקטי), להכניס את הבלילה של העוגה של בן עמי לתבנית שקעים וליצור מאפינס. בלי קשר, אני ממליצה לך לנסות להכין את העוגה הזאת כי היא מאוד פשוטה להכנה והיות שבמקור כמעט אין בה קמח, סביר להניח שהמשפחה שלך לא ירגישו בכלל שמשהו שונה בעוגה הזאת (אחותי ביקשה את העוגה הזאת כעוגת יומולדת לעצמה כדי שגם אני אוכל לאכול, יש לי אחות מתוקה בטירוף).

1motty

New member
מתכון

אפשר בבקשה לקבל מתכון לעוגה של בן-עמי . ת ו ד ה

shavririt

New member
אכן, עדיף שלא להתעסק בקמח רגיל.

בדיוק כמו שלא אוכלים משהו שיוצר בסביבה לא נקייה מגלוטן. בעניין מתכון לעוגיות- ארשום לך בימים הקרובים מתכון בסיסי שאפשר להוסיף בתוכו כל מה שרוצים. כעת קודחים לי בבית, בגלל פיצוץ בצינור המים..אז ממש לא ניתן. ברחתי לחדר הזה שלא להתחרש ולא יכולה להיכנס למטבח. במתכון הזה אני משתמשת גם לאוזני-המן וכו'. קל ופשוט.

נועית7

New member
למה לך לעשות את זה לעצמך?

להכין עוגיות קל באותה מידה גם מבצק נ"ג, ומה הכיף בלאפות אם אסור לך אפילו לטעום?! לי קורה כשאני מכינה סנדביץ' עם גלוטן לחבר, שיש לי אינסטינקט נגיד ללקק את האצבע אם יש עליה גבינה ורק אז אני קולטת שאסור כי יש פירורים. בקיצור, למה בכלל להציב את הפיתוי? לגבי מתכון- קחי את הבצק מהפאי תפוחים של סביוני במתכונים בפורום, ותמלאי בממרח תמרים או שוקולד ותעשי מזה עוגיות. יוצא מעולה.

למעלה