שאלה קצת מוזרה

שאלה קצת מוזרה

האם גבר ששינה את מינו חייב במצוות הגבר כבעבר? (תפילין, הצטרפות למניין וכדו`) אני שואל זאת בעקבות הודעתה של הדתיה על הניתוח..

יודיX3

New member
התשובה תלויה במי שעונה אותה

בניזרי בזמנו יצא עם אמירה אומללה אחרי שדנה אינטרנשיונל זכתה באירווזיון והוא לא היה מוכן להתייחס אליה כאל אישה אלא כאל גבר ואמר משהו בסגנון "אם ניקח זנב של חתול ונדביק אותו לכלב זה יהפוך את הכלב לחתול?" או משהו דבילי כזה. תגובה זו מייצגת מבחינתי את גישת ההלכה שלא מתייחסת כלל לעניין הרגשה, מהות פנימית של בן אדם או נטייה מינית. במילים אחרות שינוי מין ע"פ ההלכה זה שינוי קוסמטי בלבד ולכן כל המצוות החלות על גבר חלות גם עליה אע"פ שהיא לא רואה את עצמה כגבר.

אם נתעלם

מתגובת בניזרי ונתייחס לזה ברצינות אז הרי שלכאורה זה באמת שינוי קוסמטי ותו לא

mohini

New member
זאב

אם אתה על באמת מתעניין פתח תחומין כ"א יש גם התייחסות שאני יותר מתייחסת אליה באנציקלופדיה ההלכתית של אסיא שם פשוט כתוב שהניתוח מפקיע מהמנותחת את חובותיה כגבר ואידך זיל גמור...

mohini

New member
בנושא הזה דנים בתחומין כרך כא

אבל למסקנה חד משמעית הם לא הגיעו המחלוקת עומדת בהאם שינוי הגוף מספיק להפקעת המצוות כגבר ולהחלת המצוות כאישה או שיש צורך בשינוי גנטי השאלה מה מגדיר אותנו כנשים/גברים לעניין מצוות הגוף או הכרומוזומים אין בתחומין פסיקה חד משמעית אני מצאתי בעיה באלה שסוברים שאישה מוגדרת ע"פ הכרומוזומים שלה מה דין אישה שנולדה כאישה לכל דבר אבל מבחינה כרומוזומלית היא גבר(XY) יש תסמונת כזו(לא טומטום או אנדרוגינוס אלא אישה רגילה והסיבה שגילו זאת היתה שאין לה מחזור והיא לא יכולה ללדת) נראה לי שע"פ ההלכה היא אישה לכל דבר ולכן (לדעתי) כל העוברת ניתוח לתיקון מין דינה כאישה לכל דבר:)

מתוך שהחמרת

עליה בסופה הקלת עליה בתחילתה.. זה מה שאתה טוען? אין לה רחם וכו` וזה שאין לה איבר מין זכרי אינו אומר שהוא אישה. שדיים מסיליקון זה לא משהו שהופך את גופך לאשה.. זה תיקון קוסמטי.

mohini

New member
אני לא טוענת

אני מגבה את עצמי במקורות בעוד אתה מגבה עצמך בדיעות קדומות הבאתי לך תשובה ואתה לא תופס היא היתה אישה מעולם התיקון הוא לא קוסמטי הוא מעשי אין לה יותר טסטסרון שגורם לה להרגיש מגושמת או מכאיב לה יש לה אסטרוגן שעוזר לה להיות מי שהיא צריכה להיות

dkey

New member
אין לי כל ספק שהיא אישה

וצריכה לנהוג בהתאם וכך יש להתנהג אליה. היא לא צריכה לשים תפילין ואינה נחשבת לצורך מנין. כיצד רואה אותה הממסד הדתי ממש לא רלבנטי ואינו צריך להוות כל שיקול בחייה. כל כך הרבה מתבלבלים בעיני בנושא זה של מה הממסד האורטודוכסי חושב או אומר לבין האמונה של כ"א ואחד. אם אישה מאמינה ורואה עצמה דתיה זאת עזות מצח וממש בגדר שנאת הזולת לבוא ולשאול כיצד אדם דתי עושה את זה. זה בינה לבין אלוהים. יש לכבדה כאישה מאותו רגע בו ביצעה את הניתוח. למעשה תמיד היא היתה אישה וכך היה צריך להתיחס אליה. המוזר הוא שהממסד הדתי נתלה כל כך בסימנים חיצוניים לא רלבנטיים ומתעלם מהדת שהיא כל כך נטולת סממנים של חיצוניות. זה ממש אי הבנה מה המצוקה הנוראית בה היתה אותה אישה לפני הניתוח. התחושות הקשות של ההומו שלמשל ניתן לראות בשאלה לרב שרלו (וניכרת ההתרגשות של הרב) הן כאין וכאפס לעומת בעית האישה הכלואה בגוף של גבר. זה בחזקת נס כל טרנס שנשאר בחיים. הם אולי בסופו של יום החזקים ביותר מבחינה נפשית.

היי חבר

הנושא הוא היחס הדתי לעניין. אינך חייב להתייחס לכך. זה מה ששאלתי ללא נימה של פגיעה, זהו דיון פרקטי ומי שנפגע שייצא.

mohini

New member
בנושא ההלכתי פירטתי לך את

המקורות ההלכתיים בהם יש לנושא התייחסות של רבנים בנושא שורה תחתונה הנושא לא סגור וברור שכל יום שעובר ומעמדה ההלכתי של אישה טרנסקסואלית הולך ומשתוו לזו של אישה רגילה

ולשיטתכם

אם אשה תשתול איבר מין גברי בגופה אז היא תחויב במצוות כגבר? באמת שזה מגוחך. מה ההבדל בין זה לזה?

יודיX3

New member
המילה "מגוחך" לא קביל פה בפורום.

מה שמגוחך בעינך רציני ביותר לאחר. הפורום לא נועד לשפוט פה אף אדם אם הוא מגוחך או לא- אלא לתת מקום לאנשים שיבטאו פה את מצוקותיהם.

dkey

New member
../images/Emo45.gif זאת ועוד

F2M או אישה שהופכת לגבר יש להתיחס אליה כגבר לכל דבר וענין. אם אין ידיעה מוקדמת הרי שאין בכלל לדעת. כל הנושא הוא פרטי לחלוטין בין אדם לאלוהיו. ויש לי שאלה. אדם שהמיר את דתו. האם במותו אפשר לקבור אותו כיהודי? או שהיהדות זה משהו שאתה מקבל מלידה ואינו יכול לעזוב אותך. אם התשובה היא שאדם לא נחשב יהודי עוד, אז אני חושב שניתן להסיק לענייננו.

יודיX3

New member
גם אם זה מה שאתה חושב

עדיף לשמור תגובות כאלה בבטן או להוציאם בפורומים אחרים.

חשבתי

שזה פורום ליברלי שרואה בדיאלקטיקה דבר בריא כדרך לליבון נושאים רגישים והבנתם לעומק מכמה זוויות.. לא פגעתי באף אחד/ת ושאלתי בצורה עדינה.

למעלה