שאלה קצת מוזרה

לוי אסף

New member
שאלה קצת מוזרה

אתם יכולים להסביר לי במקרה איך לגרום לתוכי שלי לא לחרבן על הריהוט בבית? כי זה ממש מעצבן, ברור שיש את הפיתרון של לא לתת לו לעלות על הספות אבל חוץ מזה? אין דרך להסביר להם שאסור לחרבן שם? הוא להסביר לך לחרבן רק בכלוב? קצת מוזר , אני יודע

אתץה יכול

לעשות לתוכי פנים כועסות ולחזיר אותו לכלוב(משהו כזה אני לא בטוחה קראתי על זה באינטרנט)

לא באמת

תוכים הם חיות אינטילגנתיות אפילו עם אתה לא יודע זה קיים זה נישמע בלתי אפשרי גם אני הופטעתי ויייייייי זה מגניב

אסף !!!!

תוכי יכול ללמוד הכול !!!! אבל ללמד אותו שמותר לחרבן רק בכלוב שלו, אי אפשר

רן בראל

New member
לא תצליח ללמד אותו.

מסיבה מאוד פשוטה והגיונית. בגלל שציפורים עפות הן צריכות לשמור על משקל גוף מאוד ספציפי ולכן פעולת עשיית הצרכים של ציפורים היא לא רצונית. ברגע שמשקל הגוף שלהם גבוה מדי הם מפרישים צואה.

גם התוכי שלי כזה ../images/Emo4.gif

רק מוציאים אותו, כבר מחרבן, הוא קצת מניאק
, פעם הוא ישב על הכלוב, ואז ירד לרצפה וישר חירבן, כאילו הוא רצה בכוונה לחרבן על הרצפה, זה די הורס את הרצפה בבית, אבל אין מה לעשות, אם המשפחה שלך לא אוהבת את זה, תוציא אותו רק בחדר שלך, אם לא איכפת לך שיחרבן שם, פעם אני הייתי נותנת לתוכי שלי להיות כל היום בחדר שלי, על המיטה, על הארון, על המזגן, במשך כל היום, כל החדר היה מלא בחרא, ובאו כל מיני חרקים
, ונורא נעקצתי
, והיינו צריכים לרסס שם ריסוס רציני, ומאז אני מוציאה אותו כמה פעמים ביום למשך דקות אחדות וזהו. רצוי שגם אתה תעשה ככה, כדי לא לגרום לנזקים בבית ולאי נוחות.
לעומת זאת,את התוכית השנייה שלי (פר) אף פעם לא ראיתי מחרבנת עליי, לעומת קוקו שחירבן עליי מיליון אלף פעמים. קוקו הזה שובב, אפילו תוך כדי שהוא עף, כזה רואים שהוא מחרבן.

לוי אסף

New member
אין לי בעיה שהתוכי יחרבן עלי....

זה לא מפריע לי... מה גם שהלשלשת יורדת בכביסה..... ואני לא מתכוון להשאיר את התוכי בחדר שלי כי זאת התעללות, התוכי צריך להיות במרכז הבית!!! ואני גם לא נמצא כמעט בחדר...

parrot

New member
תתפלא לשמוע שכבר היו מקרים

של תוכים שאולפו "טוב" מדי וחירבנו רק כשהבעלים שלהם הוציא אותם. זה יכול לגרום לבעיות קשות (קריסת מערכות כללית, למשל). ואת העובדה שציפורים לא תמיד שומרות על משקל הגוף שלהן אפשר להפריך בקלות, בהתחשב בתופעת ההשמנה.

רן בראל

New member
לא ממש תצליח להפריך

כי זאת עובדה!!! לכל תוכי יש משקל שמתאים לו ותוכי שמשמין מעבר לטווח המשקל שמתאים לו הוא לא בריא.

parrot

New member
לא אמרתי שהוא יהיה בריא

אבל זאת הוכחה שבמקרים מסוימים תוכים לא מאזנים את המשקל שלהם בעצמם.

רן בראל

New member
תוכי שה"מערכת" הזאת לא עובדת אצלו

הוא חולה. נקודה. מה שאתה אומר זה כמו להגיד שאפשר לשבור לתוכי את הרגל ( ואני מודע לעובדה שאין מה להשוות ) אז נכון, יכול להיות תוכי עם רגל שבורה, זה אומר שזה בסדר???

parrot

New member
ברור שזה לא טוב

וזה רק מחזק עוד יותר את מה שאמרתי- תוכים לא תמיד שומרים על הבריאות שלהם. כמו שהם שומרים את החרא ומשמינים, ככה הם גם מורטים נוצות.

לוי אסף

New member
טוב אני אנסה לפרט קצת

בעבר היה לי קוקוטיל ( לבן ) במשך קצת יותר משנתיים, הקוקוטיל מת מהתקף לב.... עכשיו שאני מנסה לשכנע ת אמא שלי להסכים לי לתוכי חדש אז היא אומרת... " זוכר איך הספות בית נראה שהתוכי היה פה? " ובקיצור עד שלא יהיה פיתרון היא לא תסכים לי לקחת תוכי חדש.. ותוכי שיהיה בכלוב או יעמוד על מוט כל היום לא בא בחשבון בגלל שזאת התעללות

אצלי למשל ..

התוכים עומדים על סטנדים ומגרשי משחקים ומתחת (על הרצפה) קניתי שטיח PVC. מאד זול ומאד קל לניקוי !!!
נ.ב. שטיח pvc אפשר להזמין לפי גודל והוא ממש זול !!

לוי אסף

New member
נראה לך שטוב להם?

כמה מקום בערך זה תופס? ומה זה השטיח הזה? אתה יכול להסביר עוד קצת...

אסף !!

אתה יכול להזמין איזה גודל שאתה רוצה (1*1 2*2 וכו...).. השטיח הזה הוא שטיח פלסטי בעובי 5 מ"מ... באולמות ספורט יש אותו (פרקט). הוא מאד קל לניקוי....מים, סמרטוט וזה כמו חדש !!!

לוי אסף

New member
נראה לך שטוב לתוכי לעמוד על המוט?

ברצינות, כי הוא לא יכול לזוז להרבה מקומות.....

למעלה