שאלה קצת מוזרה...

DISPOSIBLE HERO

New member
שאלה קצת מוזרה...

השיר "כמה יוסי" של ברי סחרוף, על ישראל הצעירה, מלא בתיאורי מקום ותקופה - "שכונה על שם יושב ראש הכנסת", "במצעד הפזמונים השנתי ראשונה לי לילה", "הצגה יומית טראזן מנצח את מצ'יסטה". מישהו יודע באיזה שנה מדובר ואולי באיזו שכונה מדובר (אני יודע שיש עשרות רחובות על שם יו"ר הכנסת, אבל אולי ברי ציין את זה באיזשהוא ראיון או משהו?)?

blue devil

New member
רק בשביל המילים של השיר....

כמה יוסי לשכונה ההיא קראו ע"ש יו"ר הכנסת רומנים מרוקאים פולנים התערבבו בחולות הרבה מלפפון חמוץ הרבה לחם עם חלבה במצעד הפזמונים השנתי ראשונה דליילה כמה חול - כמה יוסי היה טוב - היה יוסי בהצגה יומית טרזן מנצח את מצ'יסטה ולשלמה יש גיטרה בצבע לבן ואהובה נתנה את כל מה שהיה לה ואמא ואבא פחדו שתצא עבריין פאני היל מיד ליד ליד.. גשם של גוגואים בור ערבי ובור יהודי ורחוק רחוק בצפון הדבר האמיתי בעיר הגדולה בשישי שבת מחפשים עניינים

פירוש חלקי לשיר

לקחתי את זה מהפורום של ברי, מקווה שיעזור כמה יוסי: שמעתי היום בפעם המי יודע כמה את כמה יוסי,וחשבתי שאולי מישהו יוכל לעזור לי: מי זאת או מה זה-פאני היל? רחוק רחוק בצפון,הדבר האמיתי-ת"א? יושב ראש הכנסת? בור ערבי ובור יהודי-בית קברות? .. שלמה זה שלמה מזרחי. פאני היל (אני מאמין) זו איזו כוכבנית כזאת של אותה תקופה שתמונות חושפניות שלה עברו מיד ליד. וקריאה למקומות ע"ש פוליטיקאים היה נהוג כאן מאז ומתמיד, היום קצת פחות. גאווה לאומית והכל לגבי בור ערבי ובור יהודי, אין כאן יותר מדי התחכמות... פשוט (ואני לא בטוח שחבר'ה צעירים כמוכם יודעים את זה...) הכוונה היא למשחקי גוגואים (החרצנים של פרי המשמש) שהיו נוהגים לשחק בשנות ה-70 וה-80. פשוט נורא.השיר מדבר על ילדותו של ברי בבת ים שהייתה מוקפת בהרבה אנשים שקראו להם יוסי(רבים כמו חול),וכל ההוויה של הרוק הישראלי באותה תקופה(היציאות לעיר הגדולה,שלמה מזרחי כדמות נערצת).אך יש דברים שלא ברורים לי...מי זאת אהובה? מה זאת אומרת טרזן מנצח את מציסטה? מה זה טרזן מנצח את מצ'יסטה? לא ראיתם את הסרט טרזן? ברי שר על הילדות שלו בבת ים. זה מה שהופך את השיר לכל כך מיוחד. אני אוהב להסתכל על זה כאילו ברי נותן לנו להציץ לנוף ילדותו.

למעלה