שאלה קצת מוזרה

שאלה קצת מוזרה

אז אני רוכבת על סוסים כבר כמה חודשים ונהנית מכל רגע, אבל..
כמו שכתבתי פה בעבר - בחווה שאני רוכבת בה רוכבים רק ילדים ואני כבר לא בדיוק ילדה(בת 22).
אני נורא רוצה להכיר אנשים שאוהבים סוסים, שאוהבים את התחום ושזה חלק משמעותי מהחיים שלהם.
השאלה היא - איך עושים את זה? איפה פוגשים חברה' בגילי, שאוהבים סוסים ושרוצים לפגוש עוד אנשים כמוהם?
חשבתי על קורס מדריכי רכיבה, אבל הרמה שלי עוד לא מספיק גבוהה כרגע.
אתם מכירים אופציה אחרת?
אני יודעת שהשאלה שלי אולי נראית משונה, אבל הסוסים פשוט כבשו את ליבי ואני נורא רוצה לחלוק את האהבה הזו עם אנשים שמבינים את זה ומרגישים כמוני,
כי האנשים שנמצאים סביבי כרגע לא ממש מבינים את זה.
אני גם מחפשת עבודה בחוות סוסים ברחבי הארץ, אך כרגע ללא הצלחה רבה.

אשמח לכל רעיון ועצה!

JuSt A d i

New member
זה לא מוזר

כי בחוות הרכיבה והבתי ספר באמת רוב האוכלוסיה היא ילדים גם בקורסי מדריכים לפעמים יש ילדים , בחוות פנסיונים או חוות חברים שזה כל האורוות הפרטיות שנמצאות מאחורי הבית בכד תוכלי למצוא אנשים יותר מבוגרים אבל זה בעייתי כי שם בכד לכל אחד יש את הסוס שלו ואני לא יודעת מה לגבי אפשרויות הרכיבה וכמה כיסויי מבחינה ביטוחית יש

jgut

New member
אחת הדרכים להכיר אנשים בני גילך

היא לברר במקום בו את רוכבת האם יש מתנדבים שבאים לעזור והם בתווך גילאים דומה. בנתיים עד שתמצאי עבודה, תוכלי להכיר אנשים וללמוד את התחום. תבדקי אם את יכולה לבוא לחווה בימי שישי, זה יום שבדרך כלל מגיעים בו אנשים יותר מבוגרים מאשר ילדים.

דרך אחרת להכיר היא להציע בחווה לעשות מפגש חברתי באחד הערבים כשיש מזג אוויר נח. בהרבה חוות מקובל פעם ב, לעשות על האש או משהו דומה וכך פוגשים אנשים שרוכבים בימים אחרים ממך.

jgut

New member
אגב זה לא מוזר בכלל

אני חושבת שחוות בהן החברה מגובשת, פשוט יותר כיף לרכב.

ואופציה נוספת שחשבתי עליה - תבדקי האם יש קבוצה אצלכם של חבר'ה בני גילך שאת יכולה להצטרף אליהם.

giri

New member
לכל ההצעות

לצערי אין מתנדבים בחווה שאני רוכבת בה

זו חווה די קטנה, ויש רק עוד אדם אחד שהוא לא ילד - אישה בת 60..(באמת, שאלתי כמה פעמים על הנושא וזה מה שנאמר לי..)
בגלל זה אני שואלת, כי אצלי בחווה אין אופציה של להכיר מתנדבים או רוכבים אחרים בגילי..

אני יודעת שעושים פעילויות חברתיות לפעמים בחווה שאני רוכבת בה, אבל שוב - הפעילויות מיועדות לרוכבים הקיימים בחווה, שהם ילדים..

אולי אני צריכה פשוט לעבור לחווה שיש בה יותר מבוגרים..

giri

New member
זכור לי ששאלת על הנושא לא מזמן

בדקת איזושהי מהחוות שהומלצו לך?
העניין החברתי הוא בפירוש פקטור משמעותי, וכתלמידת בי"ס לרכיבה על אחת כמה וכמה (ברגע שאת מחזיקה סוס שלך, נכנסים הרבה שיקולים אחרים; כנ"ל כשאת ספורטאית מתקדמת).
את מרגישה בנוח לחלוק איפה את רוכבת היום? אפשר גם במסר.

אין לי בעיה להגיד איפה אני רוכבת

בחוות אביב בגן חיים.
הציעו לי לבדוק בחוות דבש בבצרה(נראה לי שאת הצעת), אבל זה לא נגיש לי.. אז זה לא היה רלוונטי.
בשדה ורבורג אני יודעת שיש חברה' בגילי אבל החווה שם עוד יותר לא נגישה לי..

אני לא יודעת אם אני רוצה בהכרח לרכב עם עוד אנשים, כי אני עוד חדשה בזה ואני צריכה תשומת לב פרטנית, אני פשוט ממש רוצה להכיר עוד אנשים שהתחום הזה קרוב לליבם.

giri

New member
יש עוד חוות בסביבה...

בכל מקרה, אם אין רוכבים מבוגרים בחווה שלך, נראה לי שיהיה קצת מאתגר למצוא את הקשרים הללו. באמת שהכי פשוט זה להתחבר לאנשים שרוכבים באותה חווה, גם אם אתם לא בקבוצה.

jgut

New member
אני מנסה לחשוב איך אני הכרתי אנשים

זה משהו שלקח זמן. את החברים שלי אספתי במשך שנים.
היו כמה שהכרתי בחווה, היו כאלה שהכרתי בתחרויות, הכרתי בקורס מדריכים וכו'.
הכרתי גם כמה אנשים דרך הפורומים והפייסבוק. אבל זה היה מיעוט יחסי.

אני חושבת שאת הרוב הכרתי כשבאתי לדברים ענייניים. לדוגמא הרצאות, קורסים וכו'. זה היה כשבאתי ללמוד משהו ועל הדרך הכרתי אנשים. מהנסיון שלי אם מגיעים במטרה להכיר, זה לא בהכרח מה שיוצא.
אולי תמצאי משהו שמעניין אותך ותתעסקי בעיקר בו? אולי תמצאי וטרינר סוסים שמחפש סייעת?

jgut

New member
ועוד דבר

צריך סבלנות, אלה דברים שלוקח להם זמן להתפתח. ככל שתהיי יותר זמן בענף, תכירי יותר אנשים.
יש כאלה שמכירים כשמטיילים ביחד מספר פעמים, יש כאלה שהכרתי כי הסוסים שלנו התחברו. זה לקח שנים...

kenz

New member
אני לא חושבת שפותחת השרשור מחפשת חברים

אני חושבת שהיא מחפשת חברה, שזה שונה לגמרי.
אגב, על איזו חווה בשדה ורבורג המליצו לך? אנחנו על הכביש, אז אם את מגיע לקצה גן חיים, להמשיך עוד קצת לכיוון בית ברל וקצת בכניסה לשדה ורבורג יש אותנו... :) ויש לי כמה שמגדירים את עצמם תרחים זקנים.

למעלה