שאלה קצת מוזרה...

• פותח הנושא ity2
  • פורסם בתאריך

ity2

New member
שאלה קצת מוזרה...

יש למישהו ידיעה או רעיון או כיוון לאיך רושמים שיטת טיפול חדשה?

כלומר איך הופכים שיטת טיפול חדשה למוכרת ואפילו רשומה (איפה בכלל רושמים?...)

תודה

ינוקא1

New member
גם אני שותף לעניין

הזה.

יש היום איזושהיא "לשכה למקצועות בריאות משלימים".
כששאלתי את היו"ר הקודם שלהם קיבלתי תשובות שמאוד לא הניחו את דעתי. ומאז ניתקתי איתם מגע.

עקרונית אתה צריך רישום של שיטה בעיקר בשביל חברות הביטוח , אז כדאי לברר שם.

ואם "רישום פטנט" מעניין אותך (אותי לא כל כך) , אז אתה צריך לשאול עורכי דין המתמחים בפטנטים.

0 אור 0

New member
האמת היא שלדעתי זה בעיקר ענין שיווקי

כמובן צריך לוודא את הנושא הביטוחי כפי שציין ינוקא,
אבל ממה שראיתי , זה יותר עניין של להתחיל לפרסם שאתה מומחה לשיטה, מאמרים, ספרים, ללמד אחרים, לעשות סדנאות, להופיע בכל מיני מקומות,
ואז או שזה תופס או שזה נעלם.
ממה שראיתי השיטות שהצליחו הן לא בדיוק שיטת טיפול חדשה, אלא שילוב של דברים קיימים בצורה אחרת, שזה בסך הכל מה שכמעט כל מטפל מנוסה עושה.
לכל אחד מאתנו יש את השיטה המיוחדת לו בה הוא משלב את כל האלמנטים שלמד והעמיק והתמחה בהם בצורה שונה מאחרים

ity2

New member
אני מבין

שמה שאתה אומר בעצם, זה שאין דבר כזה לרשום שיטת טיפול.

ואין שום גוף שאחראי על העניין או שמרכז רישום כל שהוא של שיטות טיפול.

זה עניין של עבודה והתפרסמות עד שהשיטה הופכת למוכרת ע"י הציבור.

הבנתי נכון?

מאיר72

New member
לא כל כך פשוט

אם יש לך שיטה שאתה המצאת/גילת וכו' ובדקת אותה (זה חלק בעייתי קצת) חפש עו"ד המתמחה בזכויות יוצרים, תרשום עליה פטנט (כמובן לאחר בדיקות, ביטוחים וכיוב') ואז תצה איתה לאור, אחרת יבוא איזה מלפפון ויקח לך את השיטה ויעשה את כל הנ"ל ויגיד שזה שלו ויקח לך את כל הקרדיט וכסף עתידי שיכול להיות שלך מלימוד השיטה.
וכן זה קורה גם בתחום שלנו

ity2

New member
אני לא מפחד ש"יקחו" לי

ומלפפונים ממש לא מדאיגים אותי...

זה לא העניין.

אני מדבר על להוציא לאור משהו שהגיע זמנו לצאת. לקבל הכרה.

יש בכלל דבר כזה?

מאיר72

New member
הבעיה זה כן ה,מלפפונים"

זה לא כיף שגונבים לך מאמרים ומפרסים את זה תחת שם אחר ומגעים לאותם אנשים מטופלים על חשבונך, אז האם צריך חוק?

אנחנו מחוץ לחוק...

זה אומר שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה (כדאי להיות מבוטח) ולמכור מה שבא לך, ואם אתה משווק מספיק טוב, כנראה שתצליח למנף לפחות גל ראשון של נסיינים שילכו אחריך באש ובמים, ואם אתה טוב, כנראה שיוסיפו ללכת אחריך.
ידוע שיש המון שרלטנים בתחום, ובוא נגיד שלקוחות לא ממש מחפשים תעודות, אז אפשר לעשות, בינתיים, מה שרוצים. החקיקה עוד לא הגיעה לתחום שלנו (ע"ע אורן זריף).
מה שכן, אם אתה רוצה להסדיר את שיטת הטיפול שלך, שווה לברר איך בדיוק עושים את זה (עו"ד?), ולעשות את זה- עד כמה שידוע לי שיטות הטיפול ברפואה המשלימה ש נאספו עם השנים ולא הומצאו באחת. עם זאת, אימון באמצעות מכשירים (ג'יירו, קור-אליין וכו') שרשומות כפטנט ידועות כיקרות יותר ללימוד משום שהממציאים שלהם עדיין בחיים, ושולטים במי שמלמד את זה (פילאטיס ורייקי, לצורך העניין כבר "מפוזרים" בצורה רחבה יותר).

מה שכן, אם מדובר בשימוש בחומר, כדאי לקבל את רשיון משרד הבריאות, ואם במכשור מסויים, אז תו תקן של מכון התקנים.

בהצלחה!

ity2

New member
תודה שלומי

קודם כל מודה על ההתייחסות.( גם לשאר המתייחסים.)

ושאלה: למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אם אתה רוצה להסדיר את שיטת הטיפול שלך".

מה זה להסדיר. ואיך. זה מה שאני מנסה לברר.

תודה.

אבי 122

New member
איתי

אם תוכל להסביר קצת יותר- על השיטה שלך
יהיה יותר קל לעזור לך.

מאיר72

New member
אנחנו בהחלט לא מחוץ לחוק

זה שאין בנו הכרה ממסדית של המל"ג או כל גוף אחר לא אומר שהחוק לא תקף לגבינו, קיים עליך חיסיון מטפל מטופל (גם אם נראה לך שלא).

0 אור 0

New member
יש אפשרות אחת אולי

הרי היום מי ש"אחראי" על כל שיטה, הם ממציאיה, ממשיכי דרכם או איגוד מקצועי של העוסקים בה (וגם זה שונה בכל מדינה),
אפשרות אחת שיש לך אם אתה צריך הכרה זה אם השיטה שלך קשורה איכשהו לאיזושהי קטגוריה - למשל אם המצאת שיטת עיסוי שונה, אז יש את האיגוד של מקצועות העיסוי וכך הלאה

למעלה