שאלה קצת מוזרה...

שאלה קצת מוזרה...

מישהו יודע היכן נמצאת הכניסה לאמנים במשכן לאומנויות הבמה בת"א? מידע זה נחוץ לי לא לצורכי הטרדה ומעקב אחרי האמנים המופיעים, חלילה (
), אלא פשוט אני מתגאה בכך שאני מכירה את כל תיאטראות ישראל על מסדרונותיהם, מדרגותיהם ואולמותיהם, ודווקא במשכן, מגדל השן של אומנויות הבמה השונות בישראל, מעולם לא הצלחתי למצוא את הכניסה הנכספת, שדרכה עברו מיטב אמני הארץ והעולם. חיפשתי בכל חור, בכל בליטה ושקע, פתחתי כל דלת ועדיין לא מצאתי את שחפצה נפשי. מישהו יכול לכוון אותי לכיוונה..? האם הכניסה נשמרת, בד"כ, ע"י מאבטחים, או שמה גם המשכן, בדומה למוסדות אחרים בארצנו הקטנטונת והחשופה לפיצוצים, מפקיר את אמני ישראל לחסדיהם של מפגעים? תראו, דרך הכניסה לשחקנים ניתן להגיע לאולם עצמו ללא התלות בהתחמקות מוצלחת מן המאבטחים בכניסה לבניין עצמו, בכניסה הראשית. אני נשבעת בכל היקר לי שלא יעשה שימוש לרעה במידע שינתן כאן בנוגע לשאלותי, אם בכלל מישהו יראה לנכון לענות עליהן...

באמת שאלה מוזרה

אבל התשובה: כניסת האומנים נמצאת מאוחרי המשכן כלומר בדיוק בצד ההפוך לכניסה הראשית היא קצת חבויה אבל לא בעיה לזהות את זה נדמה לי שזה רחוב לאונרדו אם אני לא טועה אבל אני מוכנה לבדוק בשבילך

YARONֹR

New member
לא רק שזו לא בעיה לגלות

זו גם לא בעיה להכנס. אספר לך סיפור על מאחורי הקלעים של המשכן. בהפקה האחרונה של "עלובי החיים" עשיתי שם סיור מודרך עם גיל סגל ששיחק בהצגה את גברוש אם את מכירה. בכניסה יושב מאחורי דלפק שומר מבוגר וחביב, מעודד להתעניין בכל הקשור למאחורי הקלעים ואפילו הואיל לספר לי שיש סיורים מודרכים ממש מאחורי הקלעים, בחדרי ההלבשה, בנגריית התפאורה ועל הבמה עצמה אך הסיורים הללו מיועדים לבתי ספר. בקיצור, בנוגע למקום עצמו, הוא ענק! שלוש קומות מלאות במדרגות, מסדרונות, ספות וחדרים. בערך שלוש מעליות וקפיטריה די גדולה לאומנים. רק השטח שמסתתר ממש מאחורי הבמה הוא בערך כמו גודל האולם עצמו. היה לי שם ערב מרתק יצאני פעור פה, כדאי לך לנסות לבקר, אם תשאלי אותי- זה אמור להיות מסובך מדי.

הייתי בסיור הזה

בערך לפני שנתייים ראיתי בכוכבית קטנה בתחתית אחד העמודים שלך החוברת למינויים במשכן הערה על סיורים במשכן בתשע בבוקר אז הכרחתי את אבא שלי לבוא והיינו אני, אבא, ושלושה פנסיונרים עם קשיים רצינים לעלות במדרגות הסיור עולה 25 ש"ח לאיש אבל הוא כיף לא נורמלי נכנסים למתפרה של המשכן, לחדר הפאות והאיפור, לחדרי הסולנים, לחדרי הקורוס שמלאים בשולחנות ומראות, נכנסים לחדר האביזרים, התלבושות שיש שם תלבושות מההפקות הראשונות שהיו במשכן כמובן מגיעים לקפיטריה, נכנסים לאולם עצמו, לפיט (המקום שיושבת התזמורת), לומדים קצת גם על המבנה החיצוני ועל המבנה הפנימי שאגב מאד מעניין ההסבר בקיצור אם עדיין יש את הסיורים האלה זה מומלץ ביותר אני הייתי בתקופה שהעלו את עלובי החיים גם אז נכנסתי לחדר הפרטי של המנצח, של דודו פישר, ראיתי את הערות הבמה שמודבקות על התפאורה, לקחתי כמה שקיות דם קטנות מהקטע של המתרס, אבל לא נתקלתי בשום סלבריטי מיוחד...

YARONֹR

New member
אז זהו, אני דווקא נתקלתי

בדודו פישר, יבגני שפבולוב שרק קפץ לביקור, זה לא היה התור שלו לשחק את ולז´אן אבל הוא היה שם משום מה, וראיתי גם את אלי דנקר התותח .

yaniv002

New member
אם כבר אלי דנקר:

למה על הלחיים שלו יש סימנים של צלקות?

אבוי לבושה! ../images/Emo5.gif

המממ... בתור ´נמרת מאחורי הקלעים´ ובחורה בעלת אישיות בעלת סממנים של גרופית, אני מתביישת בעצמי שלא גיליתי את הפתח הנכסף. הממ, בקשר לשומר החביב- אתה חושב שאוכל להשאיר אצלו חבילה על מנת שייתן לאחד האמנים? פשוט, אני הולכת לראות את "גבירתי הנאווה" (שוב) ב-24 לאוגוסט, וכבר כמה חודשים שיושב אצלי בבית דיוקן, שצויר לבקשתי על ידי חברה טובה, של עודד קוטלר ומירה עווד לבושים במיטב מחלצות המחזה. הייתי רוצה להגיש למר. קוטלר את השי, בצירוף ברכה רגשנית, אך אבוי! מעולם לא פגשתי את האיש. יש איזושהי דרך, שתהיה מטרידה ככל שפחות, שאוכל להעניק את התשורה? לדוגמא, כפי ששאלתי מעלה- להשאיר אותה אצל השומר, שידאג, ברוב טוב ליבו, למסור את המעטפה לשחקן בדרכו החוצה...?

actress

New member
אולי פשוט...

תלכי לסדרנים בהתחלת ההצגה ותגידי להם "סליחה אבל אני יכולה בסוף ההצגה לתת משהו ל1 השחקנים"? ותראי להם שיש לך משהו ובסוף אם הם ישכחו תזכירי שוב ותגידי שזה ממש חשוב אצלי זה עובד
אצלי אמרתי לסדרנית שאני דודה של סנדרה שדה (היא הביאה לי פתק שאני דודה שלה ושהיא רוצה שאני אגיע אליה אחרי ההצגה) השחקנית של "זרים" ו"הכסאות"

המממ...

פרטי, נמקי, הסבירי והביאי דוגמאות! אני לא בטוחה שלסדרנים במשכן יש את הסמכות לאשר לי גישה לשחקנים.. לא? כמדומני, תפקידם הוא לדאוג שהאנשים יגיעו למקומותיהם בזמן ולהפנות את המאחרים אל אגף העונשין האחורי. או שמה אני בורה וטיפשה וטועה?
אמרת לסדרנית שאת דודה של סנדרה שדה? כשכתבת "היא הביאה לי פתק.." התכוונת שסנדרה שדה הביאה לך פתק...? אם כן, זו לא חוכמה..
אם גם לי היה פתק מעודד קוטלר בכלל לא הייתי שואלת!
אך לצערי, אני בודדה ונטולת קשרים ופרוטקציות. עוד רעיונות?

actress

New member
תראי... ../images/Emo8.gif

הסדרנים של היום לא חמורים כמו פעם והם יתפשרו איתך מלבד זה שהם מכוונים אנשים למקומותיהם הם גם סוגרים את הדלתות ואחראים שאנשים יצאו בסוף ההצגה מאותו מקום ככל שידוע לי. לגבי סנדרה שדה אז פעם היא הביאה לי פתק ופעם גם אמרתי להם שאני הולכת מאחורי הקלעים ואני הולכת המון למאחורי הקלעים ומרשים לי. ואם כל ההצעות פה לא עובדות פשוט תגידי שאת רוצה לתת משהו לאחד השחקנים ובדרך גם לראיין אותו לאיזה עיתון כלומר תציגי את עצמך כעיתונאית
ותספרי איך היה

../images/Emo51.gif ../images/Emo70.gif

אני אנסה להשאיר את המעטפה אצל השומר, ואם זה לא ילך אנסה להחליק את דרכי פנימה עם הסדרנים. בקשר ללהציג את עצמי כעיתונאית- אם הם טיפשים, זה עלול לעבוד, אבל אם הם חכמים הם יבקשו תעודת עיתונאי, נדמה לי..
אני תמיד יכולה להגיד שאני דודה של מישהו, נכון?
אל דאגה, אני אדווח איך היה.. למרות שהמקומות שלי לא איי איי איי.. יציע שמאל, שורה שנייה, כיסאות 1-4. היציעים במשכן הם סכנה אמיתית, אף פעם אי אפשר לדעת מה תראה מהמקומות שלך. המשכן הארור הזה, הייתם חושבים שאם כבר השקיעו כל כך בבניין הזה שלפחות ישכרו מהנדסים וארכיטקטים מביני עניין...

actress

New member
אפרופו עיתונאית אז..

את פשוט יכולה להגיד להם במקרה וזה לא יצליח שאת עיתונאית של עיתון ביה"ס ולקראת השנה החדשה רצית לערוך סיקור של המחזמר בשביל לעניין את התלמידים תנסי את זה

YARONֹR

New member
אם מדובר באותו שומר

אז אני בטוח- לא חושב. הוא ישתף איתך פעולה במאה אחוז. בהצלחה!

לא הבנתי....../images/Emo12.gif

"אם מדובר באותו שומר אז אני בטוח- לא חושב. הוא ישתף איתך פעולה במאה אחוז.." ? אז אתה חושב שהוא ישתף פעולה או לא..? הרמה הקוגניטיבית שלי צונחת מרגע לרגע, זה מדהים פשוט. מתנצלת על ההטרדה והספאם בפורום, אבל תוכל לנסח את דבריך שוב למען אבין אותם?

actress

New member
כן.

הם עושים במסגרות חוגים/סדנאות ואולי בתי ספר אני עד עכשיו הלכתי במסגרת הסדנא

למעלה