שאלה קצת מביכה

ship2006

New member
שאלה קצת מביכה

ערב טוב
האם בתור עובדת בגן אתם אוכלים מהאוכל של הגן?
כלומר מארוחת הבוקר(בהנחה שזה לא גן עיריה והילדים מביאים את האוכל)-כריך ירקות ביצים כשיש.
ארוחת הצהריים .
וארוחת ארבע כריך ופרי
אשמח לתשובות.

בד"כ לא הסתמכתי על הגן וקניתי לעצמי לחם וגבינה שאוהבת

צהריים בימים שנשארתי-אכלתי קצת ממה שנשאר בגן או שקניתי בחוץ.
&nbsp
ארוחות ביניים-תמיד דאגתי לעצמי.
&nbsp
הבוס שלי לא אמר לנו מילה אם אכלנו משהו מהגן, אבל אני אישית לא הרגשתי בנוח להשתמש במצרכים שיש בגן והעדפתי לקנות לעצמי. ארוחת צהריים זה משהו שהוא בישל ונשאר תמיד הרבה כך שלרוב זה היה נזרק אז העדיף שנאכל

עם שחר1

New member
מנשנשת

פה ושם מנשנשת....לא תמיד מספיקה לאכול את האוכל שהבאתי עד הצהריים.
טבעי לא?

ship2006

New member
מאוד טבעי

אך יש לי עובדת שמסתמכת רק על האוכל של הגן וזה אומר:
חותכת סלט מלפפונן עגבניה גזר חסה 4 סנדיווצים עם ממרחים שונים
ארוחת צהריים מלאה ושוב חותכת סלט מכל הירקות שוב
ארוחת ארבע 2 כריכים מתוקים ופרי
והכל בישיבה ומנוחה ...
רציתי לדעת עם הגיוני ?להעיר?
יש לציין שהגן אצלי בבית וזה מקרר משותף..מפה יש המון דברים ששיכים לבית ולא רק לגן..

המקרה אצלך מאוד שונה כי מדובר לא רק בגן אלא גם בבית

במצב כזה יש 2 אפשרויות:
&nbsp
1) להעלים עין מזה שהיא אוכלת את הדברים הנ"ל ולקבל את זה שזה חלק מההוצאות.
&nbsp
2) לומר שיש הרבה הוצאות סביב הגן ואת מבקשת להימנע משימוש במצרכי הגן שלא לצרכי הגן.
אפשר גם לאסוף כסף שיהיה לקניית מצרכים עבור צוות הגן.
&nbsp
&nbsp

דעתי בדיוק הפוכה.

הגן בבית- משמע היא עובדת ישירות שלך לא?
כל המעסיקים מחוייבים לתת זמןו הסקה לעובדים שלהם- את נותנת לה?
רוב המעסיקים גם נותנים לעובד ארוחה או לפחות כרטיס הסדר לארוחות במסעדות. את נותנת לה?
היא עובדת אצלך, היא שותפה בעשייה בגן, את מצפה שהיא תוציא את עצמה מהגן בהקשר של אוכל?
מנסיון- מי שמרגיש שהוא לא חלק במקום אחד, יוציא את עצמו מיידית מהמקומות האחרים הקשורים לאותו עניין
כלומר- אם את מרוצה ממנה, ומחשיבה אותה שותפה אמיתית לעשייה ראוי שגם באוכל היא תהיה חלק
&nbsp
אישית הייתי מפסיקה לעבוד אצל מישהו שהיה סופר לי כמה אוכל אני אוכלת.
&nbsp
מה שכן- את יכולה במקרר שלך להגדיר "מדפי גן"
ולהגיד לה שבכל מה שהוא במדפים אחרים- אין לגעת כי זה לשימוש משפחתי
ככה גם השגת את מבוקשך וגם עשית את זה בלי להשפיל את העובדת שלך

אני מחלקת את זה לשתיים-

(כותבת בתור בעלת גן)
לגבי האוכל- אצלי כולן יכולות לאכול מה שהן רוצות מהאוכל של הגן. אני אפילו קונה ממרח שוקולד לצוות בלבד, ואם ביקשו אז חמאה או גבינה צהובה, או קפה מיוחד.
לא מתחשבנת כמה ירקות אכלו, אם פתחו קופסאת טונה, הכינו לעצמן פסטה/אורז/פתיתים וכו' במיוחד.
לגבי זמן ההכנה- בשום אופן לא על חשבון הזמן עם הילדים. בזמן הכנת ארוחת הבוקר מכינים סלט גדול יותר שיהיה לכולן. אין מצב לשבת רגל על רגל ולאכול לבד, אלא רק עם הילדים עצמם, וגם אם הן מביאות להן סנדביץ' מיוחד מהבית. יש קצת זמן כשהם בחצר, ואז אולי אפשר לאכול רגע לבד. בזמן שהם ישנים יש מספיק זמן לאכול ארוחת צהריים רצינית, או להכין לעצמן. אצלי חלק אוכולות עם הילדים וחלק מביאות מהבית.

אין מצב שאספור להן כמה כריכים אכלו, או אם חתכו סלט במיוחד... העבודה היא קשה ודורשת לאכול באופן מלא. אז שיאכלו לבריאות.
ואם זה בבית שלך- תגבילי אותה למדפים של אוכל של הגן, שגם לבני הבית שלך יהיה את האוכל שלהם, ותעירי לה על זמן 'האכילה' שלה...

ship2006

New member
תודה רבה על התשובות

אני אבדוק את עצמי שוב
חג שמח ושנה מתוקה

למעלה