שאלה קצת מביכה 2

שאלה קצת מביכה 2

בנושא שונה לגמרי מהשאלה הקודמת... אני מטופלת באנדו' באמצעות התחמושת הקלה, כהגדרתה הקולעת של רומיה, בגלולות ורציתי לדעת האם תיתכן תופעת לוואי של פיטריה בנרתיק בנטילת גלולות... אני סובלת נורא מזה לאחרונה, והתופעה הגיעה יחד עם הגלולות שהתחלתי לקחת בצורה מסודרת ורציפה. אם כן, אז מה עושים? כמובן שהפסקת הגלולות לא באה בחשבון, לצערי, בעיקר כי אני חוששת מתגובתו של הגניקולוג שלי שירצה פשוט להרוג אותי מרוב ששיגעתי אותו עד שמצאתי גלולות מתאימות ועד שהסכמתי לקחת אותן ברצף (וגם רק 2 חבילות לבינתיים).

היי אמאלתינוק

אני לא נתקלתי בתופעה כזו במהלך השנים שלקחתי גלולות. האם את לוקחת במקרה אנטיביוטיקה? כי ידוע לי שסוגי אנטיביוטיקות מסוימות גורמות לפיטריה בנרתיק. ואם את חושדת שזה מהגלולות אז תיגשי לגניקולוג שיחליף לך אותם, יש המון המון סוגי גלולות ובטוח שבסוף תימצאי משהו שיתאים לך ואת לא משגעת אותו בשביל זה הוא שם ותפקידו למצוא את הטיפול המתאים והנכון ביותר עבורך. אין סיבה שתסבלי סתם!!

לא שום לקחתי אנטיביוטיקה כבר מלא זמן

אני החלפתי כל מיני סוגים של גלולות שעשו לי תופעות לוואי שונות ומשונות, בעיקר בחילות והקאות, אז אני לא רוצה להתחיל שוב בניסויים, כי התופעה של הבחילות שרוב הגלולות עושות לי היא קשה עד בלתי נסבלת, לכן אני מעדיפה להישאר עם הפמניט שאיתם אני מרגישה הכי טוב (טפו טפו חמסה חמסה). אה ונזכרתי שסבלתי מפטריות חוזרות ונשנות בתקופת טרום אנדו כשלקחתי גלולות מסוג יסמין באופן קבוע, והרופאת נשים שטיפלה בי אז אמרה משהו על זה שיתכן וזה מהגלולות, וכאשר הפסקתי לקחת אותן נפטרתי מהפטריה. אחת הסיבות למה לא לקחתי גלולות עד שאובחנתי זה הפטריה המעצבנת הזו, וזה בנוסף לתופעות הלוואי של בחילות קשות שעושות לי מרבית הגלולות. רק שעכשיו אני מאובחנת כחולת אנדו' וכבר אין לי את הפריבילגיה להפסיק עם הגלולות, שאותן אף פעם לא סבלתי, אוףףףףףףףףף.

זואילי

New member
הי אמאלתינוק

מצטרפת לתשובתה של מיכל, ושאלתי אלייך - מדוע את כותבת "עד שהסכמתי... ברצף"? הרי נטילת גלולות ברצף זה טיפול נכון באנדו. הוא גניקולוג - שיבדוק את הפטריה ויתן לה טיפול. אם זו תופעת לוואי - אז שיחליף לסוג אחר.

גלולות ברצף

גלולות ברצף גרמו לי לדימומים קשים בחבילה השניה או השלישית שלוו בכאבים קשים, אז הייתי מפסיקה עם הגלולות, וזה עשה לי בלאגן שלם שהביא להתפרצות האנדו' אחרי הלידה, לאחר תקופה רגועה של שנה. אני גם הפסקתי מספר חבילות של גלולות באמצע בגלל תופעות לוואי קשות, דבר שגם הוסיף לחגיגה. אני מנסה ללכת עכשיו בצורה הדרגתית, נטלתי את הפמינט רגיל ועכשיו אחרי שהגוף שלי התרגל אני מנסה 2 חבילות ברצף (זה היה רעיון מבריק של ד"ר סוריאנו), עכשיו אני בחבילה השניה, ומרגישה טוב. הרופא שלי כל הזמן לוחץ על 3 ברצף, אני מקווה שאגיע לזה בחבילות הבאות.

טל249

New member
תנסי לשתות מיץ חמוציות - לי זה תמיד עוזר

ואפילו קניתי חמוציות בקפסולות כשנסעתי לטייל בחו"ל וידעתי ששם יהיה לי מאוד קשה למצוא חמוציות

חמוציות

אני יודעת שחמוציות עוזרות ללמניעת דלקת בדרכי השתן, האם גם נגד פטריה?

טל249

New member
קצת באיחור...

כמובן שגם נגד פטריה, אצלי כל אנטיביוטיקה גורמת לפטריה פק"ל, והחמוציות זו הדרך הכי טבעית וטובה להמנע מהמטרד..

מישמש33

New member
יכול להיות שיש איזה שהיא פגיעה במערך

החיידקים הטובים בגוף שלך (מאיזו שהיא סיבה : לקיחת אנטיביוטיקה, לחץ ומתח, כמויות גדולות של משככי כאבים ועוד) ופועל יוצא ישיר של זה הן גם הפטריות המעצבנות האלה. חשוב לקחת פרוביוטיקה בכמוסות או לאכול יוגורטים המכילים חיידקי ביו כמובן שצריך כמות גדולה של יוגורט אז עדיף כבר בכמוסות. גם לי הייתה תקופה שסבלתי מהן בתדירות גבוהה והפרוביוטיקה מאוד עזרה לי.

פרוביוטיקה

הרעיון שלך נשמע לי מעולה ושווה לי לנסות. איזה כמוסות את לקחת? היכן קונים? אני אנסה גם לאכול יוגורטים.

מישמש33

New member
גלים ענתה לך

כדורי פרוביוטיקה שניתן לקנות בכל בית מרקחת/טבע/סופרפארם. בנוסף היא העלתה נקודה חשובה, יש תכשירי שטיפה למינהם שגם איתם השתמשתי תקופה ומסתבר שהם הורסים את מארג החיידקים הטובים שנמצאים בנרתיק ומגנים עלינו, אז במידה ואת משתמשת תפסיקי.

galim29

New member
לגבי הפרוביוטייים../images/Emo70.gif

הפרוביוטיקה עוזרים. אל תקחי את הפמינה אלא את הכדורים של הפרוביוטיקה שיש בהם מיליארד ומשהו חידקים טובים. לא זוכרת את השם אבל אולי הם של חברת NATURE עולים בסביבות 180 ש"ח ויש אותם בכל סופר פארם. הם בכלל ממומלציפ לבעיות של מעיים. לקחתי אותם תקופה והם שיפרו קצת את המצב. את משתמשת בסבון היגייני או התחלת איזה פעולה שלא עשית קודם? אולי זה לא הגלולולת.

היי

קיבלת תשובות. בהחלט יתכן מצב שהגלולות גרמו לפטריה ולכן את צריכה להיוועץ ברופא..... תרגישי טוב

למעלה