שאלה קצת טיפשית

matan sh

New member
שאלה קצת טיפשית

(זה ויכוח ישן ביני לבין חבר) שחקני כדורסל גבוהים כי הם שחקני כדורסל, או שהם שחקני כדורסל כי הם גבוהים??

1LIRONOS4

New member
ברוב המקרים זה בגלל שהם גבוהים

אז יש להם יתרון וכו'. אבל לא תמיד זה ככה.

סלים וארזה

New member
מנהל
עם האימונים בא הגובה אתה לא יודע שיש בכל חדר הלבשה מיטות סדום כדי למתוח את השחקנים. איך אתה חושב פופה נוצר? שכחו אותו במכונה וחזרו למחרת

eitan007

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אחחח, סלים אתה גדול.

eitan007

New member
אני זוכר שעד כיתה ז' הייתי בג'ודו,

ואמא שלי נדנדה לי לעבור לכדורסל, כי לטענתה בג'ודו, הספורטאים נמוכים, ובכדורסל גבוהים, והיא פחדה שזה יהרוס לי את הגובה. לדעתי, 90% מהקביעה "כדורסלנים גבוהים כי הם משחקים כדורסל וזה מגביה אותם", זה לא נכון. אבל יש בזה משהו. אם ילד מתחיל להתאמן על ניתור, עוסק בספורט, משפר את התזונה שלו, באמת זה אולי עוזר לתהליך הצמיחה שלו. אבל כדורסל לא שונה פה מסתם אתלטיקה קלה. אגב לפני 40 שנה נעשה מחקר בגרמניה, ולקחו ילדים משכונת מצוקה, (שמן הסתם שהתזונה שלהם הייתה חדגונית ולקויה באבות המזון), וילדים מפרוור עמיד, וגילו שהפרש הגבהים הממוצע בין ילדים באותו גיל מגיע למימדים אסטרונומייים של 14 סנטימטר. (ילדים בגיל 12 או 14 או משהו כזה) כך שכל האמהות שאומרות : "לא תאכל לא תגדל", איכשהו צודקות.

סלים וארזה

New member
מנהל
החלטתי שאענה לך ברצינות שחקני כדורסל בדרך כלל חיים באופן ספורטיבי. הם מתאמנים, אוכלים נכון, עובדים על סיבולת, זריזות וקואורדינציה. ולכן הם מתפתחים טוב וכמובן גם המטבוליזם שלהם עובד טוב. הפציעות של שחקני כדורסל הן בדרך כלל פציעות גפיים כי הגוף לא מגיע למצבים קיצוניים כמו בקרבות מגע או באתלטיקה כבדה. זו הסיבה שהפרופורציות של הגוף נשמרות. זה ששחקן משחק כדורסל לא הופך אותו לגבוה, אבל כששחקן כדורסל הוא יכול לממש את פוטנציאל הגובה שהטבע נתן לו. בנוסף השלד מתחזק כי שחקני כדורסל עובדים על כל השרירים ולא על אחד מסויים ולכן גם היציבה אמורה להיות טובה (אני לא מדבר על שחקנים כמו שון ברדלי שעושה אפצ'י ונדבק לקיר). חוץ מזה יש גם אשליה אופטית בגלל ששחקני כדורסל עובדים על הניתור שלהם אז בטלוויזיה הם נראים יותר גבוהים ממה שהם באמת. אם החבר שלך יקנה טלוויזיה 9X16 הוא יראה א השחקנים יותר רחבים ופחות גבוהים

Ilya T

New member
תשובה מבוססת על מדע

כמישהו שמסיים תואר ראשון בביולוגיה השנה. התשובה היא חד משמעית- עיסוק בכדורסל לא קשור לגובה. הגובה המקסימאלי שאליו תוכל להגיעה תלויי 100% בגנים שלך. שלושה דברים עלולים להשפיע על מימוש הפוטנציאל הזה: תזונה, מאמץ פיזי ו"מגע של אמא"(כן כן). התזונה של כל אחד בעולם המערבי, שלא סובל מהפרעות אכילה, מאפשרת לו לממש את 100% פוטנציאל הגדילה שלו ולכן זה לא עקרוני. מאמץ פיזי קשה מאוד עלול למנוע גדילה לגובה, אבל רק עיסוק ממש אינטנסיבה בענפי אטלטיקה כבדה או עבודות פרך בגיל צעיר עלולות להשפיעה. אימונים של כדורסל לא מהווים סוג של מאמץ שעלול להגביל את הגדילה, מצד שני הוא גם לא מזרז אותה. בקשר למגע של אמא- אין לי כוח להיכנס לתוך זה. אני רק אגיד שהוכח חד משמעית שחוסר של תשומת לב ממישהו אוהב בגילאים צעירים עלול להשפיעה לשלילה על הגובה

OrenJuice

New member
אבל מחקרים הוכיחו שיש גדילה

בממוצע הגובה על פני כדור הארץ. התזונה רק הולכת ומתדרדרת. המאמץ הפיזי נעשה מטרד בעיני רבים מיום ליום. מה שנשאר הוא.. אמא? יכול להיות?

Ilya T

New member
תושבה

"התזונה רק הולכת ומתדרדרת"- היא אולי מידרדרת מבחינת האיכות, אבל לא מבחינת הכמות, וזה מה שבאמת קובע. "המאמץ הפיזי נעשה מטרד בעיני רבים מיום ליום"- לא אמרתי שמאמץ פיזי מהווה גורם חיובי לגדילה, רק גורם שלילי. וממוצע גובה על פני כדור הארץ עולה בעיקר בזכות של שיפור רמת החיים במדינות העולם השני והשלישי. אמנם לא בדקתי אתזה אבל לא נראה לי שיש גידול משמעותי בגובה ממוצע בעולם המערבי ב-20 שנה האחרונות.

סלים וארזה

New member
מנהל
ודאי שיש בוא נבדוק כמה כדורסלנים יש היום מעל גובה 2 מטרים וכמה היו לפני 40-50 שנה. אותו דבר עם שחקני כדורעף. היה מחקר שאמר שאוכלוסיית אירופה גבהה ב-3 שנטימטרים בממוצע ב-40 השנים האחרונות אם אני זוכר נכון.

Ilya T

New member
אגא אגא

קודם כול כדורסלנים הם לא מדגם מייצג. אמרתי 20 שנה ולא 40. המבוגרים לפני 40 שנה גדלו בתקופת מלחמת העולם השנייה- ראה ערך תזונה לקויה.

OrenJuice

New member
תזונה ומרכיב נוסף

"..אולי מידרדרת מבחינת האיכות, אבל לא מבחינת הכמות.." - הכמות משפיעה על הרוחב לא על הגובה.. ע"ע דמיטרי היל (ריגה). רמת החיים - מרכיב נוסף ששכחת בפעם הראשונה? והגובה הממוצע עלה. ראיתי מחקר כזה. אגב, גם משקל האנשים עלה. אנחנו מתרחבים לכל הצדדים. זה ביחס ישר או הפוך למערכת השמש?

Ilya T

New member
אוגי אוגי

רמת חיים= תזונה, היעדר מאמצים קשים= לא שכחתי המשקל הכן עולה וזה ביחס ישיר למערכת השמש והיקום בכלל.

eitan007

New member
בטח שיש גידול בגובה הממצוע. על

Acceleration שמעת ? שני הסבים שלי הם 1.60, אבא שלי 1.70, ואני, ברוך ה', עקפתי אותו ביותר מ-10 ס"מ. ואצל רוב החברים שלי, ואנשים שאני בכלל מכיר, זה ככה עם הגובה.

למעלה