שאלה קצת טיפשית...

• פותח הנושא mgirl
  • פורסם בתאריך

mgirl

New member
שאלה קצת טיפשית...

הייתי בשבת אצל סבא וסבתא שלי, וגם דוד שלי היה שם... אז שרתי את "זכרנינה זכרנינה", סתם כאילו זמזום כזה. והוא אמר לי "זה שיר של מכיניסטים". אז אני אומרת לו "מה פתאום, זה שיר של אולפניסטיות!". אז מה דעתכם? וגם- הכיתה המקבילה שלי יוצאת לשבת אירוח במעלות... כדאי לי לצאת איתן?

mgirl

New member
שאלה קצת טיפשית...

הייתי בשבת אצל סבא וסבתא שלי, וגם דוד שלי היה שם... אז שרתי את "זכרנינה זכרנינה", סתם כאילו זמזום כזה. והוא אמר לי "זה שיר של מכיניסטים". אז אני אומרת לו "מה פתאום, זה שיר של אולפניסטיות!". אז מה דעתכם? וגם- הכיתה המקבילה שלי יוצאת לשבת אירוח במעלות... כדאי לי לצאת איתן?

vitvit

New member
נראה לי אולפניסטיות

ודרך אגב, היית באתר "אבטיח - אני יודע זאת פתאום"?

mgirl

New member
הייתי גם הייתי...

היה נחמד... עוף פירה, עוף פירה, כמה טוב יהיה בשנה בשנה הבאה...

dvorag

New member
תשובה קצת טיפשית...

אני לא מבין מה כל הסיפור והסטיגמה שנדבקה לשיר הזה לפי דעתי זה שיר מאוד שייך וחזק לימינו. שיינית כל ברור שלסוע למעלות שבת עם החברות /סמנריון זה תורם חבל על הזמן ואל תזלזלי בעצמך זה מפתח לנפילות שלך צחי.

mgirl

New member
אמממ...

שיר באמת חזק... אני גם אוהבת את המנגינה... והשבת היא פשוט שבת אירוח עם הכיתה המקבילה שהם בנות קצת סנוביות, כאלו של יותר מדי בושם וקרם וג´ל וחצאיות עד הברך ו"בטעות" קצת מעל, ושרוולים טיפה יותר מדי קרובים לגופיה, ו"כאילו" "כזה" "לייק דהההה" ו"ה-לוו!!" ו"אני יותר מדי מגניבה בשביל ח´1...". הרי הם הסיבה שעברתי לח´1... כי שנה שעברה הייתי אצלן בכיתה... (אחד הדברים הכי טובים שעשיתי בחיים! אם לא הייתי עוברת הייתי אומללה, וגם לא הייתי נבחנת לצוות הווי צלילי אמונה!!) בכל אופן, זו הבעיה, זה למה אני שואלת... כי אני משוגעת על שבתות אירוח. הייתי במורשת והיה מדהים.

"זכרני נא"..

לא של מכיניסטים ולא של אולפניסטיות - הוא במקור הולחן ע"י איזה זמר שברח לי השם שלו, ומאז הוא התקבל על כל בית ישראל..

FullTimeSpirit

New member
זכרני נא...

כאן המקום להביע התנגדות לשינוי "מפלסטין" במקום מפלשתים. זה טפשי ויש עם זה בעיה הלכתית של שינוי פסוקים...

FullTimeSpirit

New member
התכוונת...

שאתה חושב שאין... לא יודע...בכל זאת, זה עדיין פסוק מהמקורות...קצת ריספקט...

dvorag

New member
דרך אגב

דרך אגב גם לחזור על מילה פעמיים יש עם זה בעיה וגם אם לא מופיע שם ה´ בפסוק

dvorag

New member
זה לא בשו"ע

כי זה לא איסור והתר זה יותר מחשבה...

dvorag

New member
אז מה!!!

לפעמים גם דברים שלא כתובים בשו"ע לא עושים אותם מצד מידת חסידות שישתדל כל אדם ללכת בה מה שבטוח זה לא קשור למידת חסידות אבל בכל זאת אני חושב שיש בעיה לחזור על מילה בפס´ פעמיים. (אם יש שם ה´ זה בטוח בעיה ואסור!! בזה אני בטוח ללא ספק. שלך צחי.

נכון, מסכים איתך,

אך אינך יכול לגעור במי שלא נוקט מידת חסידות, אלא רק לשבח את מי שכן.

dvorag

New member
לא

התכוונתי לפגוע באף אחד ואם פגעתי קבל סליחה!
ודבר שני לא גערתי בהמון המון רגשי ידידות אוהב את כולם

למעלה