שאלה קצרה...

tingumi1

New member
שאלה קצרה...

אני אני סובלת מפצעונים על הפנים (פצעי בגרות, אבל לא הרבה, כך שאי אפשר לקרוא לזה אקנה...), והם כמעט נעלמים כשאני מפחיתה מוצרי חלב, מטוגנים, ממתקים ושאר מזיקין. אז אם כך אפשר לדעת שהסיבה להם היא לא הורמונלית?

כי מצד שאני אני מכירה הרבה אנשים שאוכלים גרוע ולא סובלים מפצעי בגרות בגיל 25....

הגיוני?

mic26

New member

יש הרבה אנשים שאוכלים גרוע ולא סובלים מפצעי בגרות. יש גם הרבה אנשים מעשנים שבסוף לא חולים בסרטן ריאות. בן הזוג שלי יכול לאכול כל דבר בכל יבשה ולא יחלה, ואילו אני, במקום הראשון שמוכר דגים מאתמול, חוטפת קלקול קיבה. כשמישהו חולה לידינו, חלקינו נדבקים. אחרים לא.
כולנו שונים, ולכל אחד מאיתנו נטיות שונות. הנטייה שלך היא כנראה עור שמן, שמגיעה מן הסתם ממצב פנימי, ומאכלים שומניים מגבירים אותה.
ברפואה הסינית מדובר בנטייה לחום ולחות. הסינים לא מדברים על הורמונים, אלא על מה שמגביר את החום והלחות בגוף (ממתקים, אלכוהול, מוצרי חלב, בשר אדום, חומרים משמרים ועוד). יכול להיות שהחום והלחות מתבטאים בעוד מקומות בגוף, שלא קשורים לעור.
גילית מה גורם לך לשיפור - הרווחת. כדאי להתמיד בזה.

0 אור 0

New member
זכית והגוף שלך מדבר ברור

הפצעונים הם ביטוי לחוסר איזון,
וחוסר איזון יכול להיות הורמונלי או רגישות למזונות מסויימים, או ריכוז של רעלים בגוף, או תגובה אלרגנית ממש ועוד סיבות,
במקרה שלך ברור שלפחות חלק מהסיפור הינו המזונות שכבר זיהית - תעשי נכון אם תקשיבי למה שגופך אומר לך ותמצאי את התזונה הנכונה לך

tingumi1

New member
תודה לכן:)

אם אוכל למופת ולא יהיו לי יותר פצעונים, אבל העור שלי ימשיך להיות שמן, אז זה אומר שיש בעיה?...

mic26

New member
לא, אבל זה אומר שלא תסבלי מקמטים בגיל מוקדם

גם זה יתרון...

אשכר

New member
כן, אור כרגע אמרה שזה ביטוי לחוסר איזון

בתגובה משעה 20:15

0 אור 0

New member
לא

אור אמרה שפצעונים הם ביטוי לחוסר איזון,
עור שמן, מעורב או יבש זו תכונה של העור - אם כבר , אז עור מאד יבש יותר בעייתי מעור שמן (וראה תגובתה של מיכל)

יעל ND

New member
אקנה

אקנה - זה לא כמות פצעונים, אלא טיבם.
אם יש קשר הדוק בין הופעת הפצעונים לבין תזונה גרוע (מטוגנים וכו') - את צודקת, יתכן מאד שהסיבה היא תזונתית בלבד.

tingumi1

New member
תודה!

אגב, יש משמעות גם למיקום הפצעים נכון? אצלי זה באיזור הלחיים..., שמעתי פעם שזה איזור שקשור לעודף רעלים בגוף לעומת איזורים אחרים, יש בזה אמת? או שזה סתם מידע פופוליסטי?

0 אור 0

New member
יש משמעות למיקום הפצעים אבל

המשמעות מורכבת וכל נסיון לאמירות פשטניות כמו שבאיזור הלחיים זה עודף רעלים ובאיזור אחר זה משהו אחר, הוא באמת מידע פופוליסטי.
ברוב המקרים אצל רוב האנשים האקנה מתבטא בעיקר בפנים ובגב העליון - מסיבות של אופן תפקוד הגוף שלנו וצורת החיים שלנו - לכן לא הייתי נכנסת לפרשנויות יותר מדי מורכבות על מיקום זה.

tingumi1

New member
הבנתי...:)

שאלתי בעיקר מסקרנות, אבל חשדתי שאני חוטאת בפשטנות

mic26

New member
אם מסתכלים על המרידיאנים

אז ברוב המקרים בלחיים ובמצח עובר מרידיאן הקיבה. לכן הרבה מקרים של אקנה קשורים לכך.

tingumi1

New member
קראתי משהו כזה...

נראה לי שבאמת יש עולם מושגים שלם שאני צריכה להכיר בשביל להבין:)

תודה!:)

למעלה