שאלה קצרה...

TheIllustrator

New member
שאלה קצרה...

ע"פ המודל של שאלתו של אסף, מהם 5-7 המגדלים הידועים והחשובים בת"א? (מעל 12 קומות) לעניות דעתי, העניין מסתכם ב: - מגדל שלום. - מגדל IBM. - זוג העזריאלים. - מגדל פלטינום. - הילטון ת"א. - בית העירייה. זהו... האמת, שאין כ"כ מגדלים ידועים אחרים בעיר.

kyle

New member
אצלי יש שינוי קטן...

מגדל שלום העזריאלים מגדל האופרה העירייה ופלטינום

TheIllustrator

New member
מה כ"כ מיוחד או ידוע

במגדל האופרה?
האמת... הוא באמת מאד ידוע, אולם אנני סבור ש"כל אחד" מכיר אותו. מה אתה אומר? אגב, מדוע אינך מכליל את בניין IBM? זהו ללא ספק אחד הבניינים החשובים בת"א!

oren*

New member
בניין IBM לא מוכר לדעתי ואני אישית

לא סובל אותו. את בית האופרה כולם מכירים, מה לעשות שרוב האוכלוסיה בישראל ביקרה לפחות פעם אחת בטיילת של תל אביב (מה גם שהוא מבנה מאוד ייחודי עם הצבע האפור-ורוד והמדרגות והפסלים של האנשים). מה זה "כל אחד מכיר אותו"? ואת פלטינום כולם מכירים? ואת מילניום? ואת לווינשטיין?

TheIllustrator

New member
IBM לא מוכר!?

מדוע אינך אוהב אותו?
אישית, אני חושב שמדובר באחד הבניינים היפים בת"א. על כל פנים... אורן, דווקא עליך אני מתפלא, בתור אחד שמבקר תכופות בת"א. הרי אתה לבטי מכיר את הקומפלקס שבראשו ניצב בית IBM, מה גם שאתה יכול לשאול "סתם" אנשים ברחוב, "איפה זה בית IBM" ומרבית האנשים המבוגרים, ידעו לענות לך. כמו-כן, אני די בטוח שאם תשאל את הוריך, דודיך שכניך וכו´, מרביתם יוכלו לומר לך מה זה הבניין הזה. ובכל מקרה... מדובר בבניין מאד חשוב מבחינה ארכיקטקונית, שזכה להרבה פרסים ועשה המון רוח בעת בנייתו. כך שבכל מקרה, אי אפשר לומר שהוא לא אחד המפורסמים בעיר. לגבי בניין האופרה... כן, אני חושב שהטיעונים שלך נכונים! זה באמת בניין מאד מזוהה ומוכר. אבל אחד המוכרים בעיר? שוב... ייתכן מאד שכן, אנני שולל זאת.
את פלטינום אנשים מכירים ע"פ הצורה... סתם דוגמה, אני זוכר אפילו שבפורום שלנו הייתה פעם שאלה אם מישהו כאן מכיר את המגדל העקום בת"א. הבניין הזה מושך המון תשומת לב בשל צורתו יוצאת הדופן, מה שהופך אותו למוכר מאד. (לא מבחינת שם, מבחינה צורנית) את מילניום לא מכירים... לא טענתי אחרת.
וגם לא לוינשטין. מי מכיר בכלל את הבניינים האלה?
(לוינשטין עוד יחסית מזוהה בגלל האלכסונים שלו, אבל הוא לא מוכר)

fireman

New member
IBM מיוחד מבחינה ארכיטקטונית?!

הוא נראה כמו מגדל שיאים בבאר שבע שעומד על גזע מרכזי גועל נפש של בניין זוועה מבטון

danezeq

Member
אבל...

אם IBM היה בב"ש (היית מת) אתה היית וואחד משבח אותו זה מגדל מיוחד. נקודה.

fireman

New member
אם היה בבאר שבע הייתי משבח אותו?!

מאיפה זה הגיע למרבה המזל אני לא כמו רובכם כאן בפורום ששופטים מגדל על פי מיקומו בארץ בבאר שבע יש מגדלים זוועה, כמו בית שיאים למשל שנראה בדיוק כמו מגדל IBM (זוועה גם כן) רק שזה עומד על גזע מרכזי בניין מכוער ביותר שכל ייחודו הוא צורת הבניה שלו, כאמור גזע מרכזי אם היו בונים לי כזה מגדל מול הבית הייתי עובר דירה, לקום כל בוקר ולראות בניין מכוער כזה

TheIllustrator

New member
ערן...

אתה תמיד אומר שאתה לא שופט בניינם ע"פ מיקומם, אולם לדעתי אתה כן. באמת, היש בניין אחד בת"א ור"ג שאתה כן אוהב???
ואתה יכול בבקשה לומר לי מה כ"כ רע בבית IBM? (נ.ב - תרים צלצול!!!)

fireman

New member
בהחלט

ואני מוכן לציין אפילו מאיזה..... מגדלות הוא אחד הבניינים האהובים עליי גם מגדל הסיטי טאוור....זה עם הצביקה פיק את מגדלי צמרת (אני חושב שככה קוראים להם) אני אוהב בגלל ההעזה של האדריכל לבנות כזה מפלץ פלטיניום ואלרוב מיוחדים בצורתם בעיקר בגלל כמה אלמנטים נחמדים שיש בהם כמו החלק שבנוי כמו טרפז הפוך בפלטיניום והקומה עם העמודים באלרוב אבל IBM נראה זוועה, בניין שנבנה בסגנון של לפני 40 שנה, אין בו שום ייחוד, שום דבר יפה שמושך את העין בניין אפור ומכוער שייחודו הוא העובדה שהוא עומד על גזע מרכזי

TheIllustrator

New member
כן!!!

ראשית, IBM נבנה 30 שנה לפני בית שיאים הגועלי... אל תשכח זאת! ובלי קשר, IBM מאד ייחודי בשל הצורה המעניינת(משולש נפוח, צורה מאד יוצאת דופן לתקופתו, לא רק בארכיטקטורה הישראלית), וכן, העמידה על גזע מרכזי. כמו-כן, מבחינת גובה, איכות בניה ויוקרה, הבניין מאד ייחודי! ובאמת, מדובר באחד מהמגדלים היפים בת"א. (אגב... הגימור שלו ממש לא בטון חשוף!!!)

danezeq

Member
מה???

מה עם לווינשטיין? רובינשטיין? - טויוטה? מגדל האישפוז באיכלוז שהוא היחיד מסוגו בארץ? והכי יפה בארץ בתור מבנה לרוחב? מה עם מגדל ישרוטל? ומרגנית שהוא סמל!

TheIllustrator

New member
נזק... ../images/Emo13.gif

ומה עם מגדלי אביב? ומה עם מגדלי דיזינגוף? ומה עם מגדלי צמרת? ומה עם מגדלי ת"א? ומה עם מגדל גן העיר? ומה ומה ומה... LOL
זה שיש עוד בניינים בת"א, את זה כולנו יודעים, אבל אולי תוכל אתה לומר לי מה כ"כ מיוחד או ידוע ברובינשטין או לוינשטין?
הם לא זה ולא זה! מגדל האישפוז של איכילוב הוא מאד מזוהה בגלל הצלחת שעל ראשו, אולם הוא לא כ"כ ידוע ולמיטב זכרוני, אין עליו 12 קומות. מגדלות... בניין מרהיב ביופיו, אולם הוא לא מחדש שום דבר ולא ידוע. סתם בניין מושך ועם רעיון נחמד שמבוצע טוב. מגדל מרגנית - יותר ייחודי מידוע, אולם הוא אינו אחד המגדלים החשובים בת"א, ושוב, לא כ"כ ידוע. מה לעשות...

danezeq

Member
אבל אתה לא יכול להתעלם

מרובינשטיין לווינשטיין ומרגנית - הם ממש סמל!

TheIllustrator

New member
ממש לא!

מרגנית... איך שהוא. בגלל ה"ותק", הייחודיות(אנטנה עם קצה משופע), והמיקום, אני מניח שהוא יחסית מוכר, אבל לא מהמוכרים בעיר! ממש לא! לגבי שני האחרים... נזק, למרות שאתה מאד אוהב אותם(וגם אני), הם ממש לא מוכרים! מי בכלל יודע מה זה בית רובינשטין או מגדל לוינשטין? לך באבן-גבירול ותשאל אנשים איך להגיע לשם, הם יפנו אותך כנראה לבית לוינשטיין ברעננה! LOL

four seasons

New member
עבורי לפי סדר

ביניין העירייה מגדל אי בי אם
(בתקווה שיחזור להיות בדיוק כמו לפני השיפוץ) הילטון תל אביב
העגול והמשולש של עזריאלי פלטיניום ושות´
המגדל (שד´ שאול המלך) מגדל האישפוז לגבי האישפוז הוא פחות מ12 לדעתי ומגדל העירייה 12 בדיוק, כך שהיה לי ספק לגביהם.

TheIllustrator

New member
המממ....

פלטינום מאד ידוע וייחודי, מילניום לא.
ואגב, מה ייחודי או ידוע כ"כ במגדל?(המגדל)

four seasons

New member
המממ...המממ...../images/Emo13.gif

פלטיניום ושות´ = מילניום
ומבקר המדינה
אבל לפני זה יש את שלום ואת מגדל בנק ישראל ברוטשילד, מגדל זה והמגדל בשד´ שאול המלך אהובים עלי בשל סגנונם. אגב סקוף מגדל בנק ישראל ברוטשילד מזכיר את התאומים ז"ל, יצא למישהו/י להשוות צילום קרוב של שניהם (מבלי להתייחס לגובה
)

למעלה