ובכן...
ללא ספק, לא צריך להכביר במילים ע"מ להסביר כיצד העזריאלים ומגדל שלום הגיעו לרשימה. אני גם די בטוח שכולכם יודעים עד כמה בניין הערייה הוא מוכר וחשוב בהיסטוריה של מדינתנו... כך שגם לגביו, הבחירה ברורה. לגבי מגדל האופרה... מדובר בבניין ידוע, אולם האם עד כדי כך שיכלל כאחד מבין יחידים, הנחשבים לידועים ביותר בעיר? ייתכן. אנני שולל זאת.
בהחלט ייתכן שלא הכרת את מגדל IBM - אך יש להבין שזהו ללא כל צל של ספר אחד הבניינים החשובים בעיר, וכאחד כזה, מקומו לא יכול להפקד מהרשימה. כמו-כן, כל אדם קצת מתעניין בן 35 ומעלה, מכיר את הבניין, וגם המיקום שלו, ליד בית אסיה, בית אמריקה, בית אירופה, בית הדר דפנה ומול בית המשפט הופך את כל הקומפלקס(ובמרכזו המגדל המדובר), למאד מוכר וידוע. (ואני ממש מסופק אם תשאלו תל אביב "איפה זה בית IBM?" לא ידעו לענות לכם) מגדל פלטינום... טוב, בשם, אני ממש לא חושב שיכירו אותו, אבל מבחינת צורה... כמעט כל מי שעבר בסמוך לעזריאלי והביט מעט סביבה, שאל "מה זה הבניין העקום הזה?". הבניין מאד ייחודי ומושך את תשומת לב העוברים ושבים, ואני זוכר כי במהלך בנייתו באמת היה מאד מוזר לראות שבונים בניין עקום. ללא ספק, אלמלא חלק הבניין הנטוי, הפלטינום לא היה נכלל ברשימה. מלון הילטון ת"א זה אולי המלון המפורסם בארץ!!!(יחד עם המלך דוד בי-ם ועוד כמה וכמה) ראשית, זהו אחד המלונות הגדולים בארץ, וללא ספק הגדול בת"א - הבניין נבנה לפני 32 שנה לערך, מה שגם הופך אותו לאחד המלונות הגדולים, הוותיקים בעיר. המלון הזה הוא גם אייקון בפני עצמו, עם הרוחב העצום שלו, והמרפסות המדורגות. אז שוב... ייתכן ולא הכרת את הבניין בעבר, אבל אין אדם בת"א שלא יידע לומר לך איפה זה "הילטון ת"א", ובנוסף, כמעט כל אדם מעט בוגר בארץ יכיר את המלון.