שאלה קלה

חן CHEN

New member
שאלה קלה

אני בונה כעת מועדון אייסיקיו ומתכוון להפיץ אותו כגרסה חופשית. נתקלתי בבעיה קטנה ואשמח לקבלת עזרה. יש לי בטופס HTML את הקוד הבא:
<select name="sex"> <option Selected>בחר מין</option><option>זכר</option><option>נקבה</option></select>​
עכשיו בדאטה בייס ( MySQL ) אני ממש לא יודע איזה ערך לתת לרשומה. כלומר, מה צריך לכתוב בשביל שהוא ידע לקבל או את 'זכר' או את 'נקבה'. כוונתי היא, מה לכתוב ביצירת הרשומה בשדות: סוג - האם לכתוב פשוט VARCHAR ? ומה עלי לכתוב באורך/ערכים ? האם תכונות צורך גם טקסט ? ומה לגבי NULL ? מזה בכלל NULL ? למה הוא מיועד ? תודה רבה

אמיר ט

New member
--->

בעיקרון אתה יכול להשתמש ב VARCHAR ופשוט להכניס את הערך שאתה מקבל "זכר" או "נקבה". אתה יכול גם השתמש ה INTEGER ולהגיד שזכר זה 1 ונקבה זה 2 ואז בטופס יהיה לך ככה :
<option value="1">זכר</option> <option value="2">נקבה</option>​
אתה יכול גם להשתמש ב BOOLEAN וכן בעצם לדעת את מדובר בזכר או לא, לדוגמא אז זה יהיה זכר אז הערך יהיה TRUE ואם זאת נקבה אז הערך יהיה FALSE. בנוסף, אתה יכול להגדיר גם שדה משלך, שנקרא ENUM, שבו אתה מגדיר שיש 2 סוגים ערכים "זכר" ו "נקבה". NULL זה בעצם ריק, זה נועד כי לפעמים אתה צריך לבדוק שערך מסוים לא קיים, כלומר לא נגעו בו, אתה מגדיר שערך ברירת המחדל של שדה מסוים הוא NULL ואז אתה יכול לבדוק אם הכניסו לשם כבר פרטים, כי אם הכניסו לא יהיה שם NULL... ואם לא הכניסו אז יהיה שם NULL. זה בגדול מאד התפקיד שלו.

חן CHEN

New member
משום מה לא פועל לי :(

צירפתי תמונה של מה שכתבתי בדאטה בייס. בקובץ add.php כתוב כך:
<select name="sex"> <option Selected>בחר מין</option><option value="זכר">זכר</option><option value="נקבה">נקבה</option></select>​
תוכל בבקשה להסביר לי במה שגיתי ? :)

חן CHEN

New member
בעצם זה כן עובד !

שכחתי פשוט לשים משתנה בטופס :) שוב תודה

למעלה