שאלה קלה

אילתושי

New member
אני יודעת למה לועזיים מותר

אם הלועזיים הצליחו להגיע מאמריקה הרחוקה, או מאירופה, עד - ישראל! אז...כנראה שיש להם תפוצה גדולה ולא כל כך חסר להם כסף. לעמות זאת את תעשית המוזיקה הישראלית יש לפתח ולעודד בכל דרך אפשרית, ולכן לקנות אלבומים מקוריים. אני מאד מקווה שזה יצליח להגיע לעמוד הראשון.

חתולית1

New member
שאלה קלה

יש פה עוד מישהו חוץ ממני שמכבד זכויות יוצרים ולא חושב רק על הכיס של עצמו, ולא קונה דיסקים מזויפים או מוריד שירים מהאינטרנט?

AdiBaba

New member
תשובה ועוד שאלה

בהחלט. הסיבה העיקרית לכך שאני קונה דיסקיים מקוריים היא בגלל שאני רואה בכל דיסק יצירת אומנות, יצירה מוזיקלית. ועיצוב הדיסק והחוברת הם חלק בלתי נפרד מהיצירה. שאני מאזינה לדיסק זאת חויה רוחנית בשבילי. אני אוהבת להאזין לו שהקופסה שלו מונחת לידי וחוברת המילים בידי. דיסק צרוב זה דיסק בלי שום אישיות. חלק מכם בטח יצחקו עליי. חברים שלי גם לא מבינים את הקטע.זאת פשוט ההנאה שלי. ואני גם בהחלט חושבת שמגיע קרדיט לאומן המוכשר ולכל האנשים שעזרו לו על העבודה הקשה. אבל אני בהחלט מסוגלת להבין את אלה שצורבים. מחיר הדיסקים הוא אסטרונומי, וגניבת השירים היא כל כך זולה, פשוטה ולא כרוכה בעונש. אם כבר דיסקים אני חייבת לשאול משהו שמטריד אותי כבר הרבה זמן. האם זה נכון שתוחלת חיים של דיסק היא רק 15-20 שנה? אם זה נכון, אני אשקול להצטרף לצורבים. מוזיקה זה נוסטלגיה. מה אני צריכה אוסף דיסקים שיהיה חסר שימוש בעוד כמה שנים? אם זה נכון, אז עם כל הכבוד לאיכות הצליל של הדיסק, הוא ממש המצאה מטופשת. מחכה לתגובותיכם בנושא.

Yuvalkosh

New member
לא יודע מה אתכם אבל אם אני כבר טורח

לצרוב דיסק, אז אני גם עושה לו את העטיפה עם החוברת והכל..

אילתושי

New member
פעם אחת צרבתי דיסק

שצרבתי אותו מאחד צרוב גם כן, אז עשיתי לו עטיפה בעצמי... ויצא נורא יפה.

AdiBaba

New member
אני גם צורבת, אבל...

רק הופעות ושירים נדירים שלא ניתן להשיג אחרת. אני גם אוהבת לעצב את העטיפה. אבל אם קיים מקור, אני פשוט לא מסוגלת להסתפק בצרוב. אני פשוט שונאת זיופים. אין לי בעייה למשל לקנות ג´ינס זול משוק הכרמל. אבל אם ישימו עליו תוית של ליוויס, אבל הוא בעצם לא. יש בזה משהו שמרתיח אותי ומגעיל אותי, ואני פשוט לא יהיה מסוגלת ללבוש את זה. אני שונאת שמנסים לחקות את המקור.

Dror Lavie

New member
תשמעי

אני מוריד שירים מהאינטרנט, אבל מצד שני אני קונה גם דיסקים. אני לא חושב שבגלל שיר אחד של מישהו אני צריך לקנות את כל הדיסק שלו. באמת, מאז שהורדתי את קאזה חסכתי קנייה של המון דיסקים, אבל בכל זאת קניתי דיסקים (ברי סחרוף, אביב גפן, the calling טוב אין לי כוח לפרט)....... חוצמזה אני חושב שאם יהיה לי צורב אני בקושי אקנה דיסקים...

Pay The Man

New member
תשובה

אם המחירים של הדיסקים לא היו כל כך גבוהים..הייתי קונה מלא דיסקים. אבל מה לעשות שמזיינים במחירים (ועוד אחרי זה מתפלאים שיש זיופים וזה).. אני מעדיף לקנות דיסקים רק של להקות שאני ממש ממש אוהב..כי חבל על הכסף פשוט..

חתולית1

New member
אני מסכים בזה

שאני אוהב מאוד לבדוק את החוברות של הדיסקים, לקרוא את המילים והכל. נתנו לי פעמיים דיסקים מוזיפים מתנה וזה פשוט הוציא לי את החשק לשמוע אותם. בכל מקרה אם לא היו מורידים שירים וצורבים אז המחירים היו יותר זולים, ויש הרבה מבצעים שלא חסרים. פעם שמעתי שאורך של דיסק הוא משהו כמו 80 שנה אם אני זוכר נכון, כל הרעיון הדיסק שביחס ולקלטות(מה שקודם היה) אפשר לשמוע את זה הרבה יותר פעמים לפני שזה "נשחק". בכל מקרה בשביל שיר אחד אני בדר"כ לא קונה אלבום, אבל אני לא מוריד (בדר"כ אותה להקה מוציאה עוד שיר שאני אוהב ואז זה כאילו אני כבר קונה דיסק בשביל 2 שירים). ומשהו אחד לכל אלה שרק מורידים שירים ואני יודע שאני לא אשנה אותה, לפחות תקנו את הדיסקים של הלהקות האהובות עליכם(שהם ירוויחו ולא יפשטו ת´רגל)! ואם כבר אז לפחות תורידו שירים ואל תקנו צרובים! גם אתם ככה תומכים באנשים שכל הרווח שלהם זה לגנוב וגם מסתבר שרב הצרובים מגיעים מאזור המשולש מגורמים שתומכים באירגוני טרור. נשמע דבילי אבל זה בדוק.

MooN aka asdfgh

New member
אני אומר...

ישראלים אסור לצרוב ולקנות מזוייף!!! אבל לועזיים... חופשי!

למעלה