שאלה קיומית- ניהול איכות ובדיקות

Danco12

New member
שאלה קיומית- ניהול איכות ובדיקות

שלום לפורום המכובד .
אשמח להעלות שאלה למנהלי בדיקות ואיכות אך לא רק :
האם בעיניכם / לתחושותיכם ניהול ה Qa לא יהיה קיים בעתיד בגלל מגמות ה devops ו agile ?

עמית ו

New member
למה בעתיד?

כבר היום אין מקום למנהלי בדיקות בתוך צוותים אג'יליים. גם לא למנהלי פיתוח.
&nbsp
התפקיד התפצל לשניים (שלפעמים ממולאים על ידי אותו אדם, ולפעמים לא) - בצד אחד, יש את המנהל האישי, זה שתפקידו לדאוג לכל בעיות הת"ש, לדאוג לתקציב לקורסים מקצועיים וכו' - זה נשאר.
בצד השני, יש את המנהל שקובע נהלי עבודה, מקצה משאבים, מחלק תחומי אחריות ומשמש כסמכות לפתרון מחלוקות. לזה יש פחות ופחות מקום בצוותים אג'יליים.
&nbsp
מה שקיבל דגש בצוותים האג'יליים הוא עניין של הובלה - זה יכול להיות מישהו בדרגה ניהולית, זה יכול להיות מישהו אחר - מישהו שעוזר לאחרים להתקדם מבחינה מקצועית: זה יכול להיות על ידי דוגמה אישית או עבודה משותפת, זה יכול להיות על ידי שיחה בה מנסים להבין יחד מה העובד רוצה לעשות ולאן הוא רוצה להתקדם.
&nbsp
אישית, אני אשמח לראות את היום בו לא יהיו יותר מנהלי בדיקות ואת מקומם יתפסו מובילי בדיקות.
&nbsp
בינתיים, הרצאה קטנה שמדברת (בערך) על הנושא: https://www.youtube.com/watch?v=_Tp5NXFK7XU&t=3s
ומשהו קצר (שנכתב על ידי המרצה מהוידיאו מלמעלה) לקרוא: http://mavericktester.com/archive/test-leadership-here-to-stay/
&nbsp
&nbsp

halperin

New member
מנהל
אם יהיה מזל זה יוחלף ב- Test Architects

אבל יותר סביר להניח כי בשיטת ה"סמוך" תפקיד זה פשוט יצומצם - עד שלבסוף נמצא עצמנו עם בודקים עוד פחות מיומנים מהיום...
כאשר לא יהיה מי שיחשוב על אסטרטגיית הבדיקות, שיפור תהליכים ושיפור הידע של הבודקים - נלך אחורה.
אבל בין מה שהיינו רוצים, לבין מה שמוכתב לנו מסביב - יש הבדל גדול.

עמית ו

New member
זה שונה לגמרי

ארכיטקט דואג לצד הטכני של דברים, אין לו - במקומות עליהם שמעתי - יותר מדי התעסקות עם אנשים אחרים או עם תהליכים.

halperin

New member
מנהל
לא בטוח - איפה שאני ראיתי יש בהחלט הובלת תהליכים

מה שאין לארכיטקט ויש למנהל זו התעסקות בבעיות אישיות, שכר וכד'.
כמוביל מקצועי לכאורה הוא יכול לקחת גם חלק מפן זה במסגרת תהליכי הגיוס - רק שלא ייחשף לשכר...
אם ארכיטקט הבדיקות לא יחשוב על אסטרטגייה של הבדיקות - אז מי יחשוב עליה? (או לפחות יעזור לחשוב עליה מתוך ניסיון רב בפן זה)

עמית ו

New member
הממ...

נקודה טובה - ארכיטקט אכן יכול להוביל תהליכים.
אם כי, במודל שלך - מניין צומח הארכיטקט הבא? מי דואג לעזור לצמיחה המקצועית של הבודקים?
נראה שבעצם יש לנו שלושה תפקידים שעד כה התגלמו (ולא תמיד באופן מוצלח) באדם אחד - ניהול אישי (לו"ז, חופשות, שכר וכו'), שירות טכני למוצר(ים), חינוך וחניכה.
הארכיטקט נותן מענה בעיקר לחלק השני, החלק הראשון מקבל מענה בתוך הצוות המשולב, ומי מטפל בחלק השלישי במודל שלך?

halperin

New member
מנהל
לא בטוח שהבנתי אותך - מה הכוונה במודל שלי?

אגב - עד היום פרט לשכר אלו היו מספר אנשים שטיפלו בנושאים - כי לרוב יש מנהל קבוצה, ותחתיו מספר ראשי צוות - אלו לרוב מטפלים בדברים השוטפים כמו חופשות ולו"ז (ולעיתים קרובות גם בחלק ניכר מהגיוס) - אך לא בשכר.
הם גם מטפלים בלוגיסטיקה (לוודא שיש מעבדה, ציוד, רשיונות תוכנה, כלי ניהול בדיקות...), ובחילוץ מ"תקיעויות".
לא ברור לי למה הכוונה שלך ב"שירות טכני"
הארכיטקט (ובעבר היו אלו מנהלי הקבוצה ור"צ, ובקבוצות גדולות גם ארכיטקטים בנוסף) יכול לתת מענה בשני מישורי חניכה והכוונה - הן בפן הטכני של המוצר והן בפן המתודולוגי של הבדיקות ושיטות העבודה.
&nbsp

עמית ו

New member
ובכן

אני מתייחס למודל בו רואים "ארכיטקט בדיקות" במקום מנהל בדיקות.
ב"שירות טכני" הכוונה היא לדברים שצריכים להיעשות לטובת המוצר הנבדק - צריך לתכנן מערך בדיקות, להבין איזה ציוד צריך כדי לבדוק וכו'.
&nbsp
לגבי חניכה - זה משהו שלא מובן לי אינטואיטיבית מהמונח "ארכיטקט". אם אצלך חניכה ופיתוח מקצועי הם חלק מתחומי האחריות (לא משהו שהוא יכול לעשות, משהו שהוא מצופה לעשות) של הארכיטקט אז אנחנו פשוט משתמשים במילים שונות כדי לתאר דברים דומים (שזה סבבה).

smadji

New member
תמיד אני כותבת באיחור

כשאצלי בעבודה עברנו לאג'ייל, היה חשש גדול מאוד מצד הבודקים שלא תהיה לנו עבודה. למזלנו המתכנתים שלנו עושים טעויות, ומישהו צריך להשגיח עליהם.

כמובן שהיה שינוי גדול באיך שניגשים לעבודה תחת אג'ייל דבר שגרם לשינוי באיך הבודקים מתפקדים ואיך האנשים האחרים מתיחסים אליהם.

בודקים איכותיים קנו לעצמם שם והתקדמו יפה. בודקים פחות איכותיים, מתקשים לזרום במהירות שפרוייקט אג'ייל מתקדם. אני יכולה לראות איך קבוצות עם בודקים פחות איכותיים יעידפו לוותר על המרכיב הזה בצוות במקום לסחוב אותו איתם ולבזבז אנרגיה.

למעלה