שאלה קטנטונת:

שאלה קטנטונת:

מהי העוגה שאתם עושים כשאתם ממהרים וצריכים עוגת "בזק"? אשמח למתכונים....

effyba

New member
כמובן - עוגת שוקולד במיקרו...

מתכון: עוגת שוקולד במיקרו של עטרה שאער רכיבים: של עטרה שאער כוס קמח כוס סוכר 2 כפות שוקולית 2 כפות קקאו חבילה סוכר וניל חבילת אבקת אפיה 3 ביצים שלמות 100 גרם מרגרינה ללא מלח כוס מים רותחים אופן הכנה: ציפוי: 50 גרם שוקולד מריר כף מרגרינה 3 כפות מים לערבב בקערה ולהכניס למיקרו לדקה. לערבב לקרם. לערבב היטב את החומרים היבשים ולהוסיף את הביצים. להמיס את המרגרינה במים הרותחים ולצקת ליתר החומרים. לערבב ביחד. לצקת לתבנית משומנת למיקרו ולאפות בדיוק 9 דקות. העוגה נפרדת מעט מהדפנות כשהיא מוכנה. לא לאפות יותר מ-9 דקות. כשהעוגה חמה לצקת עליה את הקרם החם. טעים לזלול מיד. חם. אפשר כמובן לקרר. טעים... מקור המתכון: PIRGE הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

האם היא נשארת טובה ואכילה

למספר ימים ? כי בד"כ מזון שמחממים במיקרו מתקשה/ נרטב/ מאבד מטעמו ומצורתו כעבור זמן. אם היא עוגה טובה, אני רצה לעשות

עוגה מצויינת ומהירה שבסוף עשיתי:

עוגת מיץ 3 כוסות קמח תופח 1 חב' מרגרינה 1 כוס סוכר לעבד לפרורים ולהוריד כוס. לרוב הפירורים להוסיף: 2 ביצים,+ כוס מיץ תפוזים+ גרידה מלימון אחד להכניס לתבנית משומנת, לפזר מלמעלה את כוס הפירורים ולאפות.

נשמע טוב, לא צריך איזו למרוח איזה

ריבה או משהו כדי "להדביק" את הפירורים לבסיס?

תקראי שוב ת'מתכון, לא שמים את

הפירורים לבד בבסיס- מוסיפים ביצים וכו' מעל מפזרים את הפירורים שנותרו. יצא מאוד מאוד טעים

effyba

New member
העוגה מעולה, ונשארת אכילה גם לאחר

ימים. לא מגלה שום דפוסי התנהגות של מזון שחומם במיקרו..היא גם קולטת באהבה איזה קרם שוקולד טוב עליה...

effyba

New member
מקור עוגת המיקרו היא עטרה שעאר(לא

יודעים מי זו...)אני ראיתי אותה לראשונה כאשר פירגה הביאה אותה, אבל כנראה שהסתובבה בפורומים עוד קודם.זו עוגה שאני מכינה הרבה פעמים ומגוונת בטעם קפה ושוקולד, או בטעם תפוז שוקולד עם קליפת תפוז.

יקירתי את מכירה גם מכירה ../images/Emo8.gif

המקור הוא של בחורה חיננית ומקסימה שכותבת בפורום. אחרי ביקור במפגש פורום מתכונים שארחנו אצלנו והגב' המופלאה הכינה את העוגה במהירות, אימצנו את המתכון בהתלהבות. כשהעלנו את המתכון בזמנו לאתר שלנו הוספנו לו טקסט נלווה, כשביקשנו רשות לפרסם את המתכון שאלתי אותה האם תרצה שבציון המקור יופיע שמה האמיתי או הניק שלה, עטרה ביקשה לציין את שמה. ובזמנו אגב, הבאתי את המתכון לפורום ב-10/12/03 בניק הקודם שלי
לנופר שהתקשתה להאמין שיכולה לצאת עוגה אכילה מהמקרוגל. המשך יום נעים
ושב מזל טוב לחבר'ה שלך

silvey

New member
עוגת שוקולית במיקרו ב-9 דקות

מכיוון שבקקאו יש יותר שומן אז שיניתי את העוגה של עטרה שאער. במקום קקאו הוספתי שוקולית. במקום מרגרינה או חמאה שמתי שמן ולכן הוספתי עוד קצת קמח...רק אל תוסיפו ברנדי-קוניאק. אם העוגה עומדת כמה ימים זה מקלקל את הטעם.

pirge

New member
סילבי,יצאה לך עוגה יפה . באיזה

תבנית הכנת? תודה רבה.

silvey

New member
אני מכינה בפיירקס עגול עם מכסה

ברוחב 24 ס"מ, בערך. העוגה עולה עד המכסה, מקבלת מכה "בראש" ויורדת קצת...אין לי כלי אחר למיקרו. אולי אני אנסה בפעם הבאה ב-2 תבניות ח"פ מנייר חום.

pirge

New member
תודה סילבי. ועוד שאלה. לאפות במיקרו

מכוסה?

silvey

New member
../images/Emo45.gifכל דבר שאני מכינה במיקרו אני

מכסה, או במכסה המיוחד או סוגרת בניילון נצמד או במכסה הקיים לכלי. אולי במשולב לא צריך? יש לי עכשיו תנור משולב אבל אף פעם לא השתמשתי בגריל או אפיה. אם אפשר אחרת, אשמח לדעת.

pirge

New member
תדה סילבי, לגבי הכיסוי במיקרו,חובה

לדעתי לכסות כל דבר.לגבי עוגות, לא כל כך ברור לי... פשוט הכנתי לפני שנה את העוגה של שעאר ולא כיסיתי. יצא מצויין.אולי הכיסוי,מוסיף למירקם, שלא יהיה יבש מדי. בכל אופן, בפעם הבאה שאכין,אכסה. תודה תודה. "טיפ למיקרו" לשים תמיד תמיד על הצלחת ניר מגבת כפול. נוח מאד, כשמתלכלך, לזרוק ----ולא לשכוח לשים אחר. פירגה.

silvey

New member
פירגוש,נראה לי שזה "טיפ" של מנוסות!

גם אני שמה נייר כפול על הזכוכית המסתובבת. ביחוד כששמים צלחת יותר קטנה מהכיסוי הפלסטי. אדי המים נוצרים עליו ונוזלים לצדדים והחוצה, ועוד כל מיני תאונות קטנות עם צלחת המרק בדרך למיקרו וכדו'.

ruthi226

New member
לי אף פעם לא יוצאת עוגה במיקרו

ניסיתי גם בשני מכשירים שונים. כשאני ממהרת אני מכינה עוגה כושית בחושה, או עוגת מייפל. כשאני עוד יותר ממהרת אני ממיסה שוקולד מריר ומערבבת עם קורנפלקס ושמה בעטרות נייר. שמה בפריזר למס' דקות, וכשהאורחים באים אף פעם אין להם תלונות.

למעלה