שאלה קטנטונת...

שאלה קטנטונת...

נולדתי בסוף שנת 85, בחודש תשרי. לפי החישוב ה"צבאי", אני אמורה לקבל צו ראשון רק במחזור הבא, מפני שהמחזור הנוכחי הוא ניסן-תשרי. בכל מקרה... חשבתי... מכיוון שיתכן מאוד מתאריך הגיוס שלי יהיה מאוד מאוד מאוד מאוחר (אנשים מהשיכבה שנולדו הרבה לפני קיבלו אפריל ומרץ...) הייתי רוצה לדעת מה קורה עם העתודה.. כלומר, האם יש לתאריך הגיוס המיועד השפעה על תחילת הלימודים? או שזה לא משנה בכלל, ושאני בכל מקרה אוכל להתחיל ללמוד (בתקווה, כמובן, שאני אתקבל..) בשנה שאחרי הבאה? כי זה מאוד מאוד משנה... אני מתנצלת על השאלה המסובכת קצת, וגם הקצת לא קשורה אני מניחה... אז שיהיה לכולםסופשבוע טוב! שירלי

bigbang

New member
אין קשר

את יכולה להתחיל ללמוד ישר אחרי הבית-ספר.. אני אישית הייתי אמור להתגייס בימים האלה, אבל הקדמתי את הגיוס, עשיתי טירונות וסיימתי סמסטר.

sa6

New member
תשובה

בתור ילידת סוף 84 (30 לדצמבר), שמבחינת העתודה מתחילה ללמוד באוקטובר, אני יכולה להגיד לך שתאריך הגיוס לא משפיע על תחילת הלימודים... התאריך הראשון שקיבלתי היה אפריל 2003, הקדימו לי אותו עם כל העתודאים לפברואר ואני אתחיל ללמוד באוקטובר...

D a n n y b o y

New member
אני בדיוק באותו מצב!

רק שאני קפצתי כיתה. אז ככה: יש סעיף בחוברת של העתודה שאומר שתלמידים צעירים אשר קפצו כיתה חייבים להרשם לעתודה בנוהל המקובל. גם אני רציתי שתהיה לי שנת חופש בין התיכון לאוניברסיטה אבל בסופו של דבר הגעתי למסקנה שלא כדאי "לבזבז" שנה. ועכשיו למען האמת, אני ממש נלהב מכל הרעיון שאני אלמד שנה הבאה באוניברסיטה. אם את באמת רוצה לדחות את העתודה בשנה תתקשרי למדור עתודה (אני לא ממליץ על לשכת ההגיוס, מנסיון אישי הם לא ממש נחמדים בטלפון, או נחמדים בכלל למרות הרושם שהם מנסים ליצור בצו הראשון).

למעלה