שאלה קטנה

שאלה קטנה

ראיתי היום בפעם השניה את הפרק EYE OF THE BEHOLDER של TNG זה פרק שנמצא אצלי בקלטת קנויה כבר המון זמן ואחרי שראיתי בפעם הראשונה שכחתי לגמרי. בגלל שאין תרגום יכול להיות שפספסתי משהו, אז תבהירו לי משהו אחד בבקשה: מה קרה בין דיאנה טרוי לוורף? זה היה רק בהזיה שלה או שזה היה באמת? (קודם רייקר, אח"כ וורף- I REST MY CASE! דיאנה היא המזרון הספינתי! ואני לא מזכירה פה את כל האלה שבאמצע, שבאו לפרק אחד והלכו... ויאט, דוינוני ראל- מישהו זוכר אותו?- ועוד ועוד...) סוף שבוע מהנה לכולכם!
טאשה

נראה אותך כמה שנים על ספינת כוכבים

אני בטוח שגם את היית מחפשת את הקלינגוני הכי קרוב. להזכירך טאשה יאר, חביבתך, היתה עד כדי כך נואשת, שקיימה יחסים עם אנדרואיד חסר רגשות, מעין בובת מין עתידנית. ובאשר לשאלתך, זו אינה פנטזיה. לאחר שוורף בילה בכמה יקומים מקבילים אשר בחלקם הוא היה נשוי לטרוי, הוא החליט לנסות גם ביקום שלו. ואם כבר מדברים, וורף היה עם אישתו, עם דיאנה, ג´דזיה, אזרי ובטוח עם עוד כמה בנות פדרציה צנועות. למה לו את לא קוראת מזרון? האם אני קולט שמץ של שוביניזם?

להזכירך...

א) דאטה וטאשה היה שיכורים, מסטולים ומחורפנים על כל הראש, וזה לא היה מעשה של יאוש אלא של חירפון... אותה תופעה גרמה גם לבוורלי ולפיקארד להתחרמן! למה להם אתה לא קורא "נואשים?" ב) שום שוביניזם ושום נעליים- אני לא קוראת לוורף מזרון בגלל שהוא לא משחק במיניות שלו. אבל, וסליחה מראש על הפגיעה בכפיל החביב שלך, ויל רייקר בהחלט ראוי לתואר. "מזרון" לא בא להגדיר את הזהות של הבנאדם (כלומר אם הוא גבר או אישה) אלא את ההתנהגות שלו. אם הייתי אומרת שטרוי היא מזרון בגלל כל בני הזוג שלה, אבל רייקר שעשה אותו דבר הוא אחלה גבר, זה היה שוביניזם. ג) תודה שענית לי! כל מע´ היחסים הזו ביניהם ממש משונה... וורף תמיד אמר כמה שנשים שאינן קלינגוניות הן "TOO FRAGILE".... מה גרם לו לשנות את דעתו? ג´דזיה עוד מילא, אבל טרוי היא בובת חרסינה מהלכת...

_אלי_

New member
זהו אחד הפרקים הטובים ביותר בסידרה

הכוונה לפרק בו וורף קופץ בין יקומים מקבילים. הפרק מהעונה השביעית, אני לא זוכר את שמו, אבל הוא מומלץ ביותר!

sysiphus

New member
ממש מזרן, 4 גברים ביותר מ-7 שנים

אחד הדברים היותר לא מציאותיים בסדרה הזו, הוא המחסור המשווע באיזשהו קשר בין המינים. אמנם, זה לא מה שמעניין בסדרה וטוב שלא היה מחד. אבל מאידך, מצחיק שאנחנו אפילו לא רואים את זה ברקע... אם אני הייתי מדגם מייצג למין האנושי, והיו מסירים ממני כל דאגה לגבי עוני, עושר או בריאות, אני חושב שיחסים בין-אישיים עם המין השני היו בראש מעייני... אפשר לחשוב as if שהם "מעל כל זה"... בכל מקרה, לגבי דיאנה... סתם דמות לא מעניינת, שבאמת אחת הדרכים להשתמש בה הוא בפן הרומנטי (שהרי, ברמה בסיסית ביותר, היא אישה שנראית טוב...). אבל לא מזרן. אם היא המזרן, הייתי אומר שחיי הלילה של המאה ה-24 ממש משעממים...

יש הרבה דברים

שנמצאים מחוץ לתחום שהסדרה מתמקדת עליו- אני לא חושבת שהמטרה הייתה להראות לנו שגרת חיים שלמה בחלל. בעיקרון יש יותר מאלף אנשים על הסיפון, הם סומכים עלייך שתדמיין מה קורה ביניהם... אפילו זוגות נשואים יש בקושי! רק אובריאן וקייקו... בהשוואה לכל האחרים טרוי מספיקה הרבה. לזה התכוונתי.

שטויות במיץ עגבניות

כל הדיבורים האלה שדיאנה היא מזרון- שטויות יש לה ידידות ארוכה עם וויל- היא גם תתחתן איתו לבסוף בסרט הקרוב וגם עוברות כמה שנים בסדרה בין רייקר לוורף

Kodachi

New member
נשמע מתקתק להחליא

אני מקווה שהם לא בפוקוס של הסרט, שתי דמויות מרדימות (ובמדים האפורים אפילו אין מחשופים אז אין מה שיושיע את דיאנה מלהיות בזבוז מקום).

יש לזה שם- קוראים לזה ע-ל-ו-ב-!

שלא לומר, פתאטי! הרי בפרק האחרון אומרים שדיאנה מתה! איך היא יכולה להיות נשואה לרייקר וגם למות, מה גם שרייקר נהייה ב"עתיד" שמוצג בפרק האחרון זקן מריר ועגום, שכועס על וורף עד עצם היום הזה על שגנב לו את אהובת ליבו.
רגע, לא ראיתי את הפרקים שלפני האחרון- היא גם נשואה לוורף בו זמנית?!?! שימו לב! כל מי שתקף את DS9 ואמר שזו אופרת סבון, סדרת דרמה רגילה שהיא ביזיון למדע הבידיוני- שימו לב, שימו לב!!! יש לנו פה תסבוכת רומנטית עלילתית שאפילו התסריטאי של "היפים והחמציצים" לא חלם לכתוב! זה קיטש אמריקאי בהתגלמותו. איכס. (לא! אל תתחתנו! בבקשה! אני אמות פה ממנת יתר של סוכר וצמר גפן מתוק! לאאאאאאאאאאאאאאאאא!
)

G.O.D

New member
לא מדוייק

בפרק האחרון הם הדגישו את העובדה ששלש המציאויות שפיקראד מלהטט בניהן שייכות ליקומים מקבילים ואחד לא משפיע על השני. כל הפואנטה היתה שזה הולך אחורה, הרי גם שם הפרק הוא "הדברים שאתה משאיר מאחור"...

sysiphus

New member
G.O.D - התלבלבת

שם הפרק האחרון של "הדור הבא" - All Good Things על בסיס הפתגם באנגלית, הכ"כ מתאים... All Good Things Must Come to an End שם הפרק האחרון של "חלל עמוק 9" - The Things You Leave Behind שיסודו בכך שהדמות המרכזית, כמו גם הרבה מהדמויות בכלל, עוזבות בצורה כזו או אחרת (סיסקו ואודו בראש ובראשונה) והדגש הוא על עזיבתם ועל מה השאירו מאחוריהם - פיסית ומנטלית... יום טוב!

G.O.D

New member
צודק התבלבתי בשמות....../images/Emo5.gif

אבל הכוונה היתה אותה כוונה

sysiphus

New member
אני חושב שלא הבנת את AGT

AGT = All Good Things הפרק האחרון של "הדור הבא". העתיד שמראים בו לא אמור להתרחש במציאות. זה היה עתיד אפשרי, מבין רבים (אינסוף למען האמת). ספציפית המאורעות של העתיד הזה לא אמורים לקרות, בגלל שפיקארד מנע אותם, היות ושינה את האירועים שגרמו לעתיד הזה לקרות. אז לא, דיאנה לא אמורה למות, רייקר לא אמור להיות ממורמר, גם בוורלי ופיקארד לא חובה שיתחתנו, וכנ"ל ג´ורדי וליה ברהמס, האימפריה הקלינגונית לא בטוח שתכבוש את האימפריה הרומיולאנית, וכן הלאה...

קיבלתי את תיקון

נכון, שכחתי קצת את הפרק. התעצבנתי כי אני לא אוהבת שאומרים משהו אחד ואז בונים עליו מידע שלא חופף במאה אחוז, כלומר כשהתסריטאים אומרים "טוב... אף פעם לא אמרנו שלא, אז כן." זה הכל. טאשה

טאשה היקרה

הגעתי בשלב שאחרי התגובות הנזעמות לביקורת שלך. אבל בכל זאת אני אוסיף שהיית צריכה לשאול איך דיאנה יכלה לרסק את הEnterprise-D ב"דורות" אם היא מתה בפרק האחרון. וחוצמיזה, שגם אם הפרק האחרון הוא אמיתי, הרי מדברים שם על 25 שנה בעתיד! אז זהו. נראה לי. והא לך! שבוע טוב.

G.O.D

New member
שמתם לב לפרט מענין?

בפרק האחרון של TNG הרומן בין וורף לדיאנה נשאר פתוח אבל בסרט "דורות" הם התעלמו מזה לחלוטין כנ"ל בסרט "מגע ראשון". בסרט "המרד" וורף כבר היה מעורב רגשית עם ג´דזיה, ולכן המפיקים "שיחזרו" את הזוג רייקר @ דיאנה... הייתי אומר שהיה פה קטע מאד מסריח.... אבל זו רק דעתי... G.O.D

strahd

New member
דיאנה ורייקר../images/Emo58.gif

תמיד היו ויהיו זוג משמיים וזה גם מה שקורה בסרט הבא. למרות שמועות מפה ולשם, הודיעו כבר רשמית שסצינת הפתיחה של הסרט החדש נמסיס היא החתונה של רייקר וטרוי!!! כמה צפוי ומרגש...(אהמ, הבנתם שזה בסרקזם, כן?)

rdaffi

New member
בהחלט!

אין ספק שתקוותיו של כל טרקי הוא שהזוג המאושר יהרג באיזו תאונת מעבורת קטנה בירח הדבש שלהם, ויפה שעה אחת קודם.

למעלה