שאלה קטנה

aracah

New member
שאלה קטנה

שלום לכולם אני מתכנן בחודש הקרוב לסוע לאיטליה לתקופה של כמה חודשים יותר קרוב לשנה שישלבו טיול ולימודים. רציתי לדעת לגבי מה עושים עם ביטוח בריאות האם כדאי לעשות מהארץ כמו שעושים לפני טיולים למזרח/דרום אמריקה? או שכדאי לעשות באיזה מסגרת רפואית באיטליה? (יש לי אזרחות אירופאית) תודה

caparot

New member
אני נוסע שבוע הבא לאיטליה

תעשה בהתחלה ביטוח רפואי של כריס אשראי או קופת חולים בארץ ואחכ תעשה שם את הביטוח המקומי אני נוסע גם לשנה ביום רביעי הבא לורונה יש לי אזרחות איטלקית ואני חושב לעבור לחיות שם

cornetti

New member
היי

אני ממליצה ללכת על הביטוח מהארץ, בלי איטלקית ותושבות אירופאית (לא אזרחות \ דרכון) זה לא קל והיחס לא משהו. אם הכוונה היא לבוא להשאר ולעשות תואר או לחיות באיטליה זה כבר משהו. לי לקח הרבה זמן להבין מי נגד מי - ולי היו הרבה חברים ועזרה של אנשים שעברו תהליכים זהים (זה לא עזר כי האיטלקים הם עם דיי מבולגן) ועכשיו יש הרבה שינויים בכל התהליך באיטליה. תברר כשתגיע, אם יש לך מכרים דוברי איטלקית זה יהיה הכי טוב, תקפוץ איתם ועם הדרכון למשרדים של קופת חולים, אם יתנו תשובה שלא מוצאת חן בעיניך תחזור כמה ימים אח"כ ותקווה לפקיד אחר, רב הסיכויים הם שתקבל תשובה שונה לחלוטין.

למעלה