שאלה קטנה.....

טריגר

New member
שאלה קטנה.....

יש לי סייח שנמצא במרעה מהבוקר עד שמחשיך. השאלה היא: האם צריך לתת לו גם שעורה? תודה מראש

yyoossii

New member
אני חושבת....

בטח שהוא צריך. סוסים צריכים גם מזון מרוכז. אבל אם הוא סייח אני חושבת שצריך לתת לו אוכל מיוחד... וזה גם תלוי-בן כמה הוא?

טריגר

New member
בן 11 חודשים.....

קוראים לו טריגר. שעורה אני נותן לו מאז שקיבלתי אותו(2 קילו ביום). השאלה היא: משום שיש הרבה שיבולת במרעה, והוא נמצא במרעה (עד הערב).אז הוא כל היום אוכל שיבולת. להמשיך לתת שעורה כמו שנתתי לו עד היום?

taz512

New member
סוסים במרעה

תשמעי זה תלוי במרעה ובתקופת השנה . עם יש לך מרעה עם הרבה אוכל וברמה טובה אז לא חייבים אוכל מרוכז. אבל עם אין מספיק ולא מדובר על עשב ברמה גבוה אז מומלץ מאוד. בכל מקרה זה אף פעם לא יכול להזיק לתת כמות לא גדולה של מזון מרוכז. כמובן צריך לזכור לא לתת יותר מידי. אבל אני ממליץ במיוחד לסייחים שעדיין גדלים לתת להם קצת בשביל לעזור להם בגדילה. אבל צריך לזכור שמזון מרוכז לא משמין סוסים הוא רק נותן להם אנרגיה. מה שמשמין ומגדל סוס זה האוכל היבש (חציר אספסת וכו´) טאז שד שמקווה שעזר שוב פעם

אבו-דני

New member
סוסים במרעה

--- לסייח צעיר רצוי אם המקום מושקה לגדל בחורף שיבולת מעורבת עם תלתן מוזגבי ובקיץ אספסת ורודוס כל זאת על מנת לספק לו את החלבונים הדרושים אבל לא בהגזמה שלא יגרם נזק לגידים אספסת ורודוס - גידול רב שנתי קייצי תלתן מוזגבי בין 6-9 קצירים חורפי

הכי משמין

לחם - מצוין בשביל להשמין סוסים, מצוין בשביל הפרווה (מבריק אותה) ואפשר לקבל בכל מאפייה עודפים בגרושים!

אבו-דני

New member
לח?...אוי ווי

-- בלחם יש שמרים והקיבה של הסוסים כל כך עדינה..אפילו כמות גדולה של שעורה גורמת לקוליק (נוצרת בקיבה בירה שמשתוססת היא הסוס=כפרה) שמרים שמתסיסים הם מתכון לאסון אולי יש סוסים שאין עם זה בעיה אבל לא מומלץ לנסות לתת לסוס לחם אם רוצים לשמור עליו מקוליק אגב.. אולי ייבאו לארץ שיבולת (גרגרים) ואו אז אפשר יהיה לתת לסוס לאכול כמעט ללא הגבלה תודה

אבו-דני

New member
ועוד....

--- אנסה לבדוק את הרעיון של לתת לסוסים שיירי מזון (לא לחם) אולי מצות (שאין בהם שמרים) יהיו הפתרון אבל הנה שאלה לד´ר שהופיע כאן אולי יתן לנו מענה בנדון

taz512

New member
לחם יבש.

זורקים את הלחם על איזה גג או משהו כזה ונותנים לו להתייבש ולהתקשות. ואז אפשר לתת אותו לסוסים בכיף. אבל לתת לחם רגיל לסוסים זה מאוד מסוכן. זה סותם להם את הקיבה. טאז שד שתמיד עונה

זה מאד

מעניין מה שאתם אומרים, אבל הניסיון מראה אחרת - אנחנו מאכילים את הסוסים בלחם (טרי), הם אוהבים את זה וזה בריא. אני אשאל מה בדיוק בריא בזה לסוסים ואחזור אליכם עם תשובה, אבל השורה התחתונה היא - גם אם לחם לא מועיל, הוא לא מזיק השמרים שנמצאים בלחם הם לא שמרים שתופחים..... הכל כימיה בסופו של עניין זה פחמימות - אנרגייה והסוסים שלנו בהחלט שמנמנים ומלאי מרץ. אז אולי כן כדאי לנסות.

taz512

New member
מבחינה פיזיולגית

הקיבה של הסוסים בנויה ככה שלחם בדרך כלל נתקע וסותם להם את המערכת. אני אישית לא ממליץ על זה. אבל יכול להיות שהסוסים שלכם פיתחו מנגון שהתרגל לזה. אבל את זה צריך כבר לשאול וטרינר טאז השד והביולגיה

אין מצב

שהסוסים שלנו פיתחו מנגנון, כי דבר ראשון פיתוח מנגנון כזה זה אבולוציה של כמה דורות ודבר שני סוסים עוברים אצלנו בחווה כל הזמן וכולם אוכלים לחם... עד כה לא נרשמו סתימות... אז אני חושבת שהניסיון מנצח, לא? אבו-דני, אפשר לשאול את הוטרינר?

לא ממש

לא כדי לך להוסיף לו גם שעוורה, אם הוא כל היום במרעה (מה שגם לא הכי טוב) אז הוא אוכל כמה שהוא יכול ולפי מה שאני יודעת (עדיף לא לסמוח על הידע שלי) זה לא בריא ורק ישמין...

למעלה