שאלה קטנה

שאנטי5

New member
שאלה קטנה

מאז ומתמיד היו לי "חלומות" מוזרים, ורק לפני שנתיים בערך התחלתי לחשוב שאולי מדובר בחלומות צלולים, אחרי שהייתי צריכה לעשות עבודה על חלומות והגעתי לפורום הזה. אני עדיין לא בטוחה, כי אתם מתארים את החלומות האלו כמשהו כיפי ומגניב ואני נורא נורא מפחדת כשזה קורה לי. זה פחד שאני לא יכולה לתאר אותו... כמעט תמיד לפני שזה קורה לי, אני יכולה לדעת שזה הולך לקרות. יש לי כל מיני תופעות כמו- ראש מסוחרר, לחץ באזניים וחוסר יכולת לזוז, למרות שאני חושבת שאני ערה. ואם אני כבר חולמת ובא לי להתורר, אני ממצמצת חזק בעיניים ומתעוררת ככה. רק כשבחלומות חזקים במיוחד אני לא מצליחה באמת להתעורר. אני רק חושבת שאני מתעוררת, קמה מהמיטה, נתקלת בדברים. ואני מתה מפחד כי אני שומעת קולות מוזרים מסביבי ויש לי הרגשה כאילו מישהו צופה בי. אז כשאני מרגישה את הסחרחורת הזו ממש ממש בהתחלה אני מכריחה את עצמי לקום כדי לא להכנס לחלום כזה. האם מה שאני מתארת כאן זה חלום צלול? כי אם כן, אני רוצה להתחיל להינות ממנו גם ולא לפחד כל כך... תודה מראש על כל תשובה..

silverhawk

New member
תשובה קטנה

חלום צלול מוגדר כחלום בו האדם מודע לעובדה שהוא חולם. זה לא אומר בהכרח שהוא ייהנה מהחלום וזה לא אומר בהכרח שהוא יוכל לשלוט בו, אולם באמצעות מעט השקעה, ניתן להגיע לכך. הפחד מהלא נודע הוא דבר אשר מצוי בטבע האנושי. חשוב שתזכרי שבעולם החלומות הצלולים (לרבות שיתוק השינה) דבר לא יכול לפגוע בך והכל קורה במוחך. ברגע שאת מקבלת מודעות בחלום, מומלץ בחום שתשתמשי מייד בבדיקות מציאות ובשיטות להגברת הצלילות. הן יקנו לך שליטה מוגברת בחלום, וכך תוכלי לנצל אותו למטרותייך ולהנות ממנו.

שאנטי5

New member
כשזה קורה, אני מודעת לזה שזה חלום

אבל אז גם הדימיון מתחיל להשתולל. בגלל זה אני רוצה להתעורר, ואני מרגישה שאני מתעוררת, אבל בעצם ממשיכה לחלום, וכשאני מבינה שאני עדיין חולמת אני ממש חסרת אונים כי אני רוצה שזה יפסק. אולי זה ישמע דבילי, אבל אני תמיד חושבת שמישהו צופה בי ועומד לפגוע בי, ולקחת אותי דרך החלום. כאילו החלום כולא אותי בתוכו בלי יכולת להשתחרר. פחד שאי אפשר לתאר... רק בחלום האחרון מהסוג הזה הצלחתי איכשהו לדבר לעצמי ולהרגיע את עצמי במידה מסויימת. אבל עדיין פחדתי. אני אתחיל לעשות את התרגילים, ונראה אם זה זה.

silverhawk

New member
הפחד מובן

אך ניתן (ורצוי מאוד) להתגבר עליו. הדברים שאת יכולה להפיק מן החלומות הצלולים יותר משווים את המאמץ להתגבר על הפחד. אני מאמין שכבר לאחר שתצליחי לעבור את המשוכה הזו פעם אחת, היא לא תחזור יותר.

למעלה